Изгубени в превода 3

• 157 694
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 240
  • Пазете Гор
Аз много се смях на историята на... Коя съфорумка беше, с майката на Димитър в англоговорящата държава и водомера или нещо такова...
Това е квинтесенцията на темата. Браво, МГМ   bouquet.

# 241
  • UK
Точно това имах предвид с послеписа. Simple Smile

# 242
# 243
  • София
Дъщеря ми : "Чул, чул, Медочул"  ..."Камъче работа!" 
А едва наскоро ( с 18 г. закъснение) разбрах, че мислила Счизми за име на котарака от приказката "Котаракът с чизми".

Аз бях убедена, че 'чизмите' са някакъв вид мустаци, въпреки че на книжката ми котаракът бе нарисуван с големи големи ботуши.

# 244
Здравейте, момичета!

Виждам, че сте харесали историята с "великденския бутон"  Joy Аз не съм участник в случката, само я преразказах. Въртеше се в нета преди десетина дни и много се смях, когато го прочетох.

На девер ми ние също викаме Мими понякога, а той човека се казва Димитър  Laughing

Четох за възглавница-лъзглавница и се сетих, че сестра пък казваше "подглавка". А също и "хайде да прекаме"- когато иска да минем на пряко.
Скоро пък ходихме в Димитровград, Сърбия при роднини  и там се влюбих в "айде да печашиму", което значи "да ходим пеш".

# 245
Здравейте!
 Събирам стари готварски книги, и в момента се радвам на една такава от 1946г. Обаче има една рецепта с бизеля-някой чувал ли го е това?
 Сложена е в раздела за постни ястия, наред с рецепти със зелен боб. Някой чувал ли е тази дума?

# 246
Това намерих в друг форум с помощта на чичко Гугъл

"Баклата (или още наричана бизел, с ударение на е-то) е твърде далеч от бамята и много близо до зеления фасул. "

И уикито http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0

# 247
Това намерих в друг форум с помощта на чичко Гугъл

"Баклата (или още наричана бизел, с ударение на е-то) е твърде далеч от бамята и много близо до зеления фасул. "

И уикито http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0
 Мерси , Руми!Обаче в тази книга баклата си е бакла, тази "бизеля" е отделно.Питах една баба сега-било ката "мАзара", само дето и това не  го знам...Просто помислих, че в някои краища на България още може да се ползват тези думи. Иначе , момичета, в увода са застъпени всички принципи на съвременото здравословно хранене-най-вече съветите на д-р Емилова, което много ме изненада.

# 248
Бизель е грах.Тази дума се използваше у нас от баба ми.Идея си нямам какъв й е произходът.

# 249
Здравейте!
 Събирам стари готварски книги, и в момента се радвам на една такава от 1946г. .......

Сещам се за един съвет в предговора на подобна книга (в смисъл - от тези години), цитирам по памет по памет: Кухнята трябва да се изгради на поне ХХХ метра от тоалетната, защото тогава мухите няма да са 200 - 300, а 30 - 40 .......

# 250
  • София
Здравейте!
 Събирам стари готварски книги, и в момента се радвам на една такава от 1946г. .......
Сещам се за един съвет в предговора на подобна книга (в смисъл - от тези години), цитирам по памет по памет: Кухнята трябва да се изгради на поне ХХХ метра от тоалетната, защото тогава мухите няма да са 200 - 300, а 30 - 40 .......
Малко извън темата, но се сетих покрай горния пост. На гърба на една тетрадка от същия период - съвети. Къпете се често, а краката си мийте поне през денCrazy

# 251
Малко извън темата, но се сетих покрай горния пост. На гърба на една тетрадка от същия период - съвети. Къпете се често, а краката си мийте поне през денCrazy

Съдейки по ароматите в градския транспорт май и сега трябва да се отпечатва (може би на билбордове) на видни места.

# 252
Като си говорим за градски транспорт, тая сутрин в автобуса върви един срещу мен и ми вика "Лична карта" и аз?!  Shocked тоя къв е ся и за кво ми иска картата. Докато се усетя, че той казва "Билетчета и карти", но някои в 8 часа спим още...

# 253
При организирането на почивката, разговор по пращящия телефон:

- "Ще ходим ли във Виена?"

- "Ще колим ли овена?!?!"

# 254

Общи условия

Активация на акаунт