Отговори
# 615
  • Обетованата земя
Здравейте! Никакви не пишете  Naughty Хайде да свършваме тая тема, че заглавието й никак не отговаря на времето навън!!!
 Влизам да споделя каква глупост сътворих днес, потърпевш беше естествено Иво. Сутринта вместо 1 чаена лъжичка сребърна вода, по инерция без да гледам взех едно подобно шишенце, сипах 2/3 чаена лъжичка безцветна течност и му я дадох, при което малкия започна да се дави, почудих се и чак тогава помирисах лъжицата-СПИРТ  Shocked-90 градуса  Shocked Shocked Shocked. Веднага му дадох вода и хапна стабилно. За да видя как му е подействало изпих и аз една супена лъжица, е няма такава отврат, щях да повърна  Sick Sick Sick. Звънях и в Бърза помощ, казаха, че няма нищо притеснително, най-много малко да се замаи, но не било опасно чак толкова малко количество. Наистина нямаше някакви видими последствия, освен че Иво взе да си пее  Mr. Green (но той обикновено си пее, така че не се е напил  Blush ). Това ми е трета грешка откакто се е родил, веднъж бях накапала в носа на малкия и на мъжа ми едни капки Еуфорбиум за перорално приложение, които са пак спиртни, малкия беше бебе. Целия почервеня тогава. А втората ми грешка беше, че веднъж му дадох 7,5 мл. Проспан, вместо 2,5 мл, но защото използвах чашката на сиропа за първи път и недовидях цифрите явно, обикновено ползвам на Панадола спринцовката. Абе случва се на всеки, но на някой по-често...пази Боже от по-сериозни инциденти!  Praynig
 Днес пък правих за имунната система на нас с мъжа ми (освен, че взимаме клеева тинктура и пчелен прашец) една рецепта, която миналата зима някой тук беше написал, но не помня кой. Ето рецептата, аз си я бях копнала в един файл:

•   40 смлени сурови бадема, 40 листа индрише накълцани, 2-3 лимона смлени с корите и 500г мед-обърква се и се взема по 1с.л. сутрин, при нужда и по-често,
суровите ядки е по-хубаво да се накисват във вода, така се стартират живителни процеси!!! кълнове от семки стават за часове, а са супер полезни!!

На малкия също давам по 1-2 капки клеева тинктура в сокче, но малко ме е страх, че това е спирт всъщност, дано не му стане нещо.  Rolling Eyes
 За имуностимулаторите за него педиатърката ми изписа да редуваме Имунокинд с Есберитокс. Четох положителни отзиви и за Енгистол (даже си го купих), Саменто и Септилин на капки (него никъде не намерих!!! ). Вие имате ли конкретни наблюдения върху тях?

# 616
Поздрав и от нас!

Диди, добре, че е било само спирт. Човек трябва много да внимава - аз като се знам какъв съм заплес понякога...
Да се разпишем и ние - нас ни подхвана въртележката и не остава време за нищо. Майка ми се включва активно в гледането на Боил докато имам часове. Той го приема нормално, като го оставя, но като ме види после, се залепя за мен и не иска да се откъсне. С баща си също остава и редовно ходи в другата стая и вика : Мама къде е? Но все пак някакси сме ги нагласили нещата. Нещо не можем сънят да оправим. Приспива му се много към 18-19ч. и аз като отида да си го взема от баба му в 19.30 редовно спи. Съответно после се събужда и няма заспиване до след 12 Shocked
Днес пак така, но поне сме си вкъщи и го сложих направо да си ляга в 19.00.
За имунната система нищо не му давам. Оставям го да яде храна, която е изпуснал на земята  Mr. Green
Я кажете какви заниманията си измисляте вкъщи? Той само иска да виси по компютри и телефони и мноого рядко се заиграва с нещо друго...? По цял ден гледаме песнички ( че и си иска само неговите си, нищо ново не приема). Аз после ги гледам и с децата в часовете и накрая вечер ми идва да почна quack-quack-quack...

# 617
Диди, аз преди седмица изкапах в носа на Ема половин банка глюкоза. Естествено си мислех, че е физиологичен разтвор Embarassed. Ама тези от фабриката какво са ги изтипосали в еднакви банки и с еднакви етикети, разликата е само в името. Майтапя се, аз съм си виновна!
Надявам се да се е позасилила с тази глюкоза, да не е отишла ей така на вятъра. Тя моята и без друго си е клечка. Педито миналия месец се стресна като я видя и ме помоли да я измери, беше качила около 300 гр. за 3 месеца, но тя откакто се е родила качва по-малко.
А Ема е станала такова мрънкало, че едвам издържам. Цял ден е по мен и иска да я нося, явно зъбите я мъчат. След предните 6 излезнаха кътниците. Shocked
Иначе яслата я поотложих за края на ноември, че ми се падаше да се връщам на работа седмица преди празниците, а тогава е мазало.
Лека вече момичета Hug

# 618
диди, на всеки се случват такива неща, и при мен колко са ставали  ooooh! (по принцип съм си заплес,  а и като съм денонощно сама с Рая  грижите ми идват в повече и съвсем ме няма понякога), и аз 3-4 пъти съм звъняла в Бърза помощ, Токсикологията....откачена работа  общо взето  Embarassed

За имуностимуланти аз почнах Коластрата на Аква Сорс. Засега нямам преки наблюденията (миналата година съм давала АФА пак на същата фирма , но за кратко). Но освен за имунитет ние чистим и бактерии в носа и гърлото, ще видим какви ще я свършим с нея.  Peace
Едната лекарка при която ходихме ни изписа Есберитокс, нашето педи Флорадикс (това са витамини, не имуностимуланти, само от билки, аз писах преди време), но аз залажих на Коластрата, да видим....                     

# 619
Дидиииии,браво на теб Wink,от сутринта по малко ракийка е истината....Шегата на страна,и аз много се притеснявам какво шишенце взимам като им давам нещо.Уж чета,ама и аз съм много разсеяна понякога.Добре че е станало по-малкото зло.

Ние сме си вкъщи,малката е със сополи от понеделник,и днес вече 7-и ден-нищо няма ефект.Предния път на 10-я ден спряха сами,сега ще видим.Лекарката каза че са тръгнали кътниците и било нормално.
За зъбите да питам-отгоре имаме 4 зъба,отдолу-само два,а кътниците са тръгнали,но не и другите два които първо трябва да излязат,има ли някой така като нас????

Диди,Саменто и Септилин има само в специална апекана Лечител(поне Саментото).
Аз освен клеева тинктура,сребърна вода,вит.Ц-давам и пробиотици.Друго-не,и добра храна доколкото може разбира се купена от магазина.
Всъщност сега се сещам че добър естествен имуностимулант са и кълновете,но дали могат да се дават на малко дете????

# 620
За зъбите да питам-отгоре имаме 4 зъба,отдолу-само два,а кътниците са тръгнали,но не и другите два които първо трябва да излязат,има ли някой така като нас????
Denito така сме и ние! 1:1 . Току що излезнаха 2 кътника отгоре, но нищо от долу.

Крис е 7ми ден с диария. Никаква промяна. Какво ли не пробвахме. Вече взех да се притеснявам.
С тази диета, съвсем се отказва от хапването. Нищо различно от лечебна Хумана, ориз, попара със сирене, картофи...

Didi, важното е, че на Ивчо му няма нищо. Един съвет. Сложи лекарствата в 2 кутии. Едната е тази, която може да ползвате само вие - другата за него. Със сигурност в неговата няма да добавиш спирт например и така няма да объркаш лекарствата му с нещо не като за него.

Поздрави и усмивки - напук на снега в София Simple Smile

# 621
 Joy Ох, побърках се от смях с вас...
Има такива случки с децата, няма какво да си кривим душата.
Аз зазимих единственото оцеляло мушкато и сега се чудя дали да изведа децата следобяд. Дебели якета имат, ще метна на бебето едни по-дебели джинси и ще ги заведа на цирк. Само да не е дошла тази идея и на други родители, че да останем без билети  Rolling Eyes

# 622
Всъщност сега се сещам че добър естествен имуностимулант са и кълновете,но дали могат да се дават на малко дете????

Аз   давам хляб с кълнове, не е  имало реакция  досега.

# 623
  • малкия йеросалим
Хоп и аз да се разпиша Laughing
Диди много ме разсмя със случката със спирта.Сигурно на теб не ти е било смешно в момента,но добре че е бил малкият дявол.Аз с каката съм се обърквала така.Един път и накапах спирт в нослето вместо капки за нос  Rolling Eyes.Милото тогава плака доста.Със Жоро все още не съм гафила и дано да не ми се случва.
За имуностимулаторите за сега давам и на двамата Коластра и вит.с.Мисля да правя курсове от 30 дни коластра и после 15 дни сребърна вода.Тази схема си я измислих сама и дано да подейства.Досега биех противигрипна ваксина на Кети ,но мисля тази година вече да пропусна.
Лулу детето си е направило супер режим за спане.Готов е за дискотеки вече  LaughingАз сигурно съм пропуснала,но ако не е тайна с какво точно се занимаваш ти?
А за игрите вкъщи -когато сме сами пускам музика и пеем и танцуваме,подаваме си топки,играем си с количките.Много обича също да готвим и се храним на-ужким ,също и много си играем  с една стара книжка с животни.Аз обяснявам,той имитира и така може и един час да изкараме.Друга игра е на батута.Имаме голям надуваем батут от Кети и миналата седмица го надухме.Там скача,беснее,но бързо му омръзва.А като кака му е в къщи,аз не се занимавам с него.Играят си двамата,макар и доста да се карат.
Лорка мила не си само ти така-Жоро от година и четири месеца виси много в ръцете ми.Ама аз съм си за оплакване.С неговите 14 килограма направо съм се изгърбила.
Денито за зъбките и при Жоро са така,но с малката разлика ,че горе са 4,долу 3 и има един кътник горе .Днес ми се мярна нещо и долу ,но ще си проличи тези дни.
А и с хремата сме като вас.Нослето му тече от миналата неделя.Първо слагах Виброцил,после минахме  на някакви други капки,но носа продължава да тече.Днес вече спрях всякакви капки и ще видя как се се развие хремата.Ако продължи ще го водя пак при педито.
Стаси това е доста дълъг период за диария.Аз ти бях писала за Линех прахчета.Пробва ли с тях?На нас ни помогнаха много бързо.
Отдавна не е писала Пепси- как ли е Теди?Някой имали инфо от тях.
Мимето също не се е разписвала скоро.Ще има глоби  Naughty
Интересно ми е Хлора как я кара с двете бебочета. Grinning
Хайде спирам ,че стана дълго....

# 624
  • Варна
Здравейте!
Да, отдавна не съм писала. mama moni, мислиш ни ти. Теди е добре, здрав е вече. Не съм писала, защото си имаме вече тати и за краткото време, което си е тук гледаме да си обърнем повече внимание. Времето така бързо лети, останаха само 5 дни и аз отново оставам сама. Sad

Ходихме на почивка. Голям път, голямо нещо. Теди излезе голям герой, 2 прохода издържа милото, но и на отиване, и на връщане от Банско през Юндола повръща на най-високите части и завоите. Вече ще знам, че му става лошо и ще вземам мерки предварително. Ние си изкарахме добре, но честно да си кажа, не успяхме да починем, с дете няма как да стане това.

Ще пиша пак тези дни, лягам, че ужасно ми се спи. Simple Smile

# 625
  • Пловдив
Привет!

И в слънце, и в студ - все по-малко мами пишат тук за жалост. Не искам да е така, хич, ама хич     Crossing Arms

Да се изкажа и аз по въпроса за зъбките. Гергана и тя влиза в странната категория при излизането им       Laughing     Има 2 отдолу и 2 отгоре и сега вместо да растат тези съседните до тях, се мъчим с кътниците. Казвам мъчим се, защото е колективно наистина, всяко излизане на зъб е придружено с раздразнено настроение и неспане през нощта     Sad   За пореден път се убеждавам колко са различни децата ми, с Кремена не знаех кога й излизат зъбчетата, с Гергана сега ми е голям зор. Уж неспането минавало като излезнат всички зъби, ама като гледам с каква скорост се развиват при нас нещата скоро нормално няма да се спи     ooooh!

# 626
Привет,
ние се поизгубихме, преместихме се за 20тина дни в Младост, че у нас течеше ремонт, а там нямаме нет. Сега чистим, подреждаме, хаосът е пълен. Теа и Рая изкараха някакъв вирус... От януари се връщам на работа, горе-долу това е новото покрай нас.

# 627
Ужас,трети ден сме затворени вкъщи с малката,тя вече полудява,и взе наобед да спи само по половин-един час най-много.
Да попитам като ги изкъпете мажете ли им още телцата с кремчета,защото аз спрях и се чудя сега зимата дали да не почна пак,ама тя е и такова шило че не седи мирна вече?

# 628
  • Пловдив
Denito мажа с кремче, но по-леко, не много мазно. И при нас това е доста трудна работа- обикновено Сили се върти по леглото, аз мажа където мога.
При нас стоенето вкъщи не е проблем- все си намираме с какво да играем, най-често предмети от бита- сешоара му е интересен, и много обича да му изсипя един куп визитки и да играе с тях. Даже мисля да купя някакви детски карти за целта.  Много обича да държи нещо в ръката за гризкане- ябълка, морков, да обикаля апартамента, аз да го закачам а той да пищи!  Въобще- пищи от радост, като нещо не му харесва пак пищи... Друго любимо нещо е като сме се събрали всички- аз, мъжа ми и майка ми и Стили започва с номерата- танцува, ходи назад, на пръсти, издава един такъв хълцащ звук от радост... голям образ е!
А като сме вън все за нещо ще има тръшкане и истерии- че не отиваме където той иска (това значи на улицата), че не стоим поне 10 минути да гледаме някоя котка..... Рядко излизането вън минава без сценки, но само да поутихне вятъра и сме навън.
Днес вече може да се похвалим с 13-ти зъб. кучешки този път. а аз се чудих какво му става, че цяла нощ се върти. Бяха ми дали малко почивка тези зъби.....
Хубав ден на всички!

# 629
Здрвейте мацки Hug Hug Hug
за зъбките-нашите са 11 Simple Smile,сега му избива едния кучешки,но засега без проблем.
За хемоглобина-оказа се,че е носител на таласемия,хубавото е че не се изисква никакво лечение,че това няма да влияе на развитието му.Хематоложката ми каза :Когато си взимаш снаха,първо й направи ПКК Simple Smile
храним се, спим,правим бели...Simple Smile
това от нас,лек ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт