Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 574
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
gadamer, всеки път като прочета за някой татко с такова изказване , се сещам за онзи, който казал :

"Тя там си лежи и си ражда , а аз тук ще се пукна от притеснение!"

Горкичък!  Joy Joy Joy

# 466
Аз искам да попитам моми4етата които ве4е ходиха на море-как изкарахте,дайте някакъв съвет,нещо ако се сещате по-специално за багажа  Laughing .Преди малко запазих места от13.08 за Китен и от сега взех да мисля какво ще ми трябва Laughing Laughing Laughing

# 467
  • Варна
Привет!
Хубава тема сте захванали  Wink - и аз се надявам на нормално и много ме е шубе от операция, но каквото такова. Откъдето искат, оттам да го извадят бебчо- жив и здрав, аз ще изживея и изтърпя каквото трябва  Rolling Eyes
Днес бях при доки и много се изнервих, основно от жегата и накрая само ме претегли и измери кръвното. Не съм качила килограми, то и как да стане като съм основно на плодове. Разбрахме се с доки в четвъртък да идем в другия и кабинет да ме гледа на 3Д и после да дам кръв за БХС. Тая седмица доста излизания от работа ми се очертават, ще има недоволни  Rolling Eyes
Така се надявам да разбера пола в четвртък  Heart Eyes

# 468
Добро утро, мами! Mr. Green

Гледам, че сте заговорили за раждането - нормално или секцио. Има ли някой от вас, които знаят от сега как ще раждат? Изключвам тези, които вече имат по едно секцио и второто се налага също секцио.
Ааааааа, аз веднага се появявам в опозиция по темата. Laughing И аз съм чувала, че ако второто раждане е до 2 години след първото - изхода е само секцио. Но не съм никак сигурна, че същото правило важи за по-дълъг период. И веднага давам пример. Имам двама братя. Аз съм най-голяма, със следващия имаме разлика от 7 и 1/2 години, а с най-малкия - 14 и 1/2, т.е. тяхната е 7 (преди да започнете да се чудите - да, и тримата сме желани, просто поради различни причини се е случило така, че да сме с голяма разлика, но пък мама винаги е казвала "много лесно се гледа бебе и първокласник - бебето е новородено и ти си си вкъщи, та имаш време и да помагаш на първолака" Simple Smile ). Аз съм раждана нормално, средният е секцио по медицински показатели (бил е напречно), а дребният отново е нормално роден, при това hahaha с дупето напред! Така че явно има вариант след секцио да раждаш нормално, просто се консултирайте с лекарите си в кои случаи е възможно. Peace
Още веднъж ви благодаря от сърце за пожеланията по случай новия ми семеен статус! Hug
Хубав ден!

# 469
Аз искам да попитам моми4етата които ве4е ходиха на море-как изкарахте,дайте някакъв съвет,нещо ако се сещате по-специално за багажа  Laughing .Преди малко запазих места от13.08 за Китен и от сега взех да мисля какво ще ми трябва Laughing Laughing Laughing
Китен е любимото ми курортно градче  Heart Eyes Благородно ти завиждам,въпреки,че всяко лято ходим там,но само за ден Cry

# 470
Китен е любимото ми курортно градче  Heart Eyes Благородно ти завиждам,въпреки,че всяко лято ходим там,но само за ден Cry
И на мен мхого ми харесва там 2008 година заведох мъжа ми за 1-ви път(той не беше ходил до сега там) и много му хареса и от тогава все иска там да ходим

# 471
Привет и от нас с бебо. Ние сме добре за сега пия си желязото и си търпя и страничните ефекти от него.
Пижо, ти ходи ли при Троянчев или реши да ходиш другаде. Аз имам запазен час за 03.08 и искам да знам горе долу колко парички да приготвя.
Честит рожден ден Галактик Вояджър. Да си жива и здрава и много щастлива.Безпроблемна бременност и пухкаво и послушно бебе на финала.
Не несъм ходила.Пелев мв гледа 3 пъти този месец,отделно в болницата ме гледаха 2 пъти и всички казват ,че бебка е много добре.За това реших да не ходя.

# 472
Здравейте мами   bouquet

Доста неща съм изчела на тема раждане и съм решила да е без окситоцин, но с епидурална упойка. Всички казват, че е най добре да се изчака бебето само да тръгне да излиза. Аз също имам астигматизъм и по този повод отидох на очен, казаха ми че всичко е нормално, затова се надявам да избегна секциото. Тук в Spain лекарите ти правят секцио и при най малкия проблем, особено когато наближи лятото или има празници, само и само да се освободят, а и взимат добър бонус за всяко секцио. В болницата в която ще раждам може да се разxождаш докато чакаш да получиш разкритие, тъй като апаратурата им е wireless, това ще бъде един плюс и се надявам да мога да се възползвам.

# 473
Захванали сте болезненат ми тема,След 30 часово нормално раждане не исках и да чуя за второ дете.Сега не сам забравила още целия кошмар,но и не мисля за раждането още.Иначе за окситоцина,мисля че не питат дали искаш а се слага по преценка на лекаря.

# 474
# 475
Mimci, ти с колко диоптера си и имаш ли други екстри като астигматизъм или само късогледството? Питам, защото аз съм с - 4.00 и - 4.50 и винаги с лещи  Rolling Eyes, но не съм ходила на очен лекар скоро и не сме го коментирали още с док въпроса с раждането.

didka Simple Smile аз съм с -6.00 и на двете. Също съм ходила дълги години с лещи, в момента си карам с очила, защото с лещите започнах да изпитвам дискомфорт с времето, изсушават ми окото доста, сменила съм какви ли не. Сега ги слагам само при повод. Астегматизъм нямам, но ми правиха изследване на очните дъна. При диоптри над 6, имам опасност от отлепяне на ретината по време на бременност, при напъни още повече. Няма да рискувам. А последния преглед отчете -6.25 дори, но през бременността и по време на кърмене диоптри не коригирали, затова оставам със сегашните.

Ще се включа по-късно пак, че малко работа ми изникна. Wink

# 476
Здравейте мами   bouquet

Доста неща съм изчела на тема раждане и съм решила да е без окситоцин, но с епидурална упойка. Всички казват, че е най добре да се изчака бебето само да тръгне да излиза. Аз също имам астигматизъм и по този повод отидох на очен, казаха ми че всичко е нормално, затова се надявам да избегна секциото. Тук в Spain лекарите ти правят секцио и при най малкия проблем, особено когато наближи лятото или има празници, само и само да се освободят, а и взимат добър бонус за всяко секцио. В болницата в която ще раждам може да се разxождаш докато чакаш да получиш разкритие, тъй като апаратурата им е wireless, това ще бъде един плюс и се надявам да мога да се възползвам.

Лара смея малко да опонирам Wink сестра ми е бременна и живея в Испания,термина и е 18.08,та започнаха да говорят вече и за раждане със лекарите и понеже тя е с късогледстево 6 диоптъра и нещо, и понеже знае как стоят тея неща в бг беше попитала какво ще е раждането. Всички лекари с които е говорила са казали,че няма абсолютно никакъв проблем за естествено раждане и въобще не става и въпрос за секцио. Дори са казали,че при мнооого рядко правят секцио и то само при условие,че има наистина сериозни причини за него. Е може би в различните части на страна е различно незнам,те са в Мадрид Peace

Благодаря на всички,споделили за секциото си Hug опитвам сама да се успокоявам,да не си мисля,че нещо лошо ще се случи по време или след секциото и .т.н., но не винаги ми се получава Tired

# 477
  • София
Mimci, ти с колко диоптера си и имаш ли други екстри като астигматизъм или само късогледството? Питам, защото аз съм с - 4.00 и - 4.50 и винаги с лещи  Rolling Eyes, но не съм ходила на очен лекар скоро и не сме го коментирали още с док въпроса с раждането.

didka Simple Smile аз съм с -6.00 и на двете. Също съм ходила дълги години с лещи, в момента си карам с очила, защото с лещите започнах да изпитвам дискомфорт с времето, изсушават ми окото доста, сменила съм какви ли не. Сега ги слагам само при повод. Астегматизъм нямам, но ми правиха изследване на очните дъна. При диоптри над 6, имам опасност от отлепяне на ретината по време на бременност, при напъни още повече. Няма да рискувам. А последния преглед отчете -6.25 дори, но през бременността и по време на кърмене диоптри не коригирали, затова оставам със сегашните.

Ще се включа по-късно пак, че малко работа ми изникна. Wink

Лелеее, - 6.00 си е сериозна работа!!! #Crazy Май и аз ще трябва да ходя да ми изследват очните дъна, пък каквото излезе - такова...
Живи и здрави догодина съм решила да си направя операцията за корекция на зрението, отлагам го с години.  Rolling Eyes

# 478
Ох направо се разплаках krazy baby
като видях бебенцето...
Толкова хубаво..

# 479
  • София
*Teddy*, вярно е, и аз знам, че може нормално след секцио, ма май трябва повечко време да мине newsm78
`KiSs, моя приятелка с много голям диоптър (-5 или нещо подобно) + астигматизъм си я пуснаха да си ражда нормално в Германия, изобщо не са й предлагали опция секцио. Останала съм с наблюдението, че на запад секциото доста по-рядко се практикува в сравнение с тук newsm78

Общи условия

Активация на акаунт