Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
anichka.bs той Достинекса е пролактинов инхибитор и няма нищо общо с Хиперстимулацията, не това е било решението -просто си имала голям късмет, банките Калций също не са в помощ на OHSS.
Ти за жалост си имала болки, но не си имала OHSS, това което са ти давали/преливали не е решение при OHSS/
Когато има OHSS се преливат глобулини,ХЕС, правят се пункции и т.н. - положението е мноооого страшно. А Достинекса е просто бил в полза на клиниката ти, защото е доста скъп......

# 706
  • София
Anicka, спомняш ли си колко ти е бил естрадиола преди пункцията с тези 20 яйчица?
Хормоните се пускат всякак, няма нужда да си гладен.

# 707
Достинекса струва 66лв - 8бр на Марешки, иначе е 72лв и съм си го плащала аз, защо ми го изписаха - нямам идея, аз знам, че го предписват за висок пролактин, а аз с пролактина проблем нямам. Това беше решението на лекарите и аз го приемам. Имам им доверие, затова и правих опита там. И други момичета, които им казаха, че са с хиперстимулация им го изписваха, казаха че влияе благоприятно. Относно размерите на яйчниците - моите бяха увеличени 3-4 пъти от нормалното, и още по време на стимулацията лекарката се чудеше как не ми е подут корема и нямам болки, а те почнаха след пункцията.

Изследванията ми 2 дни преди пункцията(сутринта): ЛХ - 4,10
Прогестерон - 1,5
Е2 - 5044

Имах 15 яйцеклетки, а фоликулите бяха 20 някъде, може би дори 22-23.

# 708
  • София
Моят естрадиол беше малко по-висок, но наистина лошо понесох хиперстимулацията и нямам трансфер. Бях чела, че над 3000 и нещо не е добре за ембриона, но твоят организъм също показва, че не винаги е вярно и си отглеждаш цели две бебета. Въобще си оборила всички теории за висок естрадиол и близнашка бременност, колко са опасни като вторична . Това си е направо лъч надежда:}

# 709
Шмати, anichka.bs аз зная че Е2 при 2 ми опита с хипер. беше 3200; 3800, а при последния ми успешен опит не зная колко е, защото моя док. не се впечатлява от тия неща и не го изследва / изследват само на 2 ден и това е/ останалото само на УЗ и се справя перфектно, много по-добре от тези дето ви карат да палащате или Фонда плаща за изследване на хормони, което си е чисто СМУЧЕНЕ на пари било то от Фонда или от пациентите. А ще кажете за ЛХ, то си има схема и начин да се контролира без да се изследват хормони, защото поне в тази си част на инвитрото нвщата са абсолютно изяснени.....

# 710
Благодаря за линка момичета!Вече съм на ТИ с дългият портокол HugНо със сигурност ще досаждам с други въпроси Simple Smile

# 711
Здравейте, сладурки
Днес бях на ултрасаунд и докторът каза яе нещата са доста спокойни. В смисъл, че фоликулите не са пораснали колкото трябва. Днес е 5 ден от стимулацията, а имам само 3 фоликула -8 мм и 1 – 9мм, останалите 13- са под 8мм и не ги нанесе на таблицата. Освен това, каза че лигавицата ми е още тънка след блокажа, но това е защото фоликулите растат бавно и тя расте бавно и че това е нормално. Каза че има достатъчно време да пораснат колкото трябва. Питах го растат ли заедно, той каза да, защото всички са под 10мм, в смисъл няма такъв, който много да е дръпнал от другите. Относно лигавицата, питах го дали да пия бейби аспирин за нея, той каза че нямам нужда, че е нормална за момента и не ми препоръчва да го взимам, защото може да предизвика кървене при пункцията. Увеличи ми дозата на Пурегон (ФСХ) от 100 на 200 единици и ме викна след 2 дни на ултарасунд отново. Надявам се увеличената доза да помогне да пораснат колкото трябва. Не изглеждаше притеснен като цяло, но аз се притесних, защото наистина ми се вижда слаб напредъка, при положение че видях че е отбелязал че на предния ултрасаунд съм имала 4 фоликула по 8мм, т.е. само 1 от тях е проаснал до 9мм. Не знам дали е нормално да бъде така, понеже предишните пъти не съм се вглеждала толкова в размерите и лигавицата, а просто правих квото ми кажеха, но сега съм по-информирана и знам какво да гледам. Предполагам трябва да престана да се информирам, защото колкото по-информирана съм, толкова повече се притеснявам за най-малкото несъотвестствие.  Според вас има ли повод да се притеснявам за размерите на фоликулите и лигавицата към този момент?

# 712
dreaming, лигавицата не я мисли, тя ще порасне от естрадиола като започнат да растат фоликулите. За съжаление аз не мога много да помогна с инфо, но по спомени май на Kalalily и растяха бавно фоликулите, но тя успя в този си опит. На твое място аз не бих се притеснявала, следвай указанията и се грижи добре за тях както можеш - силна храна и спокойствие помага за всичко  Simple Smile. Успех!

# 713
  • USA
dreamingdreaming е права. PeaceПри мен започнаха да замерват 4-5 на 5-ти ден другите бяха по-малки.Увеличихме дозата и дребните пораснаха ,но продължи по-дълго стимулацията. Сега не го мисли доки си знае работата.Щом той не е притеснен ти съвсем не бива.Дишай спокойно и всичко ще е наред Hug

# 714
Благодаря ви, милички. Дано всичко изглежда по-добре на следващия ултрасаунд, че не искам от 17 да си остана само с 4 накрая. Колко време може да продължи една стимулация максимум? Нещо имам спомени, че около 12 дни, но 12 е максимума или + - 1-2 дни?

# 715
Може и повече от 12 дни, времето ще покаже, не го мисли, довери се на лекарите Simple Smile

# 716
При мен каквото се видя на ден 8, това си и изкараха. Множеството дребни фоликули, които се бяха образували и заради тях ми увеличиха дозите, не пораснаха. Но и 5 фоликула, 4 яйцеклетки стигат, както знаем.  Wink Успех.  Hug

# 717
Момичета, на кой ден ви беше трансфера? Аз звъннах днес  казаха ми, че от 7 за сега са се оплодили 2  Sad Малко ми стана тъжно, честно казано(мислих, че ще са повече). Казаха, че до утре можело да са повече- гледали се веднъж на ден. Това, което леко ме притесни обаче " Ела утре в 11 да видим колко  още са се оплодили и се подготви, защото може утре да е трансфера" Нали деня на пункцията е 0 (тя беше вчера) ? Значи утре ще е 2-ри ден, нали така? Не е ли много рано за трансфер????

# 718
слънце, при малка бройка оплодени обикновено се прави на 3-ти ден.
В много редки случаи се прави и на 2-ри...
Стискам плаци да имате още оплодени. Вие с ICSI ли сте?

# 719
  • Sofia
Момичета,

Бихте ли споделили вашия опит и виждане по следния въпрос:

Дебела лигавица около 18 мм на 18 ден индикация ли е за нещо, което може да доведе до провал на процедура, която се планира за следващия месец? На кратко - мислим за опит следващия месец (в Мемориал Хоспитал, Истанбул), този месец получих прокървяване на 13, 14 и 16 ден, много малко, но все пак. Това ме провокира да тръгна по доктори и бях на няколко места и получих разнопосочна информация, та просто бих искала да чуя още мнения по този въпрос.

И в други месеци е имало случаи, в които лигавицата ми е била по-дебела от нормалното. Има доктори, които се съмняват за полип, повечето май отричат този риск. Какво може да й е на тази лигавица (освен хормони, които пък обаче се контролират в процедура и не би следвало да объркат нещата), което да "обрече" едно инвитро? Не знам дали да започваме или да изчакаме заради тази дебела лигавица и да направим още изследвания (хистероскопия). Ако някой има мнение или подобен опит, моля да сподели..  newsm12

Вероятно ще отида на още един преглед в Турция преди процедуарата, за да ме видят те и да кажат окончателно дали има нещо притеснително, но всяко мнения ще ми е много полезно..

Успех на всички борбени бъдещи мами!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт