Да преправим старите мебели - 9

• 102 644
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Melany,

май май така ще ги направя. Аз си представях, че трябва да прелива някакси цвета, да ги мажа с нещо специално...

# 286
Шанта, ако искаш с преливане, с преливане ги прави. Само си намираш желаните цветове или пък си ги правиш!

Успех!

И една рамка в червено, която си чака огледалото.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 21:20 от Melany99

# 287
Момичета, някой боядисвал ли е рамка за картина?

Искам да си направя стена със снимки и тук до нас мога да си поръчам изгодно релефни дървени рамки, които обаче не са обработвани по никакъв начин. Сигурна съм че има някакви тънкости  Rolling Eyes

Въпросът е каква рамка искаш, какъв е интериорът на стаята - ако е с нови, съвременни мебели, просто боядисваш рамката с преобладаващия в мебелировката цвят, ако ли пък обзавеждането позволява, би могла да ги направиш състарени. Принципът на състаряване е същият, който момичетата тук подробно са описвали често. А може да се нанесе основен цвят и със суха четка да се нанесе върху него патина.

дремеща  липсваш!   bouquet

mumita, на дремеща някой трябва да й вземе рс-то и да й спре нета  Joy заровила съм се в поредната краста   newsm78 кога ли ще ме изгонят от къщи  Joy

# 288
Мацки,искам да състаря една маса,но никъде не мога да намеря патина.Ако сте виждали скоро,моля ви,кажете къде!

# 289
  • най-шареното място
Днес разквартировахме половината къща по нов начин и реших да боядисвам една ракла. Проблемът е че това вклюва боядисване на естествено дърво... в бяло, но все пак боя и по принцип съм против, но така мога да я накарам да олекне с 50% от площта си...

Едно бъзро питане - ако освежавате светъл бук, какъв цвят бихте добавили - бяло, екрю, шампанско, сиво, бл. синьо, бл. зелено, друго...? Корпусът ще остане бук, но вратите какви? Аз си мисля, избрах, но търся още идеи. Стаята позволява всичко.

# 290
Благодаря момичета   bouquet, май не ми се е избистрила съвсем идеята - състарени много харесвам, но няма да подхождат, просто тия рамки които съм имала преди  бяха като по-светло там където е изпъкнало и по-тъмно навътре в релефа, но равномерно, не знам как да го опиша, където продават рамки повечето са такива...

Може би ще ги направя просто бели и черни Simple Smile

Ето сега намерих един линк (на немски, но с картинки)

http://www.selbst.de/wohnen-deko-artikel/dekorieren-einrichten/a … alten-147253.html

# 291
Мацки,искам да състаря една маса,но никъде не мога да намеря патина.Ако сте виждали скоро,моля ви,кажете къде!

В магазините за художнически материали.

# 292
  • най-шареното място
Шанта, тъмно в низините ми прилича на боядисано на два слоя и забърсваш втория с гъба или парцал докато е мокър. После лак ако искаш. МОже и наопаки с цветовете.

# 293
Дремеща,мерси много Hug
Ще погледна в "Слънчоглед",дано има.

# 294
ейприл3   А какви ще ги вършиш с тази патина? Като идея само?
Ако в Слънчоглед те изгледат потресено  Shocked потърси в магазин "Импресия", "арт- сървиз" и на ул. "Шипка"- СБХ !
Все са близки и няма да се разкарваш много!
дремеща нова краста казваш  newsm78 - сподели на ЛС  Praynig

# 295
Ако не сте ги видяли вече :

http://prodavalnik.com/stolove-i2342529

Страровремски столове по 10 лв.

# 296
  • Перник
Не ми се сърди, ама... с чайниците беше по-свежо.. Confused
...и не са моите цветове. Но важното е на теб да ти харесва  Peace

Joy  Вие пък как преценихте по тази снимка? Иначе и аз харесвах чайниците.

ОПИТАХ се да си представя плочките в завършен вид  Mr. Green Но тогава със сигурност ще изглеждат по-добре  Peace

Имам същите  Mr. Green Смятам да ги претапицирам, да ги лакирам с някакъв по-устойчив лак (яхтен?  newsm78) и да ги изкарам навън в градината.

# 297
  • Пловдив

Мисля, че ги искам Embarassed Сега остава да убедя милото. Аз имам два същите, без тапицерия обаче, да си допълня комплекта, да имам резервни столове за гости.
http://media.snimka.bg/4854/015963438.jpg?r=0 - долу в дясно се вижда отгоре облегалката на същия такъв стол, снимала съм да показвам в тази тема масата, ремонтирана от мен (от мъжа ми, но аз съм идеолога), показвала съм в първата тема.

# 298
  • София
Аз искам да се похваля какво направихме по идея и със съветите на Човечето. Зная, че се слива със стената, но това не е мястото й. Сложих я там само, за да я снимам.

грундираните плоскости    боядисаните с латекс плоскости   лакираната етажерката

Човече, отново благодаря.    bouquet

# 299
Момичета, имам следния въпрос за боядисване на мебели - с латекс ли става най-добре? Виждала съм неща с блажна боя, но не стои добре.

Последната зелена етажерка изглежда много добре. Какъв лак е използван за завършек?

Общи условия

Активация на акаунт