Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 289
  • 882
  •   1
Отговори
# 645
Понеже и при нас го има тоя момент/пък и сме на първия етаж и понякога,като се позадръстят тръбите,направо ми и връща/,сипвам сода с оцет или лимонов сок/и за отпушване,и против миризмите/.....от време на време сипвам белина/обикновено вечер преди лягане и до сутринта се е измирисало/,другото е редовно да се сипва вода......и най-радикалното-да се смени сифона/наклона....
А,да-сетих се/понеже банята се ползва и за котешка тоалетна/,та от време на време сипвам и омекотител по една капачка/най-евтиния и приемливо миришещ/......та така поне малко от малко замаскирам общия ароматен фон/да се оплача,че банята е и вътрешна и вентилацията ни е изключена,та сме направо за ожалване....ама пусто панелно строителство-само радост носи за обитателите си Mr. Green/

# 646
Даааа, явно нищо друго, освен "радикалните мерки" със смяната на сифоните и разкъртване на плочките няма да реши проблема. А банята е нова, в нов блок... Понякога миризмата се появява  един час след като сме ползвали банята /т.е. сифоните би трябвало да са се запълнили достатъчно с вода, за да си правят водната тапа/, а вентилатора е работил достатъчно дълго, за да изтегли влагата. А дали сифоните ни са такива с извивка или без - идея нямам. Всъщност, има ли сифони без извивка? Или е възможно да са пльокнали тръба с кривка.... newsm78
              Благодаря ви за отговорите!   bouquet

# 647
Прочетох поста ти на мъжът ми и той каза да те питам да не би да се е загубила тапата на сифона.

# 648
Прочетох поста ти на мъжът ми и той каза да те питам да не би да се е загубила тапата на сифона.
        newsm78
            За сега мога да отговоря само това, че имам всъщност само един сифон, а това чудо под душа си е закривена тръба, на която отгоре е сложена капачка с решетка като на сифон  Laughing Когато наливам вода там, тя не отива към сифона, който е в центъра на банята, а най-вероятно директно към канала /дано да е там, а да не е към тавана на комшиите/ Идея си нямам за какво са се пъчили да го правят това творение, банята е толкова малка, че е невъзможно и седяща вана да завреш там. Вероятно за душ-кабина, което не ми е по вкуса.  Опитах се да разбера има ли сифона ми тапа и попаднах на следното разяснение от един друг форум /цитирам/:

Та точковите сифони аз съм видял четири типа - такива дето грам не спират миризмата ,такива дето спират миризмата на кенефния принцип със водата /те са наи старите ама лошото е че ако не се пълни често както е при съвременните бани с душ корито или вана - то си смърди/,такива които имат палсмасова клапа /мисля те са наи добрите ама аз нямах височина за тях/-хубавите струват към 50-60 кинта/нуждаят се от 7-10 санта височина/ и са регулируеми и с много добре направена система за чистене на клапата,последния тип е с щракващо отворче /аз сложих такъв щото нямах височина и струват 10 лева/-техния минус е че трябва ги отваряш секи път като има вода.
                Едва ли строителят ми е сложил сифон с пластмасова клапа на цена 50-60 лв. Simple Smile
                Въпросът ми е има ли начин да си подменя този сифон с хубав, без да къртя плочките, или поне не много... И още - мога ли по някакъв елегантен начин да запуша кривата тръба под душа, защото май там се крие смръдливеца.
            Благодаря!

# 649
От няколко дни в нас има мравки с крила. Летят навсякъде и не мога да разбера от къде идват  #Crazy. Какво да правя?
Raid max - действа безотказно! Лично съм го изпробвала точно срещу летящи мравки. При мен излизаха през касата на вратата на банята - беше цялата почерняла. Напръсках 1 път, на следващия ден бяха се появили 10-15 и след второто пръскане изчезнаха напълно.

# 650
  • МИНДЕРА
Да помоля за съвет,къщата ми е пълна с молци,летят навсякъде а вечер е направо ужасна история.Ако има някой справил се с подобен проблем,нека сподели.В съседство има голяма фабрика за  калъвки и сигурно от там прииждат.Мислех си с лавандулово масло да търся ,но бих се радвала да намеря някакво безотказно решение на проблема.  bouquet

# 651
И аз имам същият проблем.От около 2 седмици вечер не се търпи от летящи пеперудки.Проверих шкафа с подправките поне 10 пъти.Имах орехи в една торбичка-изхвърлих ги (въпреки ,че нямаха нищо).Брашно,ориз,боб,спагети,макарони,червен пипер съхранявам в хладилника.
Мислих за вариант нещо да е паднало зад шкафа  до хладилника,но нямаше нищо като го разбутахме.
По прочетох малко стари теми и там пишеше за пакетчета чай-ето това още не съм проверила.Дано е от него ,че е някакъв ужас в къщи.При положение,че ги трепя като откачена. #Crazy

# 652
Момичета, изхвърлете и торбичките на прахосмукачките си, проветрете гардеробите задължително.

# 653
здравейте,има ли някой ,който пере в пералнята със сапун? прочетох в един сайт ,ще прането със сапун е най-екологично. От друга страна като започнах да пера с настърган сапун директно в барабана много от детските захабени дрешки сега са като нови.Много ми харесва тази идея и виждам ,че и само ми пране е по-качествено сега Peace
В гардероба си имам закачени торбички с лавандула и въпреки това вчерашното пране от простора  една от блузите я с 2 дупки ooooh!дали са молци и как да ги изгоня, ии да са наяли дрехата навън newsm78

# 654
По време на "купонната система" перях с настърган домашен сапун... Белите дрехи ставаха "като гъбки", но на цветните им се разгонваше фамилията. Обикновено се налагаше повече плакнене...
         За дупките на блузата - загледай се дали двете дупки не са причинени от пералнята /обикновено едната е мааалко по-голяма от другата/. Когато се получи по-голямо разстояние между барабана и уплътнението се случва "захапване" на дрехата. Една Перла-05 ме беше побъркала, докато не разбрах къде се е скрил молеца!
         Иначе да ви предупредя - бях купила против молци едни пакетчета, подобни на пакетчета чай. До този момент нямах молци и реших превантивно да сложа нещо между одеяла и китеници. За мой огромен ужас точно в тези пакетчета ПРОТИВ МОЛЦИ е имало молци - проядоха завивките точно по средата и съсипаха всичко!!!/Не запазих опаковката, но бяха на българска фирма  Cry/  От тогава взимам ароматизираните гелчета на РАЙД, които се закачат на релсата в гардероба....

# 655
Сапун в пералня не слагам, той се пени сериозно, а това е първата стъпка към това да изгори мотора на машината. За пране има прахове и течни препарати - избор огромен.

# 656
  • Пловдив
Имах неблагоразумието преди няколко дни да изсипя в кухненската мивка няколко буркана развалено кисело мляко... Сега усещам, че лъха на кисело от сифона на същата мивка. Мислех си, че ще се отмие, но явно е заседнало някъде...
Идеи? Вода с оцет май препоръчвахте? Мислех си да излея един голям леген с вода, че да отмие наслагванията по канала...

# 657
Може и сода за хляб да сипеш и отгоре да полееш с вряла вода.

# 658
  • Пловдив
Sourcherry, какво количество сода за хляб би свършило работа? 3-4 лъжици? Ако е повече, ще ходя купувам...

# 659
3-4 лъжици мисля, че е напълно достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт