Най-нелепият подарък

• 323 734
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 840
за рожден ден зависи колко ми е близко детето, но не мисля, че е редно да сравняваме стойността на подаръците, които аз правя в Австрия, с тези, които вие правите в България Wink
Викаш и на малкият ти пръст не можем да се намажем Money Rolling Eyes
Ама така е-в Австрия има много хубави работи и все скъпи Flutter

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:02 от Origanum vulgaris

# 841
  • където ми харесва
а ако сте поканени на сватба и подарите например подарък за 200лв, а ви почерпят само с порция кебапчта и по една бира, нали няма да се опитвате да ни обяснявате, че най-важното е присътсвието ви на сватбата и уважението ви към младоженците.
Не вярвам и да проявите разбиране към финансовото състояние на младото семейство, сигурна съм че добре ще си помрънкате за калпавото меню и ще се почуствате прецакани, че сте подарили такъв скъп подарък.
По същия начин е и от другата страна - гощават ви за 50лв, а вие подарявате символично за по 20лв.
Ами нагло е.
Ама божке....колко меркантилен трябва да си, за да мислиш по този начин? Вече приятелството само в пари ли го измервате бе, хора? Sick

# 842
Някой как се правите пак на недоразбрали, не говорим тук за хора, които нямат възможност а за такива, които имат възможност, но все гледат да минат тънко, и то не поради доброто възпитание, да не се натрапят на другите с парадиране!От хора с по скромни средства никой не очаква да покриват куверти, важно е присъствието и уважението им към личния празник на бъдещото семейство!
Айде край със сватбите!
Друг нелеп подарък при мен е стари дрехи, носени от 60-те години на миналия век, като подарък от свекървата.Супер много се издразних, първо,че бяха супер демоде(има и хубави страи дрехи) тези, заносени и 4 номера по-големи.При положение, че знае и вижда какви дрехи нося и какъв е ценовия диапазон.Супер обидно ми стана, предпочитам да ми се каже една домра и мила дума, вместо да ми се подаряват такива извратени подаръци!

# 843
Ех, днес пих кафе с вчерашна булка, бясна, че имало пликове с по 50 лв., а деца (включително и моето, неползвало куверт, както и останалите поканена даже и 14-годишни) дали по 20 лв. И да, не могли да си "избият" вложеното... Много ми докривя. Мразя тънките сметки. Пролетта бяхме и на кръщене, бабата се обади седмица по-рано да предупреди, че снаха й и синът й са дали много за куверт, в църквата също дали... и държат на пари и дребна играчка. Лошото беше, че не кръщаваха бебе, а 7 годишно, което не ми щеше парите.

# 844
Няма приятелство, има вечни интереси.

# 845
Касита, уффф, такава не бих я изтърпяла да ми се жалва кой, колко дал на сватбата и.

# 846
не знам дали аз съм меркантилна в желанието си да нe съм в тежест на младоженците, но ако е така предпочитам да съм меркантилна, отколкото дебелокожа непукистка, която подарява вази и тостери за по 20лв, но от сърце, а яде за по 50лв, пак от сърце и не и пука как хората са финансирали сватбата си.
Друг начин да се избегнат подобни несъответствия е младоженците да си направят сметка какво могат да си позволят роднините и приятелите им и да не ги поставят в неудобно положение, канейки ги в 5 звезден хотел

# 847
  • Бургас
за рожден ден зависи колко ми е близко детето, но не мисля, че е редно да сравняваме стойността на подаръците, които аз правя в Австрия, с тези, които вие правите в България Wink
Викаш и на малкият ти пръст не можем да се намажем Money Rolling Eyes

Опитах да се въздържа, но... вече не мога да се устискам, изпускам се!
Някакси и аз такава асоциация направих! 200 евро, сравнения на стандартите, разбрахме те, че си паралийка, ние мишките пък ходим с евтини подаръци и умеем да се забавляваме, щото не ни занимават налудничави сравнения от рода на колко ли пари са похарчили домакините и как да ги компенсирам за неудобството! Това се нарича комплексарщина!

На моята сватба имах и грозен стенен часовник с икона която свети във вид на евтин мотел с неонови лампички, имах и сервиз от левчето за 7 лв, имах и картина със слончета ужастно тъжна и видях че в левчето струваше 11 лв. Кувертите ми бяха на стойност 35 лв, без да броим допълнително внесените мезета, алкохол, безалкохолно и ядки. Никой от гостите си не помня с лошо, освен една леля, която освен че не ми подари и едно цвете, не се нареди в ритуалната да ме поздрави дори, а още у нас ме нарече "Грозното патенце възкръснало в лебед" /имам претенции да съм поне симпатична, пък и грозна да съм, не беше това деня в който да ме светне/. Стойността на подаръка губи всеки свой лев, когато тържеството и един от най-щастливите ти мигове се обкръжат със студени и пресметливи хора!

И въпреки че имаше хора на моята сватба, които сложиха в плик по 10 лв, сватбата ми струваше грубо 6000 лв, а накрая с мъж ми останахме с около 6000 лв. Но и за миг не съм се замисляла как пък не ми остана някой лев да си го похарча... Останаха ми прекрасни спомени, имахме супер доходи тогава и успяхме и за меден уикенд да заделим /щото не ни пуснаха за повече отпуска/ и най-важното искахме празник който да се помни дълго и го получихме. Това лято половината ми гости посетиха отново комплекса в който се женихме и още диска от сватбата е желано видео на събиранията у дома. Това ме топли повече от някой друг лев, който и без друго сега вече нямаше да е в джоба ми!

Пени, не яж за 50 лв, откажи си пържолата, ама що се затормозяваш с комплекси?

Честно, дайте да се спре че темата взе да отива на спор повече, отколкото на дискусия!

# 848
Хубаво с да има баланс,защот иначе едната страна все ще се счита за ощетена.Може би раздразнението идва когато имащи хора се стискат,а не такива които действително нямат възможност.

# 849
  • Варна
Канейки гости в 5 звезден хотел повечето хора го правят за себе си, а не за гостите. Разбираш ли? Ако аз съм с добро финансово състояние, а повечето ми гости - не, няма да си разваля празника, организирайки тържество в някаква дупка.
Последното нещо, което би ме вълнувало е стойността на подаръка. Виж, естетичната му страна е друго нещо  Mr. Green
Като крайно ...кхм, неразумно /да не кажа малоумно/ ми се струва да правиш сватба с цел - финансова изгода и набиране на средства. Сватбата се прави за собствено удоволствие. Също като сватбената рокля. Или и тази за 5000лв трябва да я плащат гостите?

# 850
Piny, ама кой те кара да ядеш?. ) Обади се и кажи, че си на диета и да не ти предвиждат куверт а само място. )))))

Анито, аааа, и на моята сатба имаше едни купички от левчето, 6бр за 4лв. Някъде обаче си ги загубих, иначе щях да си ги ползвам. )

# 851
  • Бургас
Добре, бе хора, аз ли съм задръстена, или нещо не схващам? Как успяхте да разнищите и да запомните за дълго кой точно ви е "ущетил"? Питам щото, аз на моята сватба знам, че имаше хора с по 10 лв в пликовете и евтини подаръци от левчето, щото ги гледам всеки ден /подаръците/ ама и през ум не ми е минавало да разнищвам кой ги е подарил и да го запомня даже!

# 852
И аз усещам как темата започва да се измества към въпроса кой колко и каква храна се точи да погълне на сватбата на приятелите си.  Sick

# 853
  • UK
Е, добре де, как каните хора с различни възможности? На мен приятелите ми категорично са с различни финансови възможности, отделно меню за бедни и богати ли правите, или какво?

# 854
И въпреки че имаше хора на моята сватба, които сложиха в плик по 10 лв, сватбата ми струваше грубо 6000 лв, а накрая с мъж ми останахме с около 6000 лв.
ами ето ти разликата между България и Австрия :
моята сватба струваше 600 евро ( бяхме 25 човека), а накрая ни останаха 6000 евро.
И не си мисли, че ние не умеем да се веселим, напротив с пари, човек се весели още по-добре дори.
Не исках да сравняме по тази причина подаръците в цени, защото разликата в стандарта е очеизбождаща.
Не говоря лично за моят стандарт и този на конкретна потребителка, защото не мога да знам, но като цяло сравнението между България и Австрия е ясно на всички

Общи условия

Активация на акаунт