Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 286
  • 882
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Ви, страхотни сте  newsm68 . Изчистих банята с оцет, направо светна  Heart Eyes

# 631
Имам нужда от съвет- черна блуза с бял кант и бели шевове по края, съответно от вътрешната страна има бяло парче плат. Когато пера от черното пуска толкова много, че белият кант и шевовета станаха сиви, вътрешното парче бял плат е вече почти сиво Sad Как да направя "бялото" отново бяло по кантовете и шевовете Thinking Пробвах с препарат за черно, слагах оцет, но засега ефекта е още по-сиво ooooh!

# 632
  • Варна
При такова смесено.. "нещо", по-скоро трябва да се използват цветоулавящи кърпички, а не препарат за черно.
За съжаление нямам отговор на въпроса как хем отново да го направиш бяло, хем черното да си остане черно.

# 633
  • Варна
Зимните обувки, особено от ест. кожа са целите в мухъл. С какво, как да ги почистя?

# 634
Цитат на: setakap
... Напоследък плочки и прозорци мия само с бял оцет разтворен във вода. Преотрких и подсушаването с вестници 
На мен вестниците ми остават драскотини по прозорците, затова вместо тях използвам кухненска хартия.

# 635
  • Варна
А на мен оцета ми мирише, затова го замествам с разредена лимонена киселина (не лимонтузу, макар че и то сигурно върши работа). Не съм пробвала за прозорци, а само за варовикови отлагания.

# 636
  • на Земята
И от мен един  въпрос за обувки-имам сандали с малък ток,като ги обуя и кракът ми се плъзга напред,а отзад изглеждат все едно са ми големи.Отдавам го на това,че стелката е лъскава.Някаква хитрост,моля?

# 637
И от мен един  въпрос за обувки-имам сандали с малък ток,като ги обуя и кракът ми се плъзга напред,а отзад изглеждат все едно са ми големи.Отдавам го на това,че стелката е лъскава.Някаква хитрост,моля?
Силиконови стелки - те са само в частта на възглавничките и не се виждат. Вече ги има навсякъде. Освен това може да си ги местиш от един чифт на друг и се мият със сапун Wink

# 638
От няколко дни в нас има мравки с крила. Летят навсякъде и не мога да разбера от къде идват  #Crazy. Какво да правя?

# 639
От няколко дни в нас има мравки с крила. Летят навсякъде и не мога да разбера от къде идват  #Crazy. Какво да правя?

Срещу пълзящи мравки се слага резен лимон на до всяка врата. Обаче за летящи... Дано намериш решение.

# 640
  • Варна
Ако не си отявлен природолюбител, просто си вземи спрей и напръскай. Или препарат против пълзящо/подкачащо/летящи гадини от вет.магазин (само че тогава ще ти трябва и пръскачка Simple Smile )

# 641
  • София
Ако не си отявлен природолюбител, просто си вземи спрей и напръскай. Или препарат против пълзящо/подкачащо/летящи гадини от вет.магазин (само че тогава ще ти трябва и пръскачка Simple Smile )
Всеки препарат против хлебарки става. Вчера пръсках,у дома ,живеем в къща се появяват  всяко лято.
 Става и като се изсипе царевично брашно на мястото,но със спрей е по сигурно.

# 642
Аз също моля за съвет - от банята ми се носи ужасна миризма на канал. Не се случва всеки ден, но е често и е доста неприятно. Имам два подови сифона, единият от които е в близост до душа, но дефакто не поема почти никаква вода заради "чудесния" наклон, а втория е в центъра на банята. Уви, не са от тези, които се затварят отгоре, а са с решетки. Сипвах чистители за канали, доместос и какво ли не, но сякаш при промяна на атмосферното налягане миризмата се появява.

# 643
Повечето сифони имат извивка  в която да се задържа вода, която като тапа да спира миризмите, ако вашите са такива доливай в тях редовно вода, защото когато се изпари и останат сухи пропускат миризмите от канала.

# 644
  • София
Аз също моля за съвет - от банята ми се носи ужасна миризма на канал. Не се случва всеки ден, но е често и е доста неприятно. Имам два подови сифона, единият от които е в близост до душа, но дефакто не поема почти никаква вода заради "чудесния" наклон, а втория е в центъра на банята. Уви, не са от тези, които се затварят отгоре, а са с решетки. Сипвах чистители за канали, доместос и какво ли не, но сякаш при промяна на атмосферното налягане миризмата се появява.
Това сякаш съм го писала аз. Включително и "чудесния" наклон.

Общи условия

Активация на акаунт