"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 367
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Ана2, мерси за кафенцето. Леле ама и ти готвиш и в форума, и статии пишеш и деца гледаш. Браво на теб!
Ох аз се върнах от работа, прескочих на бързо докато тати е у дома да го занеса моя болничен. Дани беше много неспокоен през нощта, абе и вчера, като заспеше се будеше след половин час, половин половин все файда.

Августа, длъжността не мисля че е проблем, аз редовно се чудя каква ми е длъжността по договор и не всеки път я улучвам.
За моите пари са обещали от Нои понеделник да си ги получа.

Биберон и аз вече давам, но Дани почти не го иска. Като е супер изнервен го захапва нервно и го смуче но от нервното дърпане го изпуска и почва един плач абе и с биберон трябва да съм до него повечето пъти.Повече от 5 минути рядко изкарваме и той и аз.

Чин, Пао, малките са големи сладури. Да са ви живи и здрави все така да растат.

Роси - да се оправяш бързо!

Чин, и при нас е така от 6 до 10 само на ръце и си говорим и обикаляме стаите и дрънкаме с дрънкалките, пълна програма. Гледам към 8 като е по хладно да изляза да го разходя че поне тогава не ми е на ръцете.

Рая,и аз не съм обръщала внимание. Като че ли премигва но като се опитвам да го гушкам и приспивам, май през останалите пъти спим.

Кити, дано наистина да се оправят нещата но важното е и двамата да разберете че трябва много да давате един на друг за да се получат нещата.

Ние след малко папаме и излизаме на разходка и после стягаме багажчето към морето.
Слънчев или мрачен какъвто си го пожелаете важното е мъниците да кротуват и да растат.

# 136
  • София
Оххххх, ще се гръмна - писах, писах и накрая ми изтече сесиятаааа  Twisted Evil

Да пробвам да се повторя  Laughing

Значи честити два месеца на Никола и Явор   bouquet
И честит рожден ден на Константин   bouquet

Деска, и ти да не се ядосваш, въпреки че е много гадно... Мен преди време ме обраха, а тъкмо се чудех да си купя или не едни неща, не си ги купих и после чак плаках от ядосване.

За Колийфа - точно хамалогията по приготвянето му ме отказа да го давам, а и ми се стори, че действа запичащо. Сега нищо не давам и май нещата са доста по-добре. Няма ги вече онези среднощни писъци, слава Богу  Praynig То може просто и времето да си е дошло да минат. Иначе се напъва да се изаква по 1 час, не знам това също ли са колики... Не става номера с държането над леген (коя мама беше казала за това, да ме извинява). Изаква се накрая и то доста, но ми се ще да му спестя това напъване.

РаО, много готин смс.
Вкъщи аз съм гръмогласната и ще видим как ще я караме (по-скоро как ще се караме) пред детето. Аз нищо не влагам, просто такъв ми е темперамента, не се усещам кога повишавам тона. А мъжът ми е обратното - спокоен, обяснява, говори...
Ани2, аз от роднини (мои) не се спирам, което може и да е грешка. Не е хубаво други хора да стават свидетели на семейни разяснения (така да го кажа), ама като не мога да се сдържам... На момента едва ли не трябва да си кажа каквото има. Много крайна фаза ми е да наказвам с мълчание, ама такова мълчание... чак жал ми става в един момент. После пак си казвам де  Simple Smile

Рая, мига Венцислава, сигурна съм  Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 10:28 от Maidenly

# 137
Добро утро!
Мая, Честит рожден ден на Константин  bouquet
Честити месечинки на Явор и Никола! Hug
Кити, много се радвам, че нещата започват да се оправят Hug
Ани2, много неприятно, че се държи така баща ти, но не се отказвай от шофьорският курс. Наистина с две деца е наложително. Аз не съм активна шофьорка, но съм решила да започна по-често да карам, защото иначе не мога да се оправя с тези деца. Особенно като трябва да водя каката на градина, бебето на лекар или да напазаря нещо.
Дидолинка, при Теди има бял секрет, който не се мъча да махам. Аз не съм сигурна, ако има слуз дали ще разбера newsm78
Рая, и аз съм забелязала, че не мига Теди като се гледаме. Само ако я стресне нещо.
Роси, бързо да оздравяваш Hug

Аз да се оплача, че Теди е акала последно в понеделник. Днес ще стане трети ден и съм доста притеснена. Ани2, четох в кърмаческият подфорум, че бебе изцяло на кърма можело да не ака и по цяла седмица и това не било притеснително. Но аз си мисля, че на Теди не и е приятно, въпреки че си суче, спи, но е по-нервна. И аз покрай нея. Пробвах леко с термометъра тази сутрин, но нищо не се получи. Само пръцка. Може ли да има запек като е само на кърма? Единствено и давам по 3 капки на ден БиоГайа.
Иначе изпратих Стефи на почивка в Трявна с баба си и дядо си, и двамата ми племенника. Засега е много доволна. Вчера беше доста ентусиазирана като ми разправяше какво са правили Grinning. А на мен ми липсва много. Няма даже с кого да си говоря през деня. А мъжът ми вика, че ми е кофти, защото няма на кого да се скарам Laughing. Нали е много послушна Laughing
Ще видим дали днес ще излизаме, че преди малко валя. А сега ще се върна да чета какво бяхме обсъждали за акането, че уж чета всичко, но не запомням нищо.
Лек ден Hug
ТинаТ, сега четох твоите постове, че Краси не е акал по 4 дни и се поуспокоих. Дано скоро и Теди се изака, че да и е леко. И по-често да акат, че да не се шашкаме.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 10:34 от vova

# 138

Здравейте.. майчета  Mr. Green

Мейдънли, даваш назад и копираш написаното Simple Smile

Ани2, благодарим за кафенцето. Комбинацията при Румен е страхотна, прилича най-много на себе си Simple Smile   bouquet

Биберон- не го тачим много, щом усети, че нищо не пуска, плюе с всичка сила  Grinning

Даги, какво стана с вашата нухална гънка?

Кити, няма да е същото.. дано е по-хубаво Simple Smile  Hug

Вова  Hug милата Теди, пробва ли с масажче?

Хубав и усмихнат ден, момичета... тук снощи валя и днес се диша Simple Smile

# 139
Даги, аз съм джаста-праста - Стефан ми се удивлява на скоростта, с която правя нещата, но понякога ми куца качеството, логично Simple Smile Той е обратният случай и като имаме гости, аз вършея, той подрежда масата и чиниите  Mr. Green
Вова, виж това, дано ти е от полза. Шунка беше пускала един материал от ЛЛЛ страницата за масажче при колики, би трябвало да помогне - ето го. А от курса не мисля да се отказвам, както и от това да ме финансира баща ми, просто се ядосах  #2gunfire
Дидолинката, ако е единичен случай, не си го слагай въобще наум. Какво папка Надя сега?
Мейдънли, липсваше  Hug
Чинче, дано се успокои Никола сега.

# 140
Здравейте,момичета. Hug
Нямях време да пиша,но чета дословно.(не че помня с изкуфелия си мозък де) EmbarassedВсички,които имаха повод за празнуване поздравявам и всичко най-добро пожелавам.
Ана2 и Чин-да са ви живи и здрави двумесечните съкровища.(чин мерси за темата и поздравления за мноого сладкото бебе)
Деска,и моя ММ беше го направил този номер с документите и парите върху капака на колата и то във Варна.Но документите някакъв клошар му ги намерил на плажа чак и ги дал в управлението.
Кити,и аз като имам скандал с мъжо си казвам,че вече няма да е същото,но времето минава,забравя се ииии идва нов скандал.Това е живота и съм сигурна ,че не е само при теб. PeaceА минаха ли ви пъпките?Ти успя ли да свалиш още нещо от килцата?
Сега за нас.Мина погачата в неделя.Бях само с най-добрите си приятелки и ми беше супер спокойно и приятно,без излишни форсации.Бяхме и на консултация-бебка е качила над килце и малко за месец.Значи добре си я храним.Вчера ходихме при Алексиев на преглед.Той доста се впечатли от бебка,че си държи главичката изправена. Позволи колкото искаме да я държим в шезлонги,люлки.и бънджи от другия месец.Аз си имам всичко от тези екстри и в момента се възползвам от електрическата люлка ,за да драсна някой ред.За коликите се отказах да давам каквото и да било.Пънем се ,пръцкаме, дърпаме цицата,но ще мине и това.
Притеснява ме един друг въпрос обаче.Много се дави милата.Но имам някакво обяснение и то е,че механизма на сучене от гърда е един ,а от шишето-друг.И понеже в едно хранене се налага да прави и от двата вида и се обърква от разликата в капката и се задявя.Но Ана 2 ще каже дали това е логиката.
Май горе-долу е това засега.Ще гледам да се включвам. Simple Smile

# 141
  • Sofia
Чин, тъкмо вчера писах за нея, нищо не се наложи да се прави, сега само чакаме резултати.

# 142
Добър вечер момичета, аз днес чак сега сколасах да чета, въпреки че Крис доста спа, обаче и аз се занимавах с разни неща...
Деска, много неприятна случка...не се ядосвай само,няма смисъл и не мисли какво е можело да направиш...за минали неща няма смисъл човек да ги мисли....
Чин-че, Ани2, честити месечинки на малките юнаци. Чин много сладък този Нико, пу пу Hug
Крис май има колики предимно сутрин, 4-6 часа,и като престане да ме мързи и стана и направя онова нещо с легена, за което ви писах (демек изакването) и детето се успокоява и мирясва. Като почне най-много да се пъне и го правя, днес дори вечерта към 6 до направих и за секунди изака толкова много, никога не пълни памперс така...не знам, на мен ми се струва че това много помага и го спасява от страшно пънене и мъки....
Мерси за отговорите за морето, ще видим дали ще успеем да отидем за няколко дена, но на плаж няма да го водя разбира се.
Рая, Крис мига с очички, специално съм гледала и го прави.
И ние иначе имаме проблеми с очичките, много гурелчета има, дано масажите помогнат, че това със сондата звучи ужасно....
Кити, стискам палци Пл. да се осъзнае и да вземе правилното решение Praynig
Пожелавам ви спокойна и с малко повече сън нощ  Hug

Извинявай какво е това с легена че и ние сме със проблем

# 143
Здравейте мами,

Сиана нещо си измести режима и ми се налага да свиквам. След като повикахме малко и се поносихме из апартамента, нервирахме бабата, щото не й я дадох тя да я дундурка, след което свекърва ми се изнесе с гръм и трясък и сега съм сама с децата. Пълен рай! И как стана? Просто сложих Сиана на леглото й, полюлях я 5 мин и тя, изтощена от рев - заспа. Сега ще се възползвам от случая да сготвя и после ще излезем ние навън та до довечера - днес навън е супер.

За биберона - аз също съм против по принцип - с баткото не съм използвала никога, но и той не си е лапал така ръцете като малката. Освен това на него нищо не съм му давала за колики - висеше си на цицата и си беше супер. Сега обаче ми трябва щото тя явно яде прекалено много и после връща яко и я боли коремчето. Обаче и тя не го тачи особено, но аз я издебвам в полусън, изваждам цицата полека и бутам бибата.  Mr. Green Ако я оставя да ме ползва мен пак слиза мляко, тя започва пак да гълта и става страшно после.  Crazy

Аз също харесах масажчето на Шунка и го прилагам всеки ден. Търсих и кремчето, за което Чин беше писала, ама не го откривам. В една аптека ми казаха, че са го имали и майките много го хвалят.

Много слънчеви ръзходки пожелавам  Hug

# 144
  • София
Извинявай какво е това с легена че и ние сме със проблем

Махате памперса на бебо, слагате един леген на земята и хващате бебо все едно е по-голямо дете и искате да го изакате/изпишкате, като подпирате гръбчето на едната си ръка. Хващате го така че дупето да виси леко и държите крачетата, при нас действа всеки път. Като почне сутрин да се напъва и го прилагам, след 4-5 мин се изаква и то доста обилно, като за 2-3 памперса поне Mr. Green и после доволно въздъхва Mr. GreenТа така, това си е естествен начин и не разглезва червата по никакъв начин Wink

При нас действа много добре, тази сутрин пак се напъваше яко, даже проплакваше, станах аз, приложих процедурата, изака се едно многооо хубаво и сега си спи блажено и спокойно Mr. Green

Кити, много се радвам, че сте се разбрали с Пл. Той и Дара са твоето семейство и не позволявай на зли роднини да се бъркат в него Hug

Аз давам биберон от време на време, като сме на разходка и ако много се размрънка го давам, за да успеем да се приберем без ревове, но той много го плюе и само му го бутам, голяма е борба..и на мен ми е гузно като го давам, но пък се успокоявам, че вече си се научи да си суче и биберона не би трябвало да има негативен ефект Praynig

Днес е страхотно времето, само дано да не завали де, иначе приятно хладно Laughing

# 145
  • София
Ето питката

Питка “Слънце”
Продукти:
1 кг. брашно;
400 мл прясно мляко; желателно е да е 200 мл. мляко и 200 мл вода – по-добре става питката
1-2 яйца;
1 ч.л. сол;
2-3 с.л. олио;
1 кубче мая
Маята се слага разтрошена в купичка заедно с 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и малко вода. Оставя се на топло да шупне.
В пресятото брашно се прави кладенче, добавя се млякото (мляко+вода), добавя се едното яйце и единия белтък, единия жълтък се отделя за намазване, добавя се солта, олиото и шупналата мая. Меси се тестото. След като се омеси се оставя на топка, в намазнена тавичка да втаса на 40 градуса около 20 мин. След това тестото се разделя на три части. Едната се разточва на кора, голяма колкото тавата, в която ще се пече. Тавата се намазнява с олио, слага се кората и се намазнява добре. Втората част от тестото се разточва по същия начин и пак добре намаслена от двете страни се поставя върху първата. След това се правят разрезите както е обяснено на картинката. Когато Слънцето е готово се оставя да втаса на 40 градуса 20 мин. След това се пече на 220 градуса само отдолу, вдигната на скарата, да не е в/у реотаните директно, когато е полуизпечена се пуска горния реотан за малко да я опече отгоре.

Схемата

# 146
Приспах бебо, сложих на котлона макаронките (ще ги правя със замръзен спанак и сирена) и докато следам Фиеста и сладурското предаване за сладкиши Целувките на Анна влизам да видя какво сте споделили. Искаше ми се да излезем на разходка, но на нашата люливска ливада или адски пече или духа силно. Щи видим следобед.

Биберон опитвам и аз да давам - особено за приспиване, че моя младеж понякога само със сучене се сприспива, а това може да продължи и повече от час (с паузички)

Ани2 - мерси за масажчето! Ще си го принтна и ще опитам да прилагам. Зверче, ще опитам и с легенчето -още повече, че искам да започна и с естествената бебешка хигиена скоро.

Ани2- наистина не се отказвай от курса! А жалко че баща ти е такъв нетактичен скъперник... Явно жените с бащи на които не може да се разчита стават много борбени и самостоятелни!  Peace

Аз пък почти всеки ден готвя, верно лесни неща, че в тази жега без климатик си е кошмар да готвиш, но гледам да не ги оставям моите хора без сготвено. Пък и аз както не ям меса, ако не си сготвя нещо зеленчуково, трябва само сирене и кашкавал да ям... А и с тези кулинарни предавания, само за ядене мисля. Добре че вече имам само 2 килца за сваляне.

Ваче  Hug точно тази правих преди време и стана супер. Тъкмо се чудех къде да намеря рецептата

# 147
  • Sofia
Здрасти!

Да почерпя за РД на порасналото ми момиченце!  Heart Eyes

Мехлемчето за коремче и ние го имаме от 1 седмица и ни харесва много! Ще питам мъжа ми от коя аптека го е взел, може да ти взема, МамаАни.

За акането нашия доктор каза за глицеринови свещички - но нямало в БГ, ако някой ходи по чужбината, да носи. Иначе бг вариант - сапунено парченце, което се прави на фитилче и се вкарва в дупето. При нас то даде резултат.

Кити, хубаво е, че сте се разбрали! Сега още ти е чоглаво, но с времето ще остане зад гърба ти - няма да забравиш, но няма и да е на преден план в мислите ти. Пожелавам ви само щастливи моменти оттук нататък!

А колкото и да се дразня от биберона, много ми е сладичък Макси като я захапе и свива ръчички в юмручета пред тялото си и се приспива с едно тихичко ръмжене.  Laughing

# 148
Шунка честит празник на вашата къща   bouquet Да е здравичка и много да ви радва  Hug
Аз да покажа снимки от вчера:
Ето ни с баткото
Цък и бебока

# 149
  • София
Ега ти нощта...Оги от 3 нататък беше много неспокоен - не че плака, но не спря да ритка, маха с ръчички и да мрънка. И сега ми е едно никакво. Не ми се пише, но няма как да не се присъединя и аз към фен групата на Нико на Чин Hug
Оги сега спи и лекичко си припява насън...ох дано днес е по спокоен.  Ще взема и аз този ентерокид, да видим как ще е...

То щото аз казах голяма дума и Рали се събуди и рев по нощите. Една приятелак ми носи от Австрия техния симетикон. Чета, че бил добър,поръчвали го българите.. та ще видим как ще е с него.

Кити, много се радвам, че сте се разбрали с Пламен!! Hug Hug Hug

Maidenly, за коликите по-скоро ви е дошло времето  Grinning Аз хледам на Рали точно изхождането й създава проблеми. Чревцата я болят при изхождане. Пръцка и я облекчава. Колийфа ще видим, май ще дам тази опаковка и край. Нощес имах стерилизирано шише, ама после нямах и не давах капки на 2 хранения Crazy
А това дето МамаАнели описва се получава и при Рали.. Тя реве, аз давам цицата, тя претоварва корема и става... ужас  Confused Обаче аз като тикна бибата тя прави физиономия, догажда й се.. два спазъма и млякото е вън  Crazy

Някой ходил ли е на ортопед без направление? Колко струва прегледа? Моята педиатърка не ми даде направление. Не било задължително.. детето нямало данни за лукцации и пр. Имало малко направления. Накрая аз й казах, ОК нека отидат за нуждаещи се деца.  Rolling Eyes Саша я водих през Св. Пантелеймон при Драганов. Сега той не бачкам пак с тази клиника, ама ми дадоха телефон да му се обадя. Нашата педиатърка пък вика, че не работел с касата. Аз седя и се чудя да водя ли Рали или не... Имал и нужда да се гледа всяко дете на ехограф? Достатъчен ли е прегледа при педиатъра?

Общи условия

Активация на акаунт