Отговори
# 660
Здравейте,
абсолютно съм съгласна с Денито и Киди. Климатът около морето е отвратителен /поне според мен/. Мнооого висока влажност и непрестанен вятър. Алергичните кашлици и спазми са налице едва ли не при всяко второ малко дете.
Иначе, аз също гледам да го извеждам всеки ден. Не излизаме само в дни като в началото на тази седмица, например, когато вали и духа силно. На закрито избягвам да го видя. Пазя го доколкото мога, но явно не успявам напълно. В момента е болен - гнойна ангина...
Есма, леко изкарване на шарката. За разходките, те разбирам напълно. Вече седмица Мишо е болен и аз ходя като кукувица сама с количката.
Либи, мисля, че няма нищо притеснително. Всяко дете се развива с различни темпове. Щом вече правите стъпка-две е въпрос на съвсем малко време, за да се отпусне детето.
Мама по три, ти си за медал направо. Във вас сигурно е непрестанен купон.
djidji_p, за белези и аз знам само Контратубекс. Мисля, че е ефикасен. Освен това при децата тези неща минават много бързо, така че едва ли ще остане белег.
Толкова от мен, за сега!

# 661
  • София
Мая, много кофти с тези гадинки... не ги ли изтрепахте, от няколко месеца се борите с тях... я разкажи какво става.

Иначе да, има такава теория, че когато имунната система не среща естествените си врагове, тя започва да не фукционира правилно и са възможни или алергии (именната система възприема като врагове дразнители, които не би трябвало да възприема така) или пък невъзможност да се справя с врагове, които би трябвало да може да пребори сама.

# 662
  • Бургас
Мая, изобщо не трябва да се обвиняваш, че малката се е разболяла.  Hug Какво значи, че си го допуснала? Едва ли на нормален родител му е хубаво, като му е болно детето, но нещата просто се случват. Tired

Есма и при тебе няма скука. Wink Дано бързо и леко преборите шарката!

Танче, много съжалявам за Денис. По закона на чичо Мърфи гадостите идват баш когато най-малко имаш нужда от тях, ама нали трябва да ни побелеят косите. Laughing Скорошно оздравяване ви желая! Hug

Либи, добре дошла при нас!   bouquet
 На хорската простотия много се дразня и аз, особено като ми сравняват децата. Close

Роси, за Графа и аз завиждам. Blush Да разкажеш после доволна ли е останала Теди. Grinning

Наде, за климата, влагата, нефтозавода и т.н. съм напълно съгласна с теб. Наскоро пак така ни бяха обгазили, че като излязох на терасата ме беше страх да си запаля цигарата. Laughing Хем нашата тераса е остъклена.

Джиджи и аз имам голям белег на лицето от катастрофа. Контратубекса много ми беше помогнал тогава. Но го редувах и с друг крем предписан от лекар. Имах схема 10 дни с контратубекс, 10 дни с другия (който не помня вече как се казва, че минаха 10 год. от тогава) и 10 дни почивка. После пак отначало и така няколко месеца. Но при мен и белезите бях много големи, имах над 50 шева по скулата, челото, клепача.. Можа да питаш педиатръката ви с какво и как да мажеш.

Пък за майчинството и детските не ми се говори. Последните дори не ги получаваме все още. Този месец ще трябва да подавам документи, ако не изтърва срока. За почти 5 години, откакто се е родил Велизар съм взимала само една година, когато бях с него в майчинство. И двамата с мъжа ми се осигуряваме на реални доходи и все не може да се вмъкнем в прага, но да ви кажа аз сериозно се замислям дали да не започна да се осигурявам на минимума за длъжността си. Confused Че ми омръзна да давам луди пари за данъци и осигуровки, а като поп да плащам за лекари и изследвания, щото това и онова не се поемало от касата и клиничната им пътека.. Както и да е..

И да ви питам вашите деца страхуват ли се от тъмното? Радо от скоро го е страх и в тъмна стая не влиза. Застава на вратата и леко поглежда. Ако иска да влезе започва да ме дърпа да отида с него. Laughing Иначе вечер си спим на тъмно и няма проблем.

# 663
Мая, много кофти с тези гадинки... не ги ли изтрепахте, от няколко месеца се борите с тях... я разкажи какво става.

есма, сигурно се бъркаш с някой, ние сега тепърва започваме борбата. Преди 2-3 седмици реших на своя глава да й пусна секрет (нос, гърло), защото от новородена все похърква на периоди. Очаквах да излезе нещо само в носа, а то - и в носа и в гърлото, съответно стафилококи епидермис и стрептококи пнеумоние. Направих консулт с няколко педиатри, казаха че щом няма клиника организма ще ги пребори сам, че често се срещат при малки деца, но като имунната система е силна се справя сама, ако отслабне са налице ангини, бронхити и т.н.
Хомеопатката ни пък съвсем нищо не каза, думите й бяха: Еми ще има бактерии, ние всички си ги имаме!  Rolling Eyes Даде й хомеопатия само  за нослето (то и за него нямаше да даде, но аз настоявах) и Коластра за месец, нови изследвания чак след Нова година.
Абе, харесва ми тази  хомеопатия, че не действат така агресивно (в интерес на истината хъркането значително се подобри, пу пу), ама това олимпийско спокойствие ме притеснява (предви  че аз съм такава  паника)

# 664
От всички имуностимулиращи, с които съм тъпкала Теа, най-изявен ефект имаше коластрата на Аквасорс. Когато на 2 г. 6м. тръгна на третата си, частна градина (преди това сменихме две държавни, в които се скъсваше да боледува), давах коластра в продължение на два месеца, през които дори не кихна това дете (месеците бяха ноември и декември). После я спрях. Теа се разболя. Започнах я - закрепи се. Спрях я - пак се разболя, буквално на следващия ден. Помня, че трябваше да се дава и през деня, и тъй като учителката се занимаваше с това и съответно следеше кога започвам и кога спирам - тя самата ми обърна внимание на тази зависимост. Така приключих с коластрата и да си призная, оттогава недолюбвам имуностимулаторите. Може всичко да е било случайно, разбира се, но все си имам едно наум.

# 665
мартеа, според теб след спирането на Коластрата веднага драстично пада имунитета, така ли?

# 666
Мартеа, интересно наблюдение.
Аз по принцип недолюбвам да давам каквото и да било (тип лекарство, добавка и т.н) и давам само когато е абсолютон наложително. Аз разсъждавам по следния начин - Имунитет се гради като организмът постоянно се справя с дребни дразнители, нали така? Ако този организъм, който има вътрешната способност да се справя с тези дразнители, почне да бъде подсилван, за да се справя с тях, без да има изрична нужда от това, то той ще свикне да полага усилия дотолкова, доколкото е необходим извън действието на имуностимулантите. Или, в следващия момент, когато няма имуностимулант, той няма да бъде достатъчно силен, за да се бори без него.
Може и да греша, това ми е личната логика, без да съм задълбавала в много четене по въпроса

# 667
  • Обетованата земя
Либи, добре дошла! И според мен няма причина да се тревожиш! Нашия Иво едва сега прави по 10-15 крачки сам и то от тук до там, трябва да е сигурен, че на крайната спирка има за какво да се хване и най-добре да е човек Grinning Раздадохме веднага геврек, по тукашна традиция се слага на кръста на детето и всеки чупи и бяга. Направихме го в градинката с майки и бебоци тази сряда, без предмети, получи се чудесно, с много емоции, смях и игри цял ден, улучихме и слънчево време . А другата сряда ще направим истинския прощъпулник с предмети, тогава ще присъстват бабите и дядовците Simple Smile За думичките, казва мама, тате, баба, деди, целенсочено, както и различни други думички и словосъчетания, свързани с хора,  действия и животни, разбира се изразени по бебешки, всяко дете си е индивидуално, няма причина за безпокойство. Аз като виждам, че дори бавен, има напредък (откъм ходене най-вече) хич не си го слагам . Simple Smile
 Мая, включвам се най-вече заради теб, да ти кажа, че Иво беше на няколко месеца като и ние борихме Стафилок Ауреус и Стрептокок Пневмоние. Нямаше нищо приетснително освен хъкащо носле. Тогава педиатърката ми беше изписала Аб май, ще излъжа, аз категорично на своя глава отказах и ги преборихме със хомеопатия за 1 месец, като редувахме по 5 гранулки от Стрептококцинум и Стафилококцинум през ден.
Благодаря за отговорите за имуностимулаторите. Ако някой знае откъде мога да си взема Септилин на капки, моля да ми пише, издирвам го, тук в СЗ никъде го няма, утре ще ходим в София и там ще проверя. Simple Smile
 За извеждането на децата навън аз знам, че правилото е да не е в дъжд, силен вятър и мъгла!!! И гледам да го спазвам, защото рискът от разболяване е голям. Иначе навън и по земята пипа, не мога да го спра всеки път, не се вманичачавам толкова, и понякога лапа и телефона ми, дистанционното, ключове дори, докато се усетя, вече е в устата, имунитета се гради и по този начин  Grinning
Миме, да оправяш настроението!!! Поглези се чисто по женски и си издействай време само за теб Simple Smile
Джиджи, след операцийката мазахме Иво с контракттубекс, мисля че има ефект.
Хубав ден и от мен  Hug

# 668
Lulu25, напълно съм съгласна с твоето мнение!  Аз и заради  това предпочетох да давам Коластра, защото тя в действителност не се води имуностимулант в буквалния смисъл и  затова ми стана интересно наблюдението на мартеа, че така се е получило при тях  newsm78
диди, мерси!  Hug  И при нас симптомите  са само тези, с тази  разлика обаче че нашата педиатърка не сметна за нужно за година и половина да пуснем изследване  #2gunfire  кой знае и ние откога си ги влачим!
Едната педиатърка , с която се консултирахме, също ми изписа такава хомеопатия, но аз се доверих на нашата класическата, която каза: "Нека организма сам се чисти!"...е,  гризе ме много, че не послушах другата, но се надявам пак да се изчистим!
При вас сигурно е изписала АБ-то, защото Ивчо е бил малък и не е искала да рискува (при нас също има един Зинат на рецепта ако започне да изявява клиника - кашлица, Т и т.н.)

# 669
мартеа, според теб след спирането на Коластрата веднага драстично пада имунитета, така ли?

ами не, струваше ми се, че коластрата държи организмът свръхактивен спрямо вируси и т.н. и съответно - при спирането й, той отговаряше на вирусите както нормално би се държал. Т.е. - един вид ми се струваше, че за да е здрава, нон стоп трябва да приема коластра, което малко ме стресна. Това чисто интуитивно като заключение, и то спрямо Теа, без никаква теория, че по принцип действа така. Иначе, за коластрата имам само положителни отзиви. Имам приятелка, която лекува децата си само с класическа хомеопатия. Изуми ме моментът, в който излекува пневмония на сина си (тогава ан 5 г.) само с хомеопатия. Нейната лекарка й беше казала в моментите с висока Т да дава само огромни количества коластра. Тя е много смела и го направи, детето не пи АБ и пребори пневмонията. Както казах, за това трябва да си смел, аз съм пъзла и честно казано заради това все още не съм се обърнала към хомеопатията.

п.с. Лулу, моята логика е същата, по-точно интуицията ми:)

# 670
За крем за белези мога да ви дам един, но не съм го ползвала.
 Преди да родя бях на дерматолог, заради едни бемки, които изрязах и по време на бремеността белезите се подуха леко и аз се стреснах. За жалост лекарката ми каза, че е нормално заради хормоните и че би трябвало да нямам белези от подобен вид операция, но уви. заключи, че явно кожата ми е такава и податлива на белези и ми даде една рецепта  за Sodermixq поне така го разчитам аз и ми го препорйча и за раната от секциото като родя. Но така и не го купих и пробвах.
За имуностимулантите- нямам подобни наблюдения като мартеа, но съм на позицията, че не трябва редовно да се дават. На Теди две поредни години давах един витаминозен сироп само и после не се е налагало, тя порасна и разболяванията бяха винаги леки, и сега съм решила да дам при тръгване на ясла и в бъдеще да стоя настрана от подобни неща, но все пак като чета и съставките са тези на хомеопатичните гранулки и това ме успокоява, че не я тъпча с химии. Всичко е от билки.
Нищо друго не съм ползвала, освен няколко капки от едно горчиво, извлечено от грейпфрут, не се сещам сега за името, но доста го хвалят.
Но за мен съм ползвала бромховаксом и мога да кажа, че две години не ми потече дори носа, а преди да ми го изпишат изпих 2-3 АБ заради една кашлица и др. гинекологични проблеми,  и на всяко разболяване на Теди бях болна много повече аз. Ако не ми се беше случило лично нямаше и да повярвам, но определон имаше огромен ефект.
Диди, ако  утре се сетя ще попитам по нашите аптеки за това  и ще ти кажа, ако не го намериш може да ти го пратя.
За тъмното- Мади не се страхува, но и тя не смее да влезе в тъмна стая. Но не реве, просто според мен е внормалните граници страха. Към 4-5 год се вманиечават, започват да фантазират, виждат чудовища и какв оли, тогава според мен е истинския страх.

И последно да споделя- днес бяхме на снимките,  ще има  предаване за безопасни продукти и марката  Angel baby ще представи техни 3 продукта, с които бебета днес бяха облечени. Беше много весело и интересно да гледаш 6 бебока , лазещи в различни посоки и да се опитваш да ги хванеш в добър кадър. За малко да не отидем, защото в таксито Мади повърна и се омазахме и двете, но въпреки това се реших и отидохме и в този вид.Останалото мина прекрасно!

# 671
Либи,добре дошла!Нашата Ивет едва преди няколко дена направи първите си крачки,но и сега страха от ходенето при нея е много голям,все гледа да е около мене,отдавам го на многото падания преди това.Аз не я и насилвам,не искам да пада,а после още повече да се страхува.Прощъпулник още не съм и правила,мисля да е след 2 седмици ,хем да си дойде татко и ,хем тя да е по-уверена.
За говоренето казва доста думички,бърбори си и по бебешки.За сравнение синът ми до 2 год.и половина казваше само мама и то от ''дъжд на вятър'',сега постоянно слушам как на предучилищната прекалено много говори.Иначе го хвалят,че се справя много добре със занятията,но това с говоренето ни е е голям проблем,аз сама го усещам през почивните дни.
Имуностимулатори на Ивето няма да давам ,за сега не мисля,че има нужда от такива.Да не казвам голяма дума почти не е боледувала, като изключим 2-3 хреми за по 1-2 дена. По молове ходим и по детски кътове също.За лазенето и аз много много не я пускам, но пипа навсякъде няма как.Навън сме по 4 часа на ден минимум включително и в студените дни,само когато е много ветровито и дъждовно не я извеждам.На синът ми май е крайно време да започна,мисля да е бромховаксом.Скоро не е боледувал,ходи на предучилищна редовно,но сезона на вирусите тепърва предстои ,а той е по-податлив на болести.
Мария,малко витамини и силна храна,всичко ще се оправи. Hug
На всички болнички бързо оздравяване!
Хубава вечер от нас!

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 21:16 от Nataliiiiiii

# 672
Т.е. - един вид ми се струваше, че за да е здрава, нон стоп трябва да приема коластра, което малко ме стресна.

И мен това ме притеснява като слушам: "Щом започнахме да взимаме водорасли и веднага спря да боледува".... незнам дали децата си израстват тази податливост към вируси или пък наистина те влияят на организма.  Thinking

# 673
  • София
Мая, не съм сбъркала човека, а времето Simple Smile Помня като каза за стафилококите и ми се струва, че беше преди месеци, пък то било преди седмици... Както и да е, важното е, че не правят проблеми наистина. Това, че си живеят не е проблем.

Ами - какво е имунитета - памет на организма за вирусите, които е срещнал и как да им противодейства. Т.е. за да се развие тази памет, трябва да има срещи с вируси, симптоми и да се изградят антитела, които да ги срещнат следващия път още на входа. Така че - децата порастват и почват да боледуват по-малко, защото вече са срещали повечето вируси Simple Smile

# 674
Толкова ме успокоихте, момичета.  Hug
Много е уютно при вас, благодаря ви за вниманието и топлото посрещане.   bouquet

Nataliiiiiii, браво на Ивет, дано няма повече сериозни падания и от тук насетне да е много смела и стабилна. То че без падания не може е ясно, но поне да не са нещо сериозно.

didi24 - и Софи е същата. Пуска се да ходи само ако срещу нея има човек или пък е близо до нещо, например масата. Все гледа да седне или да пълзи. Може би и това, че пълзи и така й е по-лесно допълнително оказва влияние. Аз иначе съм й броила крачките - до тук най-многото са 30  Joy Луда работа, ама исках да видя горе долу колко са.

Може би ако всичко беше нормално около раждането й нямаше да се тревожа толкова, но тя прекара първите три месеца от живота си в болница, борейки се за живота си... Прекара остеомиелит, в следствие на който дясното й краче е малко по-късичко и аз и до сега не съм превъзмогнала страха си дали всичко с нея ще бъде наред. За това се притеснявам толкова.

За имуностимулаторите - за сега не давам нищо, слава Богу не боледува много Софи, но като ви чета и аз се замислям за коластрата. Това ще е в краен случай, но като цяло мисля, че добрата храна, движение, разходки и т.н. са най-добрата превенция. Но ако детето боледува често няма как да не се потърсят някакви варианти.

Общи условия

Активация на акаунт