Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 867
  • 882
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Знае ли някой, от опит, как мога да изчистя следа от етикет (лепило) върху много тънък цветен копринен плат?

# 557
Знае ли някой, от опит, как мога да изчистя следа от етикет (лепило) върху много тънък цветен копринен плат?

напръскай с препарат за обезмасляване /меглио или медикс ;циф или друг/ остави да поседи и изпери
друг вариант натъркай с бучка лед и с остър нож изчегъртай и пак търкаш лед-нож докато падне

# 558

напръскай с препарат за обезмасляване /меглио или медикс ;циф или друг/ остави да поседи и изпери
друг вариант натъркай с бучка лед и с остър нож изчегъртай и пак търкаш лед-нож докато падне

... и много тънката цветна коприна ще стане на нищо ...

Важно е дали е естествена или изкуствена коприната?
Има ли "скришно" местенце където да тестваш препарата първо?
Тествай с лакочистител(най-обикновен, без екстри) или меглио. С памуче подложи някоя хавлия (нещо плътно и стабилно) под коприната.

# 559

Изпробвани:
С мазно - олио, зехтин. Е, после веднага изпери със сапун за ръчно пране - дуру ще се справи.

А ледът- чудесно се справя се с дъвка  Peace

# 560
  • Пловдив
С какво/освен с олио/ става за смазване на скърцащи врати Rolling Eyes

# 561
  • Варна
Копирам от друг форум

"във всяка една железария има финно машинно масло на цена 1-2 лв за 100мл"
става и за смазване на машинки за подстригване  и т.н.

# 562
  • Бургас
С какво/освен с олио/ става за смазване на скърцащи врати Rolling Eyes

Напръскай пантите с дезодорант Peace
Тук го бях прочела, и изпробвах вкъщи - действа!

# 563
Настърган графит също смазва пантите идеално!

# 564
Аз съм слагала парченце графит в пантата-леко се повдига вратата.

# 565
на пантите на вратите сложих експериментално от кристалите ми за коса.... казаха ми че били вредни за косата, спрях да ги ползвам и да не идат зян ....  Party  - после с тях смазах и ключалките на колата, а след това и шевната машина, щото мойте са забутали някъде машинното масло... е супер е много съм доволна  Party вместо да си изхвърляте силикона за косите ако като мен сте си купили по погрешка, то използвайте го като машинно масло...

# 566
Понеже Фри писа за кристали и силикон, в някои модели смесителни батерии има също силикон... Някой да знае неговия случай?

Същото може да се каже и за тънките силиконови шайби, които уплъ … мо друг елементи.

# 567
Помагайте, моля.
Имам проблем със загоряло мляко, на стъкло-керамични котлони. Два, за да бъда точна. На единия е повече, на другия - не толкова  Crazy . Опитах с Мелио, няколко пъти, на топли котлони, уви - бих казала, че грам не помогна. С дървената шпатула изтърках колкото мога, помага, но не особено. Най-полезно ми беше да посипя обилно котлоните със сода, да я направя на каша, и да ги включа за около минута. Само че, не изчаках да изсъхне. Търках докато бяха мокри, имам напредък. Сега давайте съвети. Пробвах и с пластмасово телче, и то не помогна, между другото.

# 568
Продават се ножчета за стъргане на такива котлони, но можеш да си купиш от железарията ножче за боя по прозорци (от 0.5лв до 3лв) - и то ще свърши работа. Peace

# 569
Много ти благодаря. А специално за котлони, ножчетата, къде да търся?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт