Най-нелепият подарък

• 321 200
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 910
последният път с подаръка доста се озорих. Баба ми е консервативна жена на 90 години стана, всичко си има, нищо не иска, а за дрехи въобще не ползва нищо модерно - ни дънки, не червени рокли, ни деколтета, само една сива блуза и една черна пола и отвреме навреме като наближи годишнина от смъртта на дядо ми - черна блуза и черна пола. На Фризьор почти не ходи, с очите е зле (eдвам вижда и то само силуети), книги няма как. Чехли не ползва, има си търлъци от 30 години са едни и същи и други не ползва. Подарявали сме й поне 10 пижами - не ги ползва. Ако й подарим парфюм  така ще си остане неразопакован, обици  и бижута не носи. Откак се помня. За абитурентския ми бал (2001 г) сложи едни ненатрапчиви обички малки, които сигурно е купила преди 60 години - и това беше Пари да й дадем - тя на нас внуците ще ги даде, пък и почти не излиза от вкъщи, какво остава по шопинг да ходи. След много мислене и подарих последният път един сив халат. Сто пъти преценявах ръста й, консултирах се с жените вкъщи, мерих тесния ръст (ръста на сестра ми е съвсем по-малък от този на баба ми, най-много един номер разлика да има) допитвах се до баща ми и накрая се уговорих с продавачката, че до три дни мога да върна халата за  друг номер.
Баба ми се зарадва, каза че й става, но ужасно се измъчих докато намеря решение.

Едит - на 90 годишна жена трудно се избира подарък. Ако беше някоя млада мацка може разпрани дънки, може и рокля с гол гръб, може и суперски парфюм. Не че не е трудно, ама повече възможности имаш. Поколенията са различни, мисленето е различно.
Втори едит - ако я питам баба ми какво иска тя ще каже "Нищо не искам - вие да сте здрави"

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 12:05 от Лорд Сняг

# 2 911
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Лорд Сняг , за бабата -  подари емоция и спомен, заведете я някъде, където е била, и пази хубави спомени, сега покрай короната не е добре да събираш роднини, но може да спретнеш кратко клипче с поздрави към нея от тях...

desenchantee , в моя случаи, ами просто човека си е такъв, емоционално дърво, тип пън. Вече и аз нищо не му купувам, защото не виждам смисъл.

# 2 912
С майка ми имаме рожден ден на две последователни дати, и винаги нейният е минавал в сянката на моя, обикновено в приготовления. Няма никога да забравя баща ми - вече беше 80-годишен. Така и не разбрах откъде беше намерил медальончета от венецианско стъкло - в специални кутийки и със сертификат. И до днес ми е мило и ги пазя и двата медальона, независимо, че това не е любимият ми тип бижутерия.

# 2 913
Може да се сметне за нелеп подарък, обаче аз за Коледа на моята баба и на бабата на мъжа ми бях подготвила албуми със снимки на дъщеря ни. Много се зарадваха и двете. Казаха, че често ги гледат и се хвалят на другите баби.

# 2 914
Никак не е нелепо. На моята свекърва това са любимите подаръци - календарчета, албумче и т.н. Но за нея внуците са й много скъпи.

# 2 915
Лорд Сняг , за бабата -  подари емоция и спомен, заведете я някъде, където е била, и пази хубави спомени, сега покрай короната не е добре да събираш роднини, но може да спретнеш кратко клипче с поздрави към нея от тях...

desenchantee , в моя случаи, ами просто човека си е такъв, емоционално дърво, тип пън. Вече и аз нищо не му купувам, защото не виждам смисъл.

мисля, че го написах, но тя никъде не излиза (така бе още преди 30 години, а сега съвсем). Ако я заведем някъде дори у познати й е притеснено. на море през живота си не е ходила, и не че няма възмоност -нали трябва да се съблече? Винаги съм се чудил как е направила деца на дядо ми, че и две! Dizzy FaceТя през лятото маха юргана и  дебелия пуловер и кара само на сива жилетка, през зимата е два тона дрехи, коя от коя по-консервативни и на яката се е закопчала. Всичките й познати съседки измряха (логично тя все пак е на 90). С техниката не я бива, когато въвеждаха компютрите тя чукаше седемдесетака. Клипче да пуснем - то хубаво, ама тя трябва да го види. Тя с едното око въобще не не вижда, а с другото само силуети. А родните ми са пръснати по целия свят ние сме голяма рода. Няма как да й докарам хора ни от Плевен (не съм се чувал с другия джинс от 35 години), ни от САЩ, само нашия  джинс сме край нея, но ние сме там кажи-реч всеки ден.

# 2 916
Всеки си преценява - хиляда пъти ще предпочета хубав парфюм пред албум със снимки, независимо, че съм на възраст. Аз лично най-много мразя да ми подаряват дрехи. Много рядко някой ми улучва вкуса и размера. Макар, че съм на годинки, най-много обичам като подаръци хубава козметика и електронни джаджи.

# 2 917
Различни хора - различни ценности - аз преди време съм подарявал на човек малко надписче " желая ти да имаш всичко, което не се купува с пари и пари за всичко останало". Но знаех, че човекът ще го оцени

За 25 рожден ден, най-хубавият ми подарък беше една картичка от състудентите. Но тя беше невероятна с рими, с поезия, дори с  рисунка на един котарак която се връзваше с темата, на пожеланията вътре. Пазя си и днес тази картичка 14 години по-късно.

# 2 918
Да, такива идейни подаръци също са хубави - те обикновено не са от най-близките ти или се подаряват в труден момент. И до днес си пазя едно мини парфюмче - подарък от мъжа ми, когато не можеше да си позволи нищо друго. Минали сме през тежки моменти - случвало се е да ми подари книга от 2 лв. за рожденият ми ден. На другата година ми подари първият ми мобилен телефон.

# 2 919
Ех, тази тема ме подсеща за подаръците, които получавах навремето от една приятелка на баба ми. Тя идваше от време на време на гости и все се хвалеше с това, че дъщерите й я пращат на почивки и спа процедури по луксозни хотели. При идването си на гости у баба ми, тя ми носеше "подаръци". Аз да съм била първи-втори клас. Подаръците бяха предимно малки сапунчета и шампоанчета, обирани от хотелски стаи тук-там. Веднъж обаче имаше един чифт много секси, ярко червени, дантелени бикини🤣. Те очевидно ми бяха големи, но това е друг въпрос. Най-фамозният подарък беше презерватив, също  с лого на хотел на опаковката. След като тя разбра грешката си, си го прибра в чантата и ми каза "Ау, това не е за тебе!" Но пък заслужено си спечели прозвището, което майка ми съчини: "Баба Презервативка".

# 2 920
  • София /Абсурдистан
За възрастни хора и аз се озорвам. Имам възрастни родители. Последно подарих на мама топъл клин и грейка елек подарих, носи ги. На баща ми купих ново яке,  той също си го носи. Ама иначе е мъка. Само нещо практично и евентуално топло. И да е с по-тъмен цвят. Възрастните хора харесват топли дрехи. Но е много трудно да се избере подходящото.

# 2 921
Зависи от възрастните. Майка ми почина на 84 години. За последната Коледа, няколко месеца преди да си отиде, й подарих една кутия с крем за лице и няколко мини опаковки на Виши. Е, толкова много се зарадва, не можа да си ги измаже докрай, горката.
На баща ми до последно подаряват книги - той имаше интерес към окултното, купувах му на такава тематика.

# 2 922
Така е, хората са различни. Аз на моите свекър и свекърва подарявам и уреди, шкафове, телефон  и т.н Нещо, за което са казали, че имат нужда.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 18:41 от Sunny29

# 2 923
Сега се сетих за нелеп подарък, който подарихме на бившата свекърва със сина й.
Много стилна и поддържана жена е. Брулнахме се в един средно скъп магазин и аз й избрах рокля пепел от рози, малко под коляното, леко набръчкана материя.
Леле, тази жена като облече да пробва подаръка, потънах в земята от срам. Изглеждаше на нещо средно между шарпей и прасе със звънче. Кой да ти прецени височина, килограми..
Имаше опция да подмени подаръка, тя нищо не си харесала, свекъра намаза- пуловер си избрал човекът, пепел от рози. Но си го носеше доста.
Ето пак, колко различни вкусове имаме хората- тя нищо не си харесала, аз щях да изкупя половината магазин, толкова ми допаднаха нещата.

# 2 924
  • София
Не би ми хрумнало да подарявам дреха, освен на бебе и то при желание от майката.

Общи условия

Активация на акаунт