Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 878
  • 882
  •   1
Отговори
# 570
За котлоните незнам.....ама за миризмата-кърпи с оцет или лимонов сок,препоръчвам. Mr. Green
Иначе,аз бих напръскала пак с обезмаслител и бих почакала повече.....и после бих търкала с шпатулата и тела...

# 571
  • Пловдив
Много ти благодаря. А специално за котлони, ножчетата, къде да търся?   bouquet

Има ги в Карфур, Метро, може и в Пикадили, Кауфланд.
Изглежда ето така:

# 572
В Технополис също има. Продават и резервни ножчета.

# 573
Много ви благодаря! Ще отскоча тези дни да взема. Дано ми е минал страхът, че и с тея специални ножчета няма да надраскам повърхността. То оставаше и това да става.  Laughing Където и да сме живели, винаги правя непоправима беля в кухнята.  Mr. Green

# 574
Много ви благодаря! Ще отскоча тези дни да взема. Дано ми е минал страхът, че и с тея специални ножчета няма да надраскам повърхността. То оставаше и това да става.  Laughing Където и да сме живели, винаги правя непоправима беля в кухнята.  Mr. Green
Няма страшно, няма да надраскаш котлона. Те са специално за такива котлони, моето ножче си беше в кашона с котлона даже  Peace

# 575
В едно джезве загорих на дъното му шоколад. Има ли шанс да го отстраня или да купувам ново джезве?

# 576
И на мен ми се е случвало, можеш да пробваш да сипеш малко вода, обилно сода, и на котлона да поври. Това го знам от баба ми. Друго, което ми каза една приятелка вчера - маааалко количество препарат за съдомиялна.

Николови, ти ме подсети, че тук ми се е мяркало едно пластмасово приспособление, във формата на въпросното нещо, имащо ножче на върха от едната страна. Чудех се за какво е, и го забутах в най-високия шкаф. Ще се пробвам с него.  Peace

# 577
В едно джезве загорих на дъното му шоколад. Има ли шанс да го отстраня или да купувам ново джезве?

В него сипи вода и на котлона. Като заври слагаш една лъжичка сода бикарбонат. Да поседи така петнайсетина минути. След това по-лесно. Следващия път - шоколада на  водна баня, да не загаря Hug

# 578
Да се отчета. Намерих си такова ножче вкъщи, и съм толкова невъзможно доволна, че изчегърта котлоните, че минах с него и плота, по който имаше туко-що засъхнало тесто ( голяма съм готвачка   chef ). Благодаря на всички, които се отзоваха!

# 579
Благодаря за новата тема!  bouquet
И да попитам нещо.Тази хитринка- "Огледало - не се поти, ако преди да го изчистим с препарат, го натъркаме със сапун", при мен нещо не се получава. Споделете опит, ако обичате, за да знам поне в мен ли е грешката или нещо хитринката не я бива... Laughing

При мен се получава като "насапунисам" леко огледалото и после напръскам с вода така, че да не отмие целия сапун. Този номер го прилагам и с прозореца на банята, за да не се поти, докато се къпя (къпя се с много гореща вода и става сауна по принцип).  Peace

Чайник, който се е оцветил от чая от вътрешната си страна, лъсва като нов без да се мие, ако вечерта се посипе с "Роли" в него и се добави гореща вода като се остави да действа цяла нощ. На сутринта е като нов след като се изплакне добре.

# 580
С какво/освен с олио/ става за смазване на скърцащи врати Rolling Eyes

Напръскай пантите с дезодорант Peace
Тук го бях прочела, и изпробвах вкъщи - действа!

и аз напръсках току що пантите, (сега навсякъде мирише на дезодорант) но НЕ подейства... newsm78 още си скърцат  Thinking

# 581
mep_1984, пробвай да ги напръскаш с лак за коса. Ефекта е много добър. Peace
Отрицателната страна на намзването с олио е, че след това някои от вратите въобще не могат да се задържат отворени и е доста изнервящо.  Wink

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 07:23 от basis

# 582
С какво/освен с олио/ става за смазване на скърцащи врати Rolling Eyes

Напръскай пантите с дезодорант Peace
Тук го бях прочела, и изпробвах вкъщи - действа!

и аз напръсках току що пантите, (сега навсякъде мирише на дезодорант) но НЕ подейства... newsm78 още си скърцат  Thinking

Пробвайте с VD40 то е специално за това Wink

# 583
  • Пловдив
олио на памуче и спират да скърцат

# 584
олио на памуче и спират да скърцат

Laughing Да, и обикновено масло върши работа (като му свърши на човек олиото).  Joy

Общи условия

Активация на акаунт