Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Juli_Ivka, от 1 януари 2009 година татковците имат право на бащинство по КТ..Вашият татко преди време може би е получил 7 дни, защото е имало такава политика във фирмата им, че малката като гледам се е родило преди тази дата..
      Още нещо да доуточня, че парите се превеждат от НОИ и се смятат като болнични за бременност и раждане, по-малката от двете суми (90% средно дневно бруто или средно дневно нетно базата е  12 месеца назад).. Та работодателите нямат и ангажимент да вадят пари за да плащат тези отпуски, единствено се лишават от хората си за 15 календарни дни.

# 601
аз само не разбрах календарни или работни 15 дена

# 602

календарни

# 603
Ами той тогава беше военен и ползва само 7 календарни дни, но така беше по закон тогава. Сега ми стана интересно, защото аз все още съм военна и наскоро на един колега му се роди бебе и пак му пуснаха само 7 календарни дни. Заради това попитах, защото ми стана интересно от кога е.

Календарни са не са работни.

# 604
аха абе пак добре че и тях ги дават че щеше да е много гадно,особено за младите момичета като мен

# 605
аха абе пак добре че и тях ги дават че щеше да е много гадно,особено за младите момичета като мен

Млади стари без значение. Laughing Важното е да има едно рамо на тези,които трябва сами да се гледат  Mr. Green

# 606
Ами той тогава беше военен и ползва само 7 календарни дни, но така беше по закон тогава. Сега ми стана интересно, защото аз все още съм военна и наскоро на един колега му се роди бебе и пак му пуснаха само 7 календарни дни. Заради това попитах, защото ми стана интересно от кога е.
Хм, не знам, да не би за военните да не важи КТ!? Да си имат отделни закони за тях...примерно държавните служители имат някои различия с останалите..
Трябва да проучите въпроса и ако нямате различен закон или нещо подобно, като дойде време да си поискате 15 дни със заявлението, може да си цитирате и текста от закона даващ право на 15 дни и да видите на какво основание ще откажат останалите дни..
ами честно е и според мен, че и татковците се осигуряват за болнични и майчинство, все пак и те нещо да получат Wink не само като са болни, а и за най-хубавите поводи Simple Smile

# 607
Нашият татко е военен и всички тези правила по КТ почти не важат или важат и при допълнителни други условия, съгласно техния "специален закон"!

# 608
мами,аз малко се срамувам да попитам,ама на първата страница на темата нали има списък с имена,коя бременност е и какъв пол ще е бебето и има и датите на термина предполагам ,може ли да ми кажете как става това как се получава Embarassed Embarassed Embarassed

# 609
Нашият татко е военен и всички тези правила по КТ почти не важат или важат и при допълнителни други условия, съгласно техния "специален закон"!
Специалния закон е ЗОВС /закон за отбраната и въоръжените сили/, но все пак и КТ важи и при нас, но има и още много други условия и под условия, които е малко трудно да хванеш, защото комбинират двата закона и понякога дори и финансова служба и личен състав не знаят точно за какво иде реч. Нашия тати не е военен вече 3 години и за него тези неща не важат, но ми стана интересно заради колегата ни. При нас ако искаш да ползваш нещо от тези допълнителни отпуски се цитират и КТ и ЗОВС.

# 610
ДАРИЯ и нашият татко е военен Rolling Eyes не съм се сетила да попитам за отпуските....

# 611
Navun e adska jega,hodi w 12.30h da si vzemam za qdene i 6tqh da se prosna pred vratata navru6tane,izvinqvam se 4e pi6a s latinski bukvi no na tozi PC mu lipsvat mnogo ne6ta (na rabota)
Odeve da vi se pohvalq pone edno 10 min bebo ne sprq da myrda i rita,ne6to mu e bilo neudobno li neznaq no sega e krotko sigurno spi  Laughing Laughing Grinning Grinning

# 612
Мами да ви питам на някой случвало ли му се е да му се схване крака или нещо и после да не го усещате и нищо да не помага ,нито движение,нито масаж,нито студен компрес.
На мен преди няколко дни често ми се схващаше. Нищо не помага. От само себе си отминава. И предната бременност имах такива оплаквания - май е нормално. Гледай да се движиш повече и краката нависоко като седиш/лежиш

# 613
  • Beyond the Frontiers
мами,аз малко се срамувам да попитам,ама на първата страница на темата нали има списък с имена,коя бременност е и какъв пол ще е бебето и има и датите на термина предполагам ,може ли да ми кажете как става това как се получава Embarassed Embarassed Embarassed

Кое как се получава?
Ако напиште дата на термина, пол и т.н. ще го добавя като информация.  Peace

Така понеже в апартамента в Бургас са 35 градуса, предпочитам от рано сутрин да съм на плажа - да ви кажа под чадъра, на шезлонга, малко крем и съм бомба  Mr. Green Днес духа и вятър, чудесно. Температурите не се усещат просто.

# 614
Болничните не са особено подходящи за тези които не ги осигуряват на реалната заплата.моя мъж за 2 седмици болнични ще вземе 100лв.По-добре да си ходи на работа ако не го пуснат отпуска че ще трябват пари.

Общи условия

Активация на акаунт