Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
момичета за срещата в неделя 24.07 мястото на срещата е Южен парк на входа от към Витошка ,някъде до фонтанчето в 17:00 часа , който още не е потвърдил а ще дойде да казва , че да знаеме каква бройка ще сме и да можем да се намерим всичките  Grinning

Чудесно! Много се надявам да се доредя и аз! И да не е много горещо!

След като вече се запознах с две мами от темата и голям лаф падна, направо не мога да си представя, какъв купон ще е на срещата!    dance

Въпреки че се заоблачи и подухва, направо съм се разтекла от горещината и нямам сили да ви пиша повече!  Hug

# 616
16.12.2011 момиче първа бременност

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 14:32 от дуденка

# 617
Здравейте мами, как сте днес?   bouquet

Аз скоро разбрах за ФМ в 20та седмица, че е малко по различна от другите и че разглеждат органите на бебчо и търсят отклонения. Сега само това ми е в ума и съм доста притеснена дали всичко ще е ОК. Незнам дали някоя от вас си спомня, но ми бяха дали един документ, който трябваше да подпиша и да занеса на следващата ФМ. Сега вече ми стана ясно за какво е точно. Пишеше че прегледа не дава гаранция, че бебето ще се роди без заболявания и че не носят отговорност ако прегледа провокира някой проблем и при мен. Та искам да питам мамите, които са минали ФМ (20 седмица) дали са ги карали да подписват нещо подобно.

# 618
Lara8 нищо не съм подписвала.

# 619
Здравейте мами, как сте днес?   bouquet

Аз скоро разбрах за ФМ в 20та седмица, че е малко по различна от другите и че разглеждат органите на бебчо и търсят отклонения. Сега само това ми е в ума и съм доста притеснена дали всичко ще е ОК. Незнам дали някоя от вас си спомня, но ми бяха дали един документ, който трябваше да подпиша и да занеса на следващата ФМ. Сега вече ми стана ясно за какво е точно. Пишеше че прегледа не дава гаранция, че бебето ще се роди без заболявания и че не носят отговорност ако прегледа провокира някой проблем и при мен. Та искам да питам мамите, които са минали ФМ (20 седмица) дали са ги карали да подписват нещо подобно.
Айде като се върна ще ти кажа дали нещо съм разписала. Стискайте палци,че и аз съм се много сдухала с това обстойно гледане на органи и т.н. Дано е о.к.  Tired

# 620
Лара това си е нормален преглед на ехограф , какъв проблем при тебе може да провокира??? някви глупости си измислят тия испански лекари........... просто много по-подробно разглеждат  всички части на тялото и органчета дали са нормални

# 621
аз също не съм подписвала нищо.вчера бях на преглед.нищо не видях на това 4д-само малко от лицето.

# 622
  • София
Shadows , ти от колко часа си?
И аз съм днес, и аз съм се сдухала.

# 623
Лара това си е нормален преглед на ехограф , какъв проблем при тебе може да провокира??? някви глупости си измислят тия испански лекари........... просто много по-подробно разглеждат  всички части на тялото и органчета дали са нормални

Ами тук не е като в Бг, хората се съдят за всичко.

# 624
Нашият татко е военен и всички тези правила по КТ почти не важат или важат и при допълнителни други условия, съгласно техния "специален закон"!
Специалния закон е ЗОВС /закон за отбраната и въоръжените сили/, но все пак и КТ важи и при нас, но има и още много други условия и под условия, които е малко трудно да хванеш, защото комбинират двата закона и понякога дори и финансова служба и личен състав не знаят точно за какво иде реч. Нашия тати не е военен вече 3 години и за него тези неща не важат, но ми стана интересно заради колегата ни. При нас ако искаш да ползваш нещо от тези допълнителни отпуски се цитират и КТ и ЗОВС.

Точно така е. Аз не се и занимавам да ги схващам техните /военни/ така наречени "правила", но са на опаки на цялата цивилизация!

# 625
Ще се присъединя на 24 Simple Smile

# 626
Нашият татко е военен и всички тези правила по КТ почти не важат или важат и при допълнителни други условия, съгласно техния "специален закон"!
Специалния закон е ЗОВС /закон за отбраната и въоръжените сили/, но все пак и КТ важи и при нас, но има и още много други условия и под условия, които е малко трудно да хванеш, защото комбинират двата закона и понякога дори и финансова служба и личен състав не знаят точно за какво иде реч. Нашия тати не е военен вече 3 години и за него тези неща не важат, но ми стана интересно заради колегата ни. При нас ако искаш да ползваш нещо от тези допълнителни отпуски се цитират и КТ и ЗОВС.

Точно така е. Аз не се и занимавам да ги схващам техните /военни/ така наречени "правила", но са на опаки на цялата цивилизация!
А това е много вярно. Понякога така ми писва от щурории, че ми иде да напусна, ама докато и второто майчинство не изкарам поне до някъде няма да мърдам от там, а и държавната работа си е държавна работа все пак.

# 627
Здравейте. Досега само съм ви чела ... Не успявам всичко да изчета ... но поне засичам някои въпроси или съмнения, които и при мен ги е имало. Доста успокоително си е, като знаеш, че не си сама в това ново и различно усещане.
Искам да ви попитам знае ли някой какво точно означава плацентата да е предна и ниско?
Вчера бях на лекар и това ми казаха ...

# 628
  • София
Зелено човече, според това, което аз знам, хормоните влияят много на диоптрите, затова не се препоръчват корекции н зрението по време на пубертет, бременност и кърмене. Под корекция разбирай операция. А за по-силни очила, ако очен лекар ти откаже да ти даде рецепта за стъклата, може да отидеш в оптика с очен лекар и да се прегледаш и да си поръчаш очила от там. В повечето случаи прегледът е безплатен. Аз поне така бих направила, защото, ако ще кърмиш още няколко години, си е жив мъчение да не виждаш добре. Това за жалост може да го разбере само и единствено човек, който е с висок диоптър.  bowuu Купи си нови очила, а като му дойде времето да не кърмиш, ще си вземеш нови.  Peace

Сега разбрах какво се има предвид. Радвам се, че го уточнихме - тази версия е доста по-приемлива. Наистина "корекция = операция" е много специфично тълкуване. Аз имах предвид корекция с очила най-вече - при което не виждам проблем кърмещата майка да си смени очилата (както се случва на много майки). Иначе аз си имам нови очила още от миналата година и съм много щастлива - от малка нося и досега не съм имала намаление на диоптъра. За съжаление не е ясно във връзка с раждането колко ще е от значение, тъй като доколкото знам по-важно е състоянието на ретината, отколкото конкретния диоптър (не, че е без значение, разбира се).

# 629
Здравейте. Досега само съм ви чела ... Не успявам всичко да изчета ... но поне засичам някои въпроси или съмнения, които и при мен ги е имало. Доста успокоително си е, като знаеш, че не си сама в това ново и различно усещане.
Искам да ви попитам знае ли някой какво точно означава плацентата да е предна и ниско?
Вчера бях на лекар и това ми казаха ...

Добре дошла   bouquet

плацентата е под пъпа ниско долу, мисля че това означава.

Общи условия

Активация на акаунт