Изгубени в превода 3

• 157 636
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 375
  • в пералнята
И аз мунята, докато се сетя за Сонофабич... Трябваше да го напиша чак Joy Аз като си помисля за губене в превода винаги се сещам за това клипче:

# 376
  • Там, където ме обичат
Офф, и на мен ми трябваше време, при това доста, но аз съм блондинка, простено ми е Wink

# 377
  • Пловдив
Офф, и на мен ми трябваше време, при това доста, но аз съм блондинка, простено ми е Wink
Я подксажете малко, че аз не се сещам.

# 378
  • Германия
Сонофабич = Son of a b*tch.

# 379
  • Колибите
Я подксажете малко, че аз не се сещам.

son of a bitch

Леле, и такава дума ли имало в българския език Thinking - "сонофабич" newsm78?

# 380
  • Казанлък of all places
Не, в английския текст е била написана "Sonofabitch" , с цел избягване на цензура, предаване експресивността на езика или каквото там  и е маса нормално славянския мозък да го дешифира като Сфамилно име, подобно на Стефанич , напр. (Stephanich).

# 381
  • Пловдив
 Joy Joy Joy След като подксазахте - много е добро Simple Smile Аз го гледах, гледах, гледах и не схващам.

# 382
  • София
В темата с градините всички са 'прегряли' тези дни, но някои са по-зле от други! Цитат:

'съпругът ми смята, 4е системата някакси проверява и отхвърля допълн крит. но за мен няма логика това, ина4е за6то до последно смятам и пресмятам, като изведнъж вси4ко се променя'

# 383
  • Варна
В темата с градините всички са 'прегряли' тези дни, но някои са по-зле от други! Цитат:

'съпругът ми смята, 4е системата някакси проверява и отхвърля допълн крит. но за мен няма логика това, ина4е за6то до последно смятам и пресмятам, като изведнъж вси4ко се променя'

И аз за момент бях загубена в превода. От тази година съм запалена градинарка и се зачудих колегите градинари какво толкова смятат и тази система (най-вероятно капкова за поливане) защо ги отхвърля... Дечицата са големи, внуците малки и нямам още тревоги с детски градини. Joy

# 384
Изрязах това от опаковката на тоалетната хартия, която купих вчера. Заличила съм името, за да не правя (анти)реклама на фирмата  Mr. Green
Друг е въпросът какво ме накара да го прочета, ама карай. Май и аз трябва да се запиша при муните.
Mr. Green

# 385
Това май са го прекарали през Google Translator Grinning

# 386
  • Там, където ме обичат

И аз за момент бях загубена в превода. От тази година съм запалена градинарка и се зачудих колегите градинари какво толкова смятат и тази система (най-вероятно капкова за поливане) защо ги отхвърля...
И аз, и аз! Joy Joy Joy

# 387

И аз за момент бях загубена в превода. От тази година съм запалена градинарка и се зачудих колегите градинари какво толкова смятат и тази система (най-вероятно капкова за поливане) защо ги отхвърля... Дечицата са големи, внуците малки и нямам още тревоги с детски градини. Joy
Благодаря, че ме разсмя! Като майка, чието дете е отхвърлено най-безжалостно от "системата", имах нужда от по-различен поглед над ситуацията!  Grinning

# 388
Измежду моите любими "изгубени" думи са следните:

Суитчер (sweatshirt)
Рутер (router)
Хемендекс (ham and eggs)
Бляк (black)

# 389
  • София
И мое любимо, твърде често срещано в менютата като Химиндекс (с яйца).
 Но абсолютен фаворит за всички времена ми е грейфурт. Почти никъде не съм го виждала написано по различен начин, от пазара до менютата на уж добри заведения, този грейфурт е навсякъде, форевър.

Общи условия

Активация на акаунт