Хайде да свършваме тая тема, че заглавието й никак не отговаря на времето навън!!! Влизам да споделя каква глупост сътворих днес, потърпевш беше естествено Иво. Сутринта вместо 1 чаена лъжичка сребърна вода, по инерция без да гледам взех едно подобно шишенце, сипах 2/3 чаена лъжичка безцветна течност и му я дадох, при което малкия започна да се дави, почудих се и чак тогава помирисах лъжицата-СПИРТ
. Звънях и в Бърза помощ, казаха, че няма нищо притеснително, най-много малко да се замаи, но не било опасно чак толкова малко количество. Наистина нямаше някакви видими последствия, освен че Иво взе да си пее
). Това ми е трета грешка откакто се е родил, веднъж бях накапала в носа на малкия и на мъжа ми едни капки Еуфорбиум за перорално приложение, които са пак спиртни, малкия беше бебе. Целия почервеня тогава. А втората ми грешка беше, че веднъж му дадох 7,5 мл. Проспан, вместо 2,5 мл, но защото използвах чашката на сиропа за първи път и недовидях цифрите явно, обикновено ползвам на Панадола спринцовката. Абе случва се на всеки, но на някой по-често...пази Боже от по-сериозни инциденти! 
Днес пък правих за имунната система на нас с мъжа ми (освен, че взимаме клеева тинктура и пчелен прашец) една рецепта, която миналата зима някой тук беше написал, но не помня кой. Ето рецептата, аз си я бях копнала в един файл:
• 40 смлени сурови бадема, 40 листа индрише накълцани, 2-3 лимона смлени с корите и 500г мед-обърква се и се взема по 1с.л. сутрин, при нужда и по-често,
суровите ядки е по-хубаво да се накисват във вода, така се стартират живителни процеси!!! кълнове от семки стават за часове, а са супер полезни!!
На малкия също давам по 1-2 капки клеева тинктура в сокче, но малко ме е страх, че това е спирт всъщност, дано не му стане нещо.
За имуностимулаторите за него педиатърката ми изписа да редуваме Имунокинд с Есберитокс. Четох положителни отзиви и за Енгистол (даже си го купих), Саменто и Септилин на капки (него никъде не намерих!!! ). Вие имате ли конкретни наблюдения върху тях?
(по принцип съм си заплес, а и като съм денонощно сама с Рая грижите ми идват в повече и съвсем ме няма понякога), и аз 3-4 пъти съм звъняла в Бърза помощ, Токсикологията....откачена работа общо взето
,от сутринта по малко ракийка е истината....Шегата на страна,и аз много се притеснявам какво шишенце взимам като им давам нещо.Уж чета,ама и аз съм много разсеяна понякога.Добре че е станало по-малкото зло.
Ох, побърках се от смях с вас...