Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Притесних се и забравих да кажа доктора- Александров (Варна)

# 691
За хормоните- и аз бях на къс протокол. Хормони бях пуснала преди 3 мес. Сега не ми искаха нищо.

Не ти пуснаха хормони преди началото на стимулацията?  Shocked Извинявай, при кой лекар си?

Не ми пуснаха да. Трябваше да стартирам преди 3 мес. и тогава ми пуснаха хормоните, обаче не стартирах по други причини. Сега ми пуснаха кръвна картина,спин, васерман, хепатит и микробиология на мен и мъжа ми. Дано всичко е наред.

И при мен беше абсолютно същото дори с микробиологията. Занесох едни, но за съжаление стартирах 3 месеца по-късно. И то с док се видяхме чак на 8 ден, аз си имах схемата и не ходих при него.  Grinning  Аз не е нужно да казвам при кой лекар бях.  И не че не си бях направила микробиология за собствено успокоение 2 седмици преди старта, просто никой не ми е поиска.

# 692
Че те хормоните си важат  6м.Това ,че някъде се прекалява ...Ще влезем в спор с някои мами...
Освен ,ако дадения пациент няма проблеми и е нужно това.
Така мисля.

# 693
Че те хормоните си важат  6м.Това ,че някъде се прекалява ...Ще влезем в спор с някои мами...
Освен ,ако дадения пациент няма проблеми и е нужно това.
Така мисля.

А, не, ili7372, въобще не мисля да влизаме в спор!  Peace

Здравейте, момичета. Моята пункция мина днес. Резултата- 7 яйчица. Утре ще ми кажат какво се случва и с колко. За сега док е доволен.

Ей това засега е най-важното. А още по-важното - след две седмици, а после и след 9 м!
Така че успех!   bouquet

# 694
  • USA
Маргаритка благодаря за линка Hug Мисля ,че ще е доста полезно за тези които сега започват.Тази тема обаче е към края си и ако някоя от забременелите тук Мейби,Биренка или Ани има желание да пусне нова, може спокойно да го добави Peace
http://www.ivf.no-meat.org/link_infertility/ivf_cycle/

# 695
Привет момичета,
При предишен опит имах хиперстимулация и след пункцията докторът ми ме накара да пия протеинов шейк и наистина ми помогна за 3 дена ми спадна корема.
Въпроса ми е дали някой е пил протеини по време на стимулацията? Една приятелка е на 2-ри ден и вече започна да се подува.

# 696
Привет момичета,
При предишен опит имах хиперстимулация и след пункцията докторът ми ме накара да пия протеинов шейк и наистина ми помогна за 3 дена ми спадна корема.
Въпроса ми е дали някой е пил протеини по време на стимулацията? Една приятелка е на 2-ри ден и вече започна да се подува.
значи не си имала хиперстимулация и нямаш представа какво представлява, ако наистина е било хипер. само с шеик и бля бля няма да се оправиш. Нека Хриси да ти обясни какво е хиперстимулация, че тя има повече опит от мен и й е по-прясно. Само подуване без други симптоми, а те са особено тежки, не е хиперстимулация, а протеиновите добавки и водата са задължителни при инвитро стимулациите.

# 697
  • София
Започнах да се подувам към 5-тия ден, усещах коремът си огромен и таза все едно се разширява от към гръбнака. Поду ми се коремът не само долу, но и нагоре чак до гръдния кош и то още преди Прегнила, някъде там се видя че съм с хиперстимулация, но на този етап нямаше смисъл да се спира. Направиха ми пукнция. Пих тоя протеин, който според мен не помага или трябва да си съвсем леко подут, за да се оправиш само с него. При всяко положение протеинът облекчава стимулацията, ама като се стигне до хипер си трябват системи и болница. Голямото подуване, където ми се увеличи обиколката с 15 см стана за един следобяд. Може би, защото хванахме хиперстимулацията рано главният ми симптом беше подуването с лека болка. така, че който се подува да си каже веднага на лекаря и ако не му обръща внимание пак да му го напомни.

# 698
Аз бях с хиперстимулация. 6 или 8 банки калций ми вливаха за 3 дни. 2 дни преди пункцията по 1 банка и на самата пункция беше голямото вливане. Подуване съм нямала или ако е имало е било слабо, но болките си бяла жестоки. На 23.07 ми беше пункцията, а на 10.09 яйчните ми почти се бяха оправили. Никакви шейкове не са ми давали, а и се съмнявам да бяха ми помогнали. Пиех си течности и това е, аз по принцип пия по 2 литра вода на ден.

# 699
  • USA
Потвърждавам за хиперстимулацията зверски болки,много гадене и доста банки даже и след трансфера имах 2.Яйчниците ми влязоха в норма в четвъртия месец Mr. Green Имах и задържана киста.Корема почти не ми беше подут.

# 700
момичета аз имам предвид OHSS - остър хиперстимулационен синдром, с престой в болница събиране на течност, затруднено дишане и т.н., последвани от пункция / източване/ не течностите няколкократно.
Аз го имах 2 пъти при 12 Я и нямах това при 17 Я..... изводите са си мои .....
А подуването на корема е масово при стимулациите и ако само с това премине е в реда на нещата.
anichka.bs твоите болки са били от имплантацията - всеки организъм по различен начин приема тази радикална промяна. За разлика от Шмати и особено Христина 21 дето познаха ужаса на OHSS в пълния му размер, мене ме оставете аз съм "горяло масло".

# 701
  • София
И за хиперстимулацията е важно, че в един момент преставаш да пишкаш, дори и да поемаш течности не ги изкарваш, не можех да се храниш, защото раздуването не ти позволява. При мен имах все пак късмета, да не изпитвам зверски болки, защото ми се уголемиха много яйчниците, но не отделях чак толкова много течност зад и пред матката. Kalaliily, направо ме ужаси с информацията, че 4 месеца са ти трябвали да влязат яйчниците в норма, аз на два се надявах. Мисля, че всеки който изпитва какъвто и да е проблем  трябва да си каже на лекаря възможно най-рано, защото нещата могат да се оправят в ранен етап или поне да не се омаже до край.

# 702
Болките ми започнаха в деня на пункцията, а трансфера ми беше на 5-ти ден след нея. След пункцията трудно ставах от леглото от болки, а ходенето до тоалетна беше Ад - още по-силни болки, просто не ми се иска да си спомням. Иначе аз бях с 20 фоликула и така тръгвах от самото начало на стимулацията, макар и на ниски дози.
Приемах достинек като лекарство. Изпих 10 таблетки - всеки ден по една и после още една опаковка (8броя) през ден. Д-р Персенска каза - избирай - или Достинекс, от който ми беше замаяно много, или болница.

# 703
Момичета,моля припомнете ми за хормоните -LH,E2,FSH имат ли изискване да се правят на гладно и жадно.
Защото ще ги пускам чак утре  следобед.

# 704
  • Русе
mo4i , на мен доктора ми каза да са на гладно и жадно, но аз трябва да ги правя сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт