Да преправим старите мебели - 9

• 102 554
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако има налюспена стара боя трябва да я махнеш. Ако е здрава основата може само да почистиш добре и да боядисваш.

Благодаря! Hug

# 601
Здравейте на всички много ми харесва темата. И аз като всички вас имам желание да поправя стара мебел, но......... нещо не се сещам как да стане. Донякъде разбрах ще сваля лака ще си избера цвят и ще го боядисам но има и едни дупчици на самите вратички като мрежа, как да обработя тях, много ви моля за съвет какво да правя с този скрин, искам да го променя и да го сложа в детската стая на малката. БЛАГОДАРЯ http://prikachi.com/images/892/3830892v.jpg,                                            http://prikachi.com/images/897/3830897o.jpg

Много е красив скрина, искаш да го боядисаш цветен, така ли ?
Дупчиците ако ги боядисаш с четка, предполагам ще се позапълнят с боята и няма да стои добре, ако е с пистолет обаче, вероятно ще се боядисат перфектно, виж по - нагоре са писали за уредче като Пейнт зум за боядисване.
А може би ако внимателно с тъничка четка боядисваш  newsm78

# 602
  • София
Най-накрая открих къде са снимките на поставката, която ви обещах да покажа. Аз ги търся на фотоапарата, а съм ги била снимала с телефона  Embarassed

Та поставката беше боядисана с блажна кафява боя. На нея слагахме скарата навън и беше доста прогорена отгоре. Не можах да залича едни дупки и се отказах да я боядисвам цялата. Измих я хубаво, мазах с латекс (някакъв обикновен ще го погледна после) и дори не съм я лакирала. Не се белят краката засега.
Отгоре съм лепила фолио.
Засега ми върши чудесна работа, мястото й в мимента е между две ъглови легла. До нея се виждат чамовите легло и ракла, които напролет ще се опитаме да боядисаме бели. Откакто видях белите мебели на Не се сърди човече-то , мира нямам  Simple Smile

А, сега е момента да питам как се казва това дето е на вратичките на скрина, който е пуснала misi8008? Ратан ли е?
Исках да ми направят такива вратички на гардероба, за да му запазя здравата конструкция, ама не мога да обясня какво искам... А аз искам такива вратички, хем ще са леки, хем ще се проветряват дрехите вътре. Хем ще се отърва от грозните лакирани врати  Grinning

# 603
  • София
МIA   Не няма нужда от повтаряне, ако забеляза на снимката се вижда едно като фуния закачено на кутията. С това чудо загребваш и засичаш, според това с какво мажеш в книжката е дадено за колко време трябва за изтече разтвора. За нашата боя беше между 20-30сек.
Защото пистолета е предназначен да пръска всичко, но аз не смятам да го цапам с блажни бои и лакове. Иначе нали ти казах, отначало докато си настроя струята и свикна първата стена беше със всякакви черти, но щом изсъхна нищо -идеално. Стената в кухнята ми зад камината беше след неуспешен опит да я боядисам в кафяво,нищо не стана, стана на петна светли и тъмни ужасно. Пръснах я надвечер и си казах сутринта ще видя ако иска пак ще я пръсна още веднъж. Леле гледам идеален цвят от раз стана.

супер, благодаря  Heart Eyes

# 604
  • Варна
http://prikachi.com/images.php?images/115/3832115b.jpg

Трябва му малко тунинг само. В началото мислех да му сменя цветя в бяло, но като го видях на живо май ми се струва, че ще е кощунство. Входната врата е боядисана е остъклена с допълнително крило и е боядисана с бяла блажна боя.
Моля препоръчайте ми качествен лак и препарат за дървояд, лавичките имат малко следи от него, обработван е, а и много не си личи, защото са скрити зад дърворезбата, евентуално бих могла и да ги сменя, защото са подвижни.
Приемам и идеи за стената зад него, засега ми идва наум плат или тапет. Намира се в антре...
Някой лепил ли е плат върху стена вместо тапети? Бих могла да обрамча краищата с МДФ первази или молдинг.

# 605
Моля за малко съвети   bouquet
Имам едни столове кухненски претапицирах ги сега обаче искам да им избеля краката !
В момента са черни лак  Rolling Eyes
нашкурвам ги леко и след това с бял латекс за дърво и метал ок ли е ?
нещо такова са
http://trapezen-stol-13634-2599.mebeli.bg/index.php?m=320&la … d=13634&col=1

# 606
gerna, между алкидна и блажна няма разлика това е едно и също.По-нагоре са ти отговорили вече,че трябва леко да се мине с шкурка.misi8008,скрина и на мен ми хареса. Ратана предполагам, че трябва с по-разредена боя да го минете или да се пръсне.

# 607
Здравейте, вратичките на скрина не са на дупки само, самата мрежичка  е залепена на много тънка плоскост и не прозира, но сигурно има и такъв вариант да се направи, фирмата от която го взехме е от Велинград ако с това мога да ти помогне да намериш такава ританова мрежа. Благодаря ви за съветите, а каква марка боя да взема има ли значение. Много ми харесва варианта с бял скрин с  черни ръбчета  но за този ефект ще трябва да покрия само ръбчетата с черна боя ли? И после да се минат леко с шкурка. Ако го лакирам с бял лак дали ще се получи  добър резултата

# 608
Имам въпрос:
Искам да променя този гардероб.
http://eldi.snimka.bg/properties/apart.620823.25009714
Обаче да сменим вратите с МДФ  или ПДЧ ми се вижда скъпичко.
Има ли боя, която майсторът да нанесе върху лака и да се приключи?
Мисълта ми е ако няма да слагаме плъзгащи врати или да правим др. подобрения да използваме този фурнир. Той си е здрав.
Другият вариант е фолио, ама не мисля, че сама ще се справя.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 16:19 от ябълка

# 609
  • София-в сърцата на моите деца
Имам въпрос:
Искам да променя този гардероб.
http://eldi.snimka.bg/properties/apart.620823.25009714
Обаче да сменим вратите с МДФ  или ПДЧ ми се вижда скъпичко.
Има ли боя, която майсторът да нанесе върху лака и да се приключи?
Мисълта ми е ако няма да слагаме плъзгащи врати или да правим др. подобрения да използваме този фурнир. Той си е здрав.
Другият вариант е фолио, ама не мисля, че сама ще се справя.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585031.msg19005958#msg19005958
пост 474-надявам се да ти свърши работа Peace

# 610
Здравейте, момичета Simple Smile
Много рядко пиша тук, но това е, защото не съм правила нищо освен шкафа, който споделих с вас преди ... ехееее... 2-3 теми Simple Smile

Влизам директно с въпрос. Wink
Имам трапезарни столове, които искам да претапицирам. Някоя от вас има ли идея от къде мога да си купя плат (промазан) на добри цени ?

Също имам 2 старинни стола + канапе, ето един от столовете:

Тапицерията им е за смяна. Някакви идеи как да ги претапицирам сама? Мисля, че с пистолет няма да стане, защото по края имат кабърчета и въжена нишка (ама и аз го обясних)
Ще се радвам да споделите идеи.. дори за цветове
Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 17:56 от chin

# 611
Много е красив стола! LaughingСигурно и канапето е много хубаво?

# 612
chin  , невероятен е вторият стол, завидях благородно  Hug!

# 613
Doris, направо ме разплака! Гледах го този шкаф в обявите още миналата седмица, ама ми се стори хем далече, хем скъп. Сега вече ти завидях, че си го и видяла, и сдобила. Аз, като го обмислях дали да го купувам, си го представях в трапезарията, като остров между кухненския бокс и масата за хранене. Бях го замислила да му сваля леко с шкурка лака, ако има подкожушено, а после, дори и да има остатъци от лак някъде, да мажа направо отгоре с черното масло на Осмо /то прави дървото тъмно кафяво, а не черно, прониква през захабено лаково покритие и освежва дървесината, като прави фладера още по-контрастен и красив/.
chin, столът е прекрасен! За жалост аз лично нямам опит, а и не бих се наела да претапицирам такава мебел /имам подобни и така си отлежват в мазето вече няколко години, защото не ми е попадал свестен тапицер подръка/. Кабърчетата обикновено са декоративни /тоест първо е защипано с оня телбод, дето не му помня името/, а отгоре е закрепен шритът чрез кабърчета. За цвят - трябва да го съобразиш с обстановката, сред която ще "живее" този стол. Говоря за втората ти снимка - за старинната мебел.

# 614
  • Варна
Doris, направо ме разплака! Гледах го този шкаф в обявите още миналата седмица, ама ми се стори хем далече, хем скъп. Сега вече ти завидях, че си го и видяла, и сдобила. Аз, като го обмислях дали да го купувам, си го представях в трапезарията, като остров между кухненския бокс и масата за хранене. Бях го замислила да му сваля леко с шкурка лака, ако има подкожушено, а после, дори и да има остатъци от лак някъде, да мажа направо отгоре с черното масло на Осмо /то прави дървото тъмно кафяво, а не черно, прониква през захабено лаково покритие и освежва дървесината, като прави фладера още по-контрастен и красив/.

На живо е още по-красив, направо стоя и си го гледам, не смея да го бутна Simple Smile Сега обмислям нещо за стената,. Може би много наредени снимки черно бели състарени или ще видим.... В трапезарията ще стои като извънземно на фона на пдчетата Simple Smile Но ще ги разкарам и тях.

Общи условия

Активация на акаунт