Кухните - 38 тема

• 96 025
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
foxy-the infant prodigy,  аз в никакъв случай не защитавам фирмата, не съм поръчвала от нея, просто казвам, че като цяло има добри отзиви, което пък естествено не значи, че всички неща са им много хубави. Това се отнася за всяка една фирма, винаги има доволни и недоволни, за съжаление ти си от вторите.

# 136
...комплект фурна за вграждане и котлони, с вграден отвор на плочата за излизане на парата...
Точно такава търся от доста време, но я искам с двойка котлони, а в Технополис има само с 4. Струва ми се най-удобното нещо на света- плота се управлява от фурната и не се пречкат и нагряват копчетата му, пък и отвора изпраща парата главно там, където и е мястото.

# 137
Моята фурна е Gorenie и вече писах някъде ,че съм много доволна от нея.По време на работата й няма пара.Когато я изключа парата излиза в горната част на вратичката й.Така нямам нито затопляне ,нито овлажняване на шкафове.

# 138
...комплект фурна за вграждане и котлони, с вграден отвор на плочата за излизане на парата...
Точно такава търся от доста време, но я искам с двойка котлони, а в Технополис има само с 4. Струва ми се най-удобното нещо на света- плота се управлява от фурната и не се пречкат и нагряват копчетата му, пък и отвора изпраща парата главно там, където и е мястото.
И ако не дай  се  боже сгъне  фурната  ,плота може да   си   го  имаш  за украса ,защото  няма  опция   да  смениш само  фурната Simple Smile   и аз  ги  гледах   ,но   продава4-консултантите  ни  разобедиха Simple Smile))

# 139
  • София
Така е. По-сложно ще е при повреда. Управлението е общо.

# 140
  • Някъде на път....
моля дай повеече инфо за този лакобел,заинтригува ме Simple Smile
kokovi4, ще ти пратя снимки на лични.  Peace

# 141
Управлението може да се раздели. Котлоните са свързани с фурната с кабел, който влиза в управлението на едни букси. От тези букси супер лесно могат да се вържат нови ключове, а фурната просто остава с повече врътки, отколкото са и необходими. В момента разделих една фурна Миле по този начин. Плочата с котлоните отива в едно село, фурната в новата ми кухня. Просто ми трябваха котлони двойка, а не 4-ка и се наложи. Незная вие за каква пара говорите обаче. На моята печка идея нямам накъде се отвежда, но досега плота, който беше над нея не се е овлажнявал, нито нещо ми се е било надигнало. Стената зад фурната си беше бяла като я разкачихме, мисля, че не е отивала пара отзад. Щеше да е пожълтяло от мазнотиите  newsm78. Нямам отвори на котлона. Би следвало да има и други варианти.

# 142
Момичета, имам аспиратор за вграждане на Тека и от фирмата за кухните направо са ми го монтирали. Обаче освен металните филтри, други под тях няма и следват двигателите. Така ли са и другите аспиратори? Не трябва ли да има някакви допълнителни филтри, които да се сменят?

В една друга тема Богиня разбуни духовете с едни фуги на гардероби, които бяха останали след монтаж. Е, сега това се получава и в моята кухня. Ужасно е грозно! Проблемът е, че тези фуги се поличават само там, където има панти на вертикалните шкафове. Искам да попитам дали технологично е нормално да е така, защото утре най-вероятно точно това ще се опитат да ми обяснят.

# 143
А не можеш ли да  заснемеш въпросната фуга,за да видим какво точно се е получило. Защото и при мен на едно място технологично се получаваше, но ми сложиха бленда и се получи супер

# 144
За съжаление няма да мога да я снимам, а утре ще довършват монтажа.
Ако Богиня ме прочете, веднага ще разбере за какво говоря.

А какво представлява тази бленда?

# 145
Шайн , не е нормално да има такива фуги. Просто не са взети размерите като хората. Не ги оставяй да ти обясняват глупости. Да направят вратичките наново. Ако искаш ще снимам утре моите шкафове. Няма фуга никъде. Блендата за която ти говорят също решава въпроса донякъде, но е доста неудобно. Представи си двоен шкаф с вратички, които се затварят една към друга. Блендата е да ти пуснат една летва в същия цвят от вътрешната врата и фугата между двете вратички да се пада върху тази дъсчица - т.е. това, което се вижда да е тя. Това обаче прави доста неудобни за ползване шкафовете. Просто трябва да ги накараш да подменят вратичките щом са ги окъсили и това е. Вратата плътно трябва да покрива светлия отвор на шкафа, т.е. да не се виждат страниците му отникъде. Фугата, която не можеш да избегнеш е към 1 мм, но щом те дразни надали говориш за това. Тогава в онази тема ме изядаха колко красиво било да ти се виждат дрехите при затворена врата на гардероба, но аз това не бих го издържала.
За абсорбатора. моя е на тека също, но е коминен тип. Освен металните филтри няма други и при мен. Стария ми абсорбатор пак нямаше други. той беше някаква куча марка

# 146
АААА, искаш да кажеш че като се затворят вратичките и помежду има фуга? Да ги правят наново , къде са гледали като са ги правили?? Моите бленди са на технологично място, не са на вратичката, а на ъгъла на кухнята .

# 147
Фугите между вратичките не би трябвало да са по големи от два до три милиметра, и след регулацията им трябва да са приблизително еднакви. Има и една подробност......ако вратичките са от тъмно ПДЧ и са с кант 2-мм се получава зрителна илюзия че фугата е много по голяма но едва ли се е получило това при тебе.

Ако все пак мебелиста ти е омотал тотално размерите, искай да ги оправи. Не е нужно да се правят всички вратички на ново. Могат да преправят на шкаф по една от две примерно ( 3-4  милиметра разлика в широчините им няма да се забелязва)

# 148
Разстоянието на фугата между вратичките ако не е много голямо може да се регулира от пантите.При майака ми се беше получила такава фуга между два хоризонтално шкафа , но проблема беше само в едния край.Майстора дойде и регулира нещо и разстоянието се оправи.Според мен проблема идва от майсторите. Натисниги да ти го оправят още сега докато довършват монтажа.

# 149
Няма как да се оправят големи фуги от пантите. Ако и коригират вратичките да се приближат една към друга ще се отдалечат от към пантите и там ще отвори фуга. 3 мм фуга е супер много. Не бих го приела в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт