Да преправим старите мебели - 9

• 102 679
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Невероятни красоти...Очите ми изтекоха  ooooh!
Аз досега съм реставрирала само един диван, по-скоро претапицирах с такер и сложих нов пласт лак. Чакат ме и столове...А като се сетя, че имам и 2 шкафа на тавана като на LaValetta   Whistling
И бебешката кошара чака трансформация в юношеско легло...Та ще крада идеи, че аз хич не съм творческа личност - падам си плагиат  Embarassed

# 316
  • София
Мелани, с обикновени винтове е. Дори тапи не съм слагала отгоре, защото етажерката ще стои под кревата на сина ми.
 Embarassed  Преди малко ми обясниха кое е шведска сглобка.

# 317
Мерси Спунк!

То и шведската сглобка пак винт де, то и аз така обясних...  Blush Blush Blush

# 318
Ех, момичета с тез плочки... почти да ме разколебаете.. ама просто не исках зелено.. сегашната ми кухна е в зелено вече пета година, спалнята също и ми се повръща при вида на зелено вече.. Ще ги видим като станат готови, според мен няма да стоят наистина тежко.. ще се вържат с останалите неща..

Melany99- мерси, ще мидя какъв шлайф да взема, не мога да си позволя много профи откъм цена. Ще разгледам по магазините. Вчера в Практикер се оказа че имат един единствен модел.. Shocked

Ако не сте ги видяли вече :

http://prodavalnik.com/stolove-i2342529

Страровремски столове по 10 лв.

Рени, още онзи ден им хвърлих око, че си търсех подобни столове.. И от вчера съм им горд собственик. ще ги покажа като ги лакирам и претапицирам- намерила съм страхотна дамаска, която ще ми се връже с мебелите и ще ги освежи много.. Grinning

Спунк, супер етажерка!  Замислила съм такава за кутиите с играчки на малката, само още се чудя дали ще стане достатъчно стабилна, че тя се катери по всички мебели.. ooooh!
А китосвала ли си ръбовете?

Embarassed  Преди малко ми обясниха кое е шведска сглобка.

Какво е шведска сглобка?  Embarassed

# 319
  • най-шареното място
При шведската сглобка единия винт е като вграден и само от едната страна се вижда.
Гугъл и снмки ще покаже сигурно.

Много харесвам бели пространства като това с куфара. Сега ми предстои едно с цвят шампанско обаче и ми е малко странно. Някой да е попадал на идеи случайно?

# 320
Ето я шведската сглобка - с минификсове:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/160691-Направи-си-сам-(-Мебели-)

# 321
  • София
Ползвах кит за дърво. Човечето май беше ползвала автокит. Щом малката се катери по мебелите, потърси начин да прикрепиш етажерката към стената.

# 322
  • Варна
Много харесвам бели пространства като това с куфара. Сега ми предстои едно с цвят шампанско обаче и ми е малко странно. Някой да е попадал на идеи случайно?

Нещо такова ли?

# 323
То хубаво , но в Бг едва ли ще се намерят такива куфари - като на снимката. Високи и по-квадратни, одходящи за масички. При нас има само от нашите си мукавени.. Mr. Green

# 324
  • най-шареното място
Merci Кали, да нещо такова, но с жълто вместо червено в бялото. Идеята ми допада обаче Simple Smile Малко пухесто, но свежо. Каквото и да го правя няма да е студено като бялото.

# 325
  • Варна
То хубаво , но в Бг едва ли ще се намерят такива куфари - като на снимката. Високи и по-квадратни, одходящи за масички. При нас има само от нашите си мукавени.. Mr. Green

Баба   и дядо  имаха такова сандъче. На времето с подобни се е ходело в казармата. При тях беше намазано грозно с кафява блажна боя и държаха дърва за печката в него. Отгоре баба слагаше през лятото една възглавничка и ми беше любимо място.  Трябва да поразпитам лелите какво стана със сандъчето на дядо...

# 326
Така де, като няма такива куфари, има красиви сандъчета  newsm10

# 327
Има такива куфари в големите антиквариати, но и струват доста.

Да ви покажа как транформирах една мини щайга за плодове - с малко шкурка, байц и лак за дърво. Става и с голяма Peace

Може да се ползва за зеленчуци, щипки, декорация или за каквото там се сетите Wink

И една баня, в която съм просто влюбена Heart Eyes
http://www.designsponge.com/2011/08/before-after-elegant-bathroom-makeover.html

# 328
Heart Eyes

А имате ли идея как да се направи завеса за баня (или в кухня под шкаф), но с плат обикновен. Предполагам трябва да се сложи още нещо защитно - но какво?

Щайгичката е много ефектна  Heart Eyes

# 329
Според мен с промазан плат ще стане най-добре, какъвто и втори слой да сложиш ще е неудобно и не особено естетично.

Общи условия

Активация на акаунт