Двора на училището

• 13 291
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
Авторката на темата като иска да си вярва, ама все пак тук четем и пишем хора  и с поотраснали деца, понатрупали доста години в училищата, или може би директорката на въпросното училище чете бг мама и специално се е заинтересувала.
В края на юли месец по училищата освен охраната и някой дежурен учител много трудно ще намериш някой, пък камо ли директор да те издири, понеже незнайно как ти е научил проблема, че малкото дете няма къде да играе и веднага да ти обещае чак пък и детска площадка за него.
Май живеем в различни държави с теб Peace

Да,във вашето училище може никой да няма,но тук учи синът ми и знам коя е директорката!Тя ни видя че седим на пейките в училище и дойде при нас и каза какво е намислила!Дали ми вярвате или не,пак казвам не ме интересува,но се надявам това да стане и много от вас да си прехапят съскаштите езици!

# 106
  • Пловдив
Не съм чела цялата тема, но горе-долу схванах за какво иде реч. Аз лично не бих си завела бебето да играе в училищен двор и не за друго, а от съображения за неговата безопасност и личното ми спокойствие. Но не виждам какво толкова скачате изумени срещу детска площадка в училищен двор. В съседното на моята кооперация СОУ има такава площадка. Намира се непосредствено до един от главните входове, оградена е с подходяща ограда, монтирани са доста съоръжения за игра и, така като гледам, интензивно се използва. Не знам откъде са намерили пари, но явно не им е било проблем. Та не виждам защо и някъде другаде да е немислимо да се реализира подобен проект. Още повече, в близост до нас има ДГ, детски ясли и парк също с превъзходен детски кът. Четирите неща отстоят едно от друго на 100-200 метра.

# 107
  • София
За училища с големи дворове може да е приложимо. някак не си го представям това нещо в дворовете в центъра, защото и без това на много училища им орязаха дворовете заради реституция, инфраструктура и прочие (например, на 32-ро му гръмнаха част от учебния корпус и двора заради булеварт Тодор Александров). То, за учениците няма достатъчно място, какво остава за детска площадка!

# 108
То, за учениците няма достатъчно място, какво остава за детска площадка!

Може да използва корта  Simple Smile Но ще секнат приходите за площадката.
Това с корта дали е достатъчно легално ... "и директорката го е дала на някаква фирма"

# 109
Не съм чела цялата тема, но горе-долу схванах за какво иде реч. Аз лично не бих си завела бебето да играе в училищен двор и не за друго, а от съображения за неговата безопасност и личното ми спокойствие. Но не виждам какво толкова скачате изумени срещу детска площадка в училищен двор.

Дара, прочети цялата тема и ще разбереш какви са съображенията ни.

Тоя филм сме го гледали. Някой си е наумил нещо, не може да се обоснове смислено, след дежурното потропване с краче и " аз така искам" се започва с обидите.
Не помня да съм ти казвала, че си глупава, та да трябва да ми отвръщаш със "съскаШТи". Thinking

Да, гледали сме го. Големи претенции без покритие.

# 110
Да,така е всичките сте много умни и еродирани!Свалям ви шапка!А дали има корт или не,дали е правилно или не,смятам,че вие ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ ще проверите!Естествено че си го гледала,всеки ден в огледалото!Вече започвате да ме забавлявате истински!Моля, чакам следващите остроумия извън зададеният вече доста отдава въпрос!Хвана се за едно Ш и сега ще го ползваме няколко страници,защото сме много на ти с тези неща и друго не можем да измислим! newsm78 Оставям ви че отивам да играя на корта! Joy

# 111
sstambii, не мога да ви разбера. Толкова ли е трудно, да преглътнете егото си и да кажете "извинете, сбърках" ?

Не знам, дали знаете колко труд хвърлят училищните настоятелства да осигурят и най-дребните подобрения, които и без друго би трябвало да съществуват, за да могат учениците да се чувстват малко по-добре и в по-благоприятна среда.
Такива родители като вас демотивират по-голямата част от родителския комитет в едно настоятелство. Повечето губят желанието си да помагат, защото остават с убеждението, че каквото и да успеят да променят, то със сигурност няма да се използва по първоначалният замисъл.

Детските градини и прилежащите им дворове са за възпитаниците на самата градина.
Училищата и прилежащите им площи са за учениците и би трябвало там те да могат да учат и да развиват някакъв спорт (непрофесионално).

Вашето място са детските площадки, парковете и заведения с детски съоръжения.
Хвърлете енергията си да подобрите тази среда, както ние се опитваме да подобрим базите на градините и респективно на училищата.

Мястото на майки с малки деца не са училищните дворове. Моля разберете го.

Аз няма да съм спокойна за децата си в училището при положение, че всеки може да влиза свободно там. И ако вие твърдите, че не сте злонамерена аз откъде да знам, че всички ще са като вас.

# 112
sstambii, не мога да ви разбера. Толкова ли е трудно, да преглътнете егото си и да кажете "извинете, сбърках" ?

Не знам, дали знаете колко труд хвърлят училищните настоятелства да осигурят и най-дребните подобрения, които и без друго би трябвало да съществуват, за да могат учениците да се чувстват малко по-добре и в по-благоприятна среда.
Такива родители като вас демотивират по-голямата част от родителския комитет в едно настоятелство. Повечето губят желанието си да помагат, защото остават с убеждението, че каквото и да успеят да променят, то със сигурност няма да се използва по първоначалният замисъл.

Детските градини и прилежащите им дворове са за възпитаниците на самата градина.
Училищата и прилежащите им площи са за учениците и би трябвало там те да могат да учат и да развиват някакъв спорт (непрофесионално).

Вашето място са детските площадки, парковете и заведения с детски съоръжения.
Хвърлете енергията си да подобрите тази среда, както ние се опитваме да подобрим базите на градините и респективно на училищата.

Мястото на майки с малки деца не са училищните дворове. Моля разберете го.

Аз няма да съм спокойна за децата си в училището при положение, че всеки може да влиза свободно там. И ако вие твърдите, че не сте злонамерена аз откъде да знам, че всички ще са като вас.

Прочетете всичките ми постове и ще намерите  този израз или подобен там!Продължавам да пиша в темата,защото искам да видя до къде ще стигне злобата и злорадството на хората!Не знам какво толкова странно има в това,че една директорка на столично училище е обещала да направи детски кът в задният му двор!Не по мое желание или настояване,по нейно усмотрение!Да и аз не искам да пускам децата си в градинката и да се връщат с някое настъпено кучешко лайно ,да седна до някоя мама и тя да не спира да пуши и хвърля фасовете си наоколо искам да е чисто и уютно където и да съм!Да ,но не е така!Жал ми става за хора с намерението да пишат само,за да задоволят злобната си душа!А,относно труд и пари,хвърляме всички ние!Защото,не знам във вашето училище,но тук ние си боядисахме стаята,сглобихме чиновете и купихме щорите!Редовно ходя,защото съм по майчинство да пресаждам и да насаждам нови цветя!Активно участвам във всички училищни мероприятия в които е необходима да присъстват и родители!Да не подхващаме темата,за това къде и как се използват парите и дали всичко е както трябва,защото темата ще стане друга и не особено лице приятна!Винаги е било така-едни цапат- други чистят!Както и да е,взимам си забележка,прави сте!

# 113
  • София
Много обичам такива сърцераздирателни излияния! Нашата героиня, като в една истинска сапунка, обвинява всички околно в заговори, омраза и прочие, само за да си се преедстави цялата в бяло - чиста и невинна, с цвете в косите.

а на мен ми е писнало да давам пари закакво ли не, пък и да ме хващат за безплатна работна ръка! То пари за щори ли не бяха, за боядисване, за не знам какво, и накрая направиш ремонт на стаята, пък догодина се окаже, че децата са в друга стая, която пак е за ремонт. Доброволчеството е хубаво нещо, когато е предложено от страна наа доброволеца, а не очаквано и изисквано от получаващия.

# 114
Много обичам такива сърцераздирателни излияния! Нашата героиня, като в една истинска сапунка, обвинява всички околно в заговори, омраза и прочие, само за да си се преедстави цялата в бяло - чиста и невинна, с цвете в косите.
smile3501Браво,разкри ме,трябва да има и добри герои,не може всички да са зли вещици!Няма да е интересно!

П.П." преедстави" Joy

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 13:38 от sstambii

# 115
Andariel  да съм писала, че сме искали средства от родителите. Има проекти за тази работа.
И вярвай има доста хора, които не желаят децата им 8 часа на ден да се въргалят в мизерията. На теб като ти харесва, никой не те кара насила да го правиш.
А не можем да излезем от този порочен кръг, защото такива като нея постоянно искат да са някъде където не им е работата и упорито твърдят, че забраните са за другите. Те са богоизбрани и могат да осират всичко, до което се докоснат.
Мила, когато изшутят малкото ти дете на футболното игрище с най-голямо удоволствие ще пропусна темата ти.

Мога и да не съм бяла и добра  Flutter

# 116
Andariel  да съм писала, че сме искали средства от родителите. Има проекти за тази работа.
И вярвай има доста хора, които не желаят децата им 8 часа на ден да се въргалят в мизерията. На теб като ти харесва, никой не те кара насила да го правиш.
А не можем да излезем от този порочен кръг, защото такива като нея постоянно искат да са някъде където не им е работата и упорито твърдят, че забраните са за другите. Те са богоизбрани и могат да осират всичко, до което се докоснат.
Мила, когато изшутят малкото ти дете на футболното игрище с най-голямо удоволствие ще пропусна темата ти.

Мога и да не съм бяла и добра  Flutter

Абе,хора защо не четете бе,в кой клас сте!?Ти дали случайно разбра,че аз съм далече от мястото където ритат децата,ако не, моля те пропусни и тази тема,все ми е тая!Може да не си бяла и добра,но би трябвало да искаш да станеш!

# 117
  • София
Andariel  да съм писала, че сме искали средства от родителите. Има проекти за тази работа.

За вас никъде нищо не съм казала, защото дори не зная за кое училище става въпрос. Моите деца вече по 6 години са изкарали на училище и песента е все една и съща. Проекти бяха взели, но за едрите ремонти като тоалетните и смяната на дограмите. между другото, когато смениха дограмата се оказа,че парите от проекта важали до момента на слагането и уплътняването на дограмите, а останалите "дреболии" като замазка (ама, то не става само около прозорците, че е грозно) са за сметка на училището, та ние събирахме пари  да се плати на майстор, който да го свърши, че беше през учебно време. И още много, много такива истории има, купуване на бели дъски, и не само от моя опит. Родителите на първокласниците в доста набедени за елитни училища, редовно ги одрусват за добре дошли. Ох, не ми се разправя повече, че се ядосвам! Колкото до осемте часа, не е нужно да е мизерия, но така или иначе гледам децата ми да прекарват в училище (независимо кое, нищо лично) минималното задължително време и след редовните часове да са на  други места.
а, да, винаги ни казват, че  не било задължително и всъщност не училището ги иска тези пари, а това е инициатива на родителското настоятелство (дръжки, инициатива на настоятелството, просто му е било намекнато активно), ама как се отказва!

# 118
Да,така е всичките сте много умни и еродирани!Свалям ви шапка!А дали има корт или не,дали е правилно или не,смятам,че вие ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ ще проверите!Естествено че си го гледала,всеки ден в огледалото!Вече започвате да ме забавлявате истински!Моля, чакам следващите остроумия извън зададеният вече доста отдава въпрос!Хвана се за едно Ш и сега ще го ползваме няколко страници,защото сме много на ти с тези неща и друго не можем да измислим! newsm78 Оставям ви че отивам да играя на корта! Joy

Поигра ли си?
Като чета с какво настървение си се вкопчила да доказваш, че земята не е кръгла, чудя се кога имаш време да обикаляш по училищните дворове, да пишеш тук, че и деца да гледаш. Видях годините ти, и ти си една лелка, а се държиш като пубертетка. Искаш всичко и тропаш с крак.
За мен темата е изчерпана и трябва да се закрие.

# 119
  • София
Стамби, клавиатурата ми е малко кофти и поонякога дава двойни букви. Преди се връщах да поправям всяка печатна грешка, но в един момент ми писна, достатъчно четимо е и без поправка.

Общи условия

Активация на акаунт