Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 844
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Incredible, за удебелената обвивка обвивка има решение - хечинг (изпилване на 1-2 места на стената с лазер, прави се при трансфер на 5-ти ден, за да се излюпят по-лесно), не са ли ви го предлагали. А щом имате неуспех с донорски не може да сте сигурни, че няма да стане с неговите

# 616
Incredible , Извинявай, но къде си пациент? Как може след  4 неуспешни опита да не ти предложат хечинг? И изобщо как не са видели тази обвивка още при първия? Много ми е странно това. Ти по фонда ли ги чака всички тези опити или сами си ги плащахте ?

# 617
  • София
И аз да попитам (порових с Гугъл кога се прилага асистиран хечинг): кой и как разбира, че има нужда от асистиран хечинг? Само по вида на ембрито на екрана преди ЕТ ли? ..и естествено, защо на мен не ми е предлагано, при положение че съм за там по всички непреки критерии?...Защото в БГ ембриолозите не са достатъчно добри да могат да го правят ли?

# 618
Първият опит ми беше по Здравна каса,2- Фонд,3 -чрез "снежковци",4 - пак по Фонда.Чак сега за този опит ми предложиха хетчинга. Имам направена и една хистероскопия,а сега ме чака и лапароскопия.Проблема с обвивката го видяха още първия път,но явно са се надявали и така да се получи newsm78

# 619
Една съфорумка беше с хетчинг. Каза ми, че преди самият трансфер е дошъл ембриолог да и обясни ситуацията и да пита дали желае да направи /заплати/ хетчинг. И им се получиха нещата след това. Още на първия опит беше.  newsm78

# 620
слънце док. вероятно е имал предвид 5-6 фоликула на яйчник - това е супер, след като не ти е увеличил дозата / твоята е една от ниските/, споко щом той казва, че си добре, занчи си още по-добре, защото неговите критерий са изключително високи  Simple Smile
Sharky* наистина в по-напреднала възраст на жената обвивката на ембриона /по- точно на бластоциста, защото по-дългото отглеждане инвитро е рисков фактор за задебеляване на обвивката/ е по-твърда, но с донорски ти не би трябвало да имаш такъв проблем. По-дебелата обвивка се вижда на микроскопа при оценката на ембрионите. Счита се ,че при ИКСИ убождането на Я е достатъчно за преодоляване на този проблем, разбира се хечинг се налага в някои случай, но далеч не е масова практика.

# 621
  • София
Здравейте, днес бях на преглед. За съжаление съм си отгледала три кисти и утре ще ми бият инжекция, която доки нарече блокаж. Но разбира се, изпадайки в паника забравих да попитам каква е и за какво се бие.Та въпроса ми е, някой минал ли е през това?

# 622
Здравейте, днес бях на преглед. За съжаление съм си отгледала три кисти и утре ще ми бият инжекция, която доки нарече блокаж. Но разбира се, изпадайки в паника забравих да попитам каква е и за какво се бие.Та въпроса ми е, някой минал ли е през това?
разкажи малко повече, че така не се разбира - кисти следствие на стимулация, след нея или въобще?

# 623
  • София
Преди месец и половина имах една 12см.киста, която изцедихме с пункция, днес трябваше да се разберем кога ми започва стимулацията, но се оказа, че имам пак три кисти и утре ще ми бият инжекция-блокаж. А на 1 октомври съм на преглед, ако са се махнали вследствие на инжекцията, започваме стимулация, ако не първо пункция на кисти и после стимулация.Не можах да разбера все пак от какво се образуват тези неща и каква е тази инжекция.Дано съм изчерпателна.Малко съм объркана та съответно и мисълта ми не тече така гладко, както бих искала. Sad

# 624
да разкажа за хечинга, защото аз самата, макар че бях чела какво представлява не бях подготвена, че ще ни се наложи. Мислех си, че има някакви предварителни индикации, които да подскажат, че трябва да се прави.
При оглеждането и снимането в деня на трансфера ембриологът преценява дали обвивката е дебела. На 5-ти ден почти не трябва да се забелязва на снимката. Ембриоложката обясни, че след връщането сама може да изтънее и блостоцистите да се излюпят на време, но по-вероятно е да не успеят и няма имплантация. Изтъняването също не е гаранция, че ще се излюпят и след това ще се имплантират, но много се повишават шансовете.
оставиха ни да помислим малко на колко от добрите да се направи процедурата (тя не се покрива от Фонда) и колко да ми върнат.
Резултатът - засега убедителен + (другата седмица съм на преглед) при диагноза ановулаторен цикъл и нагънати тръби при мен и астенозооспермия при мъжа ми.  Peace
Надявам се да съм била полезна...  Wink

# 625
  • София
Thx, разбрах и двете обяснения. Това ме връща обратно на въпроса какво и е на моята матка, че не стигам до имплантация...

# 626
ddnchv, Шмати, Birenka, anichka.bs, благодаря ви за разясненията. Надявам се всичко да е в реда на нещата и само на мен да ми се струва ненормално. Благодаря ви още веднъж и се извинявам ако са ми глупави въпросите и притесненията.

# 627
здравейте пак
Хриси, мерси за отговора Wink
Днес беше ултрасаунда ми след блокажа и доктора каза че всичко  е наред- лигавицата ми е добре, няма кисти. Каза че имам да изкарвам още 1 голямо парче, което не е изчистено от цикъла и затова не ми е спряло кървенето още. Каза че това не е важно и ще си мине с цикъла. Почвам стимулацията от утре както е по календара ми, а от днес каза да намаля дозата на блокажа. Каза също че имам 17 фоликула- 10 вляво и 7 вдясно, което е страхотно, но не ги премери изобщо. Само бройката ми каза. Не знам защо не ги премери, защото са много малки ли или е нормално на  първия ултрасаунд след блокажа да не ги мери. Имате ли някаква идея? Не помня как е било при предишните ми опити, които бяха по къс протокол, но сега съм по дълъг. Също понеже бройката на фоликулите ми се вижда височка, има ли според вас риск от хиперстимулация? Четох, че е добре да наблегна повече на водата- 2- 2.5 литра на ден, че да не направя хиперстимулация.

# 628
При дълъг протокол по-лесно се стига до хиперстимулация, поне такива са ми наблюденията. Пий повече течности и гледай позитивно.

# 629
  • София
здравейте пак
Каза също че имам 17 фоликула- 10 вляво и 7 вдясно, което е страхотно, но не ги премери изобщо. Само бройката ми каза. Не знам защо не ги премери, защото са много малки ли или е нормално на  първия ултрасаунд след блокажа да не ги мери. Имате ли някаква идея? Не помня как е било при предишните ми опити, които бяха по къс протокол, но сега съм по дълъг. Също понеже бройката на фоликулите ми се вижда височка, има ли според вас риск от хиперстимулация? Четох, че е добре да наблегна повече на водата- 2- 2.5 литра на ден, че да не направя хиперстимулация.
Тези фоликули се наричат антрални и в началото на цикъла са прекалено мънички и не носят стойност за док. ако ги измери. Те са показателни за броя фоликули, които можеш да развиеш при стимулацията. Това обаче не означава,че ще стигнеш до хиперстимулация, важна е дозата и вида на медикаментите , с които ще те стимулират, нивата на хормоните и най-важно е да те следи редовно док и ако имаш показания за хиперстимулация да се вземат нужните мерки. Не само броя на фоликулите е определящ за хиперстимулация- има момичета и с 10 фоликула с тежка хиперстимулация и такива с 20, които не стигат до вливания и целия дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт