Да преправим старите мебели - 9

• 102 679
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Момичета,
ето един сайт за разни ръчно правени неща.

http://www.etsy.com/category/furniture

Разгледайте и другите раздели, например при бижутата има гривни, направени от сребърни лъжички...  Crazy

JuliS, LaValetta, Баст - страхотни сте!

bouquet  bouquet  bouquet

# 181

Vennie , използвах бяла акрилатна боя Аквис, оцветители на Леко - виолетов и червен, по съвета на Баст добавих и малко С200. Като преди това - шкурене със 150-180 шкурка, една ръка импрегнатор на Мегахим, след това две ръце някакъв гръцки бял грунд. Като с тъга забелязах, че грунда се оцвети на места в жълтеникаво, но лилавия латекс покри много добре (3 ръце).

Да попитам - каква е ролята на импрегнтора?

Момичета,не ви ли се струва,че "линковете за вдъхновение" на първа страница са прекалено малко?
Ще е жалко линка на Melany99 например по-горе да си остане в темата,отколкото да се сложи гордо на челно място и всички да го видят...Вярвам,че всяка от вас си има по един такъв.

И снимки в албума май не са добавяни отдавна...

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 19:26 от кокоми

# 182
Ето и моите 30 годишни преправени соц секции преди:                и след. А как ме сърбят ръцете да направя и пианото бяло.......................

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 02:31 от ♥rumichka♥

# 183
Melany99,ласкаеш ме незаслужено. JuliSи LaValetta са творци, а моя милост пишман    бояджия.Кокоми, всеки линк постнат от  Мумита е по-вече от вдъхновение.Тя е подстрекател от най-висша класа,запалва искрата и се покрива.Румичка ,много ми хареса новата ти холна секция.Поздравления! 

# 184
  • София
Аз напредвам с правенето на едни полици и скоро ще кача снимки. Стават чуднички...
Сега ми е спешен този въпрос. Трябват ми дръжки за новите ми мебели. Къде мога да намеря нещо подобно?

Искам сама да си ги боядисам/нарисувам, но за целта ми трябват нелакирани такива, а по магазините не мога да намеря. Някой да знае от къде мога да ги купя?

# 185
Здравейте момичета, аз съм нова тук и искам да ви покажа как освежих белите стари кухненски шкафчета...с обикновен тапет,залепих ги с С200 и лакирах с яхтен лак
http://indibob.snimka.bg/experiment/kuhnya.610697.24448709
и сега  момичета, дайте идеи как и какви цветове да освежа плочките

# 186
anamar,  Melany99  , много хубави идеи! Особено лилавите етажерки  Heart Eyes.

кокоми, аз използвах импрегнатора с цел евентуална борба с дървояди, но не се знае. Иначе пише на опаковката, че е за импрегниране и грундиране, и предпазване от плесени  и зарази разни.

♥rumichka♥ , много хубава секция се е получила, поздравления!

Да ви дам една идея за опити всякакви. Счупи ми се бамбукова дъска за рязане на хляб, от малките. Реших върху нея да опитам неща, които не съм правила - комбинация от различни цветове, да тръкна ръбчета със свещ, за капак и малко декупаж (него не го гледайте, за пръв път ми е ) и малко кукички от 8 ст.
Получих ключница (за резервни ключове). А като знам колко такива дъски изхвърлих, а можех да тренирам върху тях  Mr. Green.

http://valeriika.multiply.com/photos/album/8/8#photo=26

# 187
  • София
Аз напредвам с правенето на едни полици и скоро ще кача снимки. Стават чуднички...
Сега ми е спешен този въпрос. Трябват ми дръжки за новите ми мебели. Къде мога да намеря нещо подобно?

Искам сама да си ги боядисам/нарисувам, но за целта ми трябват нелакирани такива, а по магазините не мога да намеря. Някой да знае от къде мога да ги купя?

ebay , в Бриколаж и практикер всичко дървено е боядисано

# 188
LaValetta,люлякът  си го рисувала,нали това не е салфетка? PeaceНе ми убегна и избеленото дюшеме ,ще споделиш ли с какво си го третирала?  bouquet

# 189
Баст , дюшемето е с бяло масло OSMO, люлякът е салфетка.

http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&ca … amp;product_id=15

http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&ca … &product_id=3

, но не съм сигурна с кое от двете работеше майсторът.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 15:14 от LaValetta

# 190
Момичета, препоръчайте ми бяла боя. Само да не е аквис, че съм много разочарована от нея. Секциите по-горе са правени с нея, обаче сигурно 8-9 ръце, докато стане хубав плътен цвят, иначе все ми прозираше. За 2 секции ми отидоха 3 кутии, а както се вижда още имам да боядисвам. Отдолу намазах обилно с бороконтакт, без да шкуря. Ако се допре нещо до боята, остава следа или се обелва. Все едно лепне боята, а всъщност е изсъхнала. Мисля с латекс да продължа. Да ми препоръчате някакъв? От този имате ли впечатления? А, и лак на водна основа, ама да е наистина безцветен и много здрав.

LaValetta и Басти, много хубави неща майсторите! Ах, лилавата етажерка...........

indibob, браво за сръчността!

# 191
  • София
♥rumichka♥ , в никакъв случай не взимай Декоратор на Мегахим. В латекса има неразтворени прашинки от оцветителя и като попаднеш на такава става страшно.

# 192
  • най-шареното място
Аз съм доволна от акрилатна боя или лак за дърво ?/май и метал/ на Селт. Най-евтината май-беше, все бяло. Има лек гланц, не е сатен точно, а мат изобщо не, но стои добре.

# 193
Момичета , а от кои оцветители за бои сте доволни?
Взех си днес боро контакт, ще взема утре една кутия Аквис и ми трябва оцветител( да стане червено)- за плочките в кухнята на село. Много стари, но абсолютни здрави- наредени са шахматно бели и.......Внимание!!- бели с чайничета- зелено и оранжево- само като ги погледна и ми бъркат в здравето.. БЛЯГК!!.. и това при условие че пода е в плочки- керемидено и слонова кост...

Другата ми чуденка е за фугите? Какво ги правихте- тези , които сте боядисвали фаянс?

# 194
  • най-шареното място
Анамар, виждала съм само една марка оцветители в над 20 цвята и съм доволна от нея. Не помня името обаче,
Описанието ти е много елегантно между другото. Аз бих променила останалото, но не и това. Не знам защо, но боядисаната плочка ми е като боядисано в боя истинско дърво - само в много, много краен случай. Може би защото не мога да заменя дърво за пластмаса или стъкло за пластмаса току така...

Общи условия

Активация на акаунт