Как да се предпазим от шума на съседите ?

• 14 302
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте, повдигам темата , тъй като имам ужасен проблем ( както предполагам и много от вас) със съседите или по-  точно с шума идващ от тях. Търся начин  са се спася лесно от него , тъй като откакто имаме нови съседи положението е нетърпимо. Не че слушат музика или правят купони, но всяко дърпане на столовете им или пускане на вода в банята им се чува вкъщи. Замислям се за изолация , но нямам представа каква да бъде, как се поставя , а също така от цените и най- вече от ефекта. Има ли някой който е пробвал да изолира и да се пребори с шума и обезпокоението от съседите. Благодаря предварително Tired

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 10:56 от ПанталейПътник

# 1
АКУСТИЧЕН ГИПСОКАРТОН

http://www.rivagips.com/ppp.php?p=14

"Приемлива шумоизолация на стая"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=49&t=14270&start=20

# 2
Изглежда интересно, благодаря за предложението.  А това решение не намалява ли много височината на помещението и до каква степен мога да очаквам да разреши проблема ми ?  Вие изпробвал ли сте го ?

# 3
Гипскартон с минерална вата беше решението при нас . Преди да го сложим същото - чувах съседите като ходят в тоалетната , говорят по скайп , местят столове и т.н.

# 4
Гипскартон с минерална вата беше решението при нас .
 Peace

Нел,
Еднакви предложения правим !  Wink
-гипсокартон /акустичен/
-минерална вата

Нямам шумни съседи ,макар и студенти. А може би спя като "пън",уморена.... Mr. Green
Събуждам се в 5.45 ч,5 мин преди да започнат товаро-разтоварните действия
на почистващата фирма откъм кофите за смет.
А иначе се сещам за сентенцията:
"Няма добри съседи,има дебели /шумоизолирани/ стени !"
ПС Също добра шумоизолация е налепени по стените кори от яйца.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 16:41 от Анонимен

# 5
О , извинявам се . Аз не съм голям специалист по тези въпроси . Hug

# 6

Само за таван ли се използва? Защото на мен големият ми проблем са тънките като хартия стени-ново строителство.

# 7
Само за таван ли се използва? Защото на мен големият ми проблем са тънките като хартия стени-ново строителство.

aniese,
Поставя се и по стени . Peace

http://postimage.org/image/66eiboo84/

# 8
  • с/у ОколоМръсТното
Чудни предложения, браво.
И аз чувам всяка стъпка на съседите, макар да живеят над нас само 2-3месеца в годината. Като за начало пратих мъжа ми с една масльонка, да им смаже вратите... Но явно е нужна по-сериозна изолация, тип показаната от вас.

П.П: имах клиент, който имаше дом. кино и за да не дразни съседите се шумоизолира. Да не говорим, че и откъм отопление и разход на енегрия за него мина доста напред.

# 9
  • Варна
А тези предложения дали важат в обратния случай, ние искаме да направим някаква изолация, за да не ни чуват съседите под нас .

# 10
Дамм, в друга тема писах, че при мен изолацията е вътрешна и външна.
Мисля, че е гипсокартон, отвсякъде кънти.
Защо се получава така?

# 11
  • София
Ние сложихме на пода каменна вата, ОСБ плоскости и отгоре паркет. На стените със съседите и на таваните имаме каменна вата с гипскартон. Надявам се да не преча на съседите и те на мен да не пречат  Praynig

# 12
А колко горе долу излиза като цена изолацията на една стена, на малка стая ?

# 13
aniese, никаква изолация ли нямаш?

# 14
Имаме външна изолация. Искаме да изолираме вътрешна стена откъм съседите, понеже много се чува. Честно казано не знам каква е стената, защото го купихме жилището до ключ( ново строителство), а и аз не разбирам, но доста се чува.

Общи условия

Активация на акаунт