Кухните - 38 тема

• 96 029
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте!
mama Tin,кухнята ти е прекрасна!!! Поздравления!!! Фирмата има ли офис и в София?
Ние в понеделник ще обикаляме  няколко фирми, докато се спрем на нашата. Нямам търпение,но усещам,че и доста нерви ще се потрошът... Laughing

# 151
Момичета, много ви благодаря! Положението е ужас! Шефът на фирмата твърди, че 3 мм фуга е закон в производството на мебели. Проблемът е , че плоскостите са с 3Д кант, който създава илюзия за стъкло и той също е прозрачен. Така видимата част става поне 5 мм ooooh!.
От сутринта се разправяме и няма оправия.
Сега ми сервираха, че и на горните шкафове е заложен по 3 мм луфт, а те са полиглос капучино. И през тези 3 мм, отдолу като се появи един бял кант от вътрешната основа на шкафовете, направо ще се гръмна. Аз нарочно оставих горните шкафове без дръжки, за да не развалям тази красива плоскост, а сега трябва да гледам луфтове.

# 152
  • София
Mama Tin, много уютно и приятно се е получило!

# 153
Момичета, днес дойдоха да ми монтират кухнята... Бях им изпратила предварително линкове с уредите, за да преценят мястото за тях... и хоп изненада. Няма място за съдомиялната, която е свободно стояща и трябва да е скрита с вратичка. Преправиха уж набързо нещата, но си отвориха и още работа... И аз имам сигурно 2-3мм луфт на вратичките, ама това да е проблема... Ще трябва да правим и друга дупка в комина за абсорбатора. Писна ми и на мен с този ремонт, постоянно излиза нещо ново... Ужас  #Cussing out

# 154
  • София
Момичета, много ви благодаря! Положението е ужас! Шефът на фирмата твърди, че 3 мм фуга е закон в производството на мебели. Проблемът е , че плоскостите са с 3Д кант, който създава илюзия за стъкло и той също е прозрачен. Така видимата част става поне 5 мм ooooh!.
От сутринта се разправяме и няма оправия.
Сега ми сервираха, че и на горните шкафове е заложен по 3 мм луфт, а те са полиглос капучино. И през тези 3 мм, отдолу като се появи един бял кант от вътрешната основа на шкафовете, направо ще се гръмна. Аз нарочно оставих горните шкафове без дръжки, за да не развалям тази красива плоскост, а сега трябва да гледам луфтове.

и на "покрит кант" да са пантите - минималния луфт е 2 мм, но с много рискове (леко крива стена и...и шкафове могат да се "посучат"....). Трябвало е само да наложите канта (безцветния) и да симулирате 2 вратички все едно и да ги доближите една до друга на 2-3 мм и да си прецените, само това може би е грешка, но пък тази комбинация вратички/кант по-скоро може да я разглеждате като умишлен ефект. Не се косете много, ще видите че всичко ще си е ок!

# 155
Момичета, днес дойдоха да ми монтират кухнята... Бях им изпратила предварително линкове с уредите, за да преценят мястото за тях... и хоп изненада. Няма място за съдомиялната, която е свободно стояща и трябва да е скрита с вратичка. Преправиха уж набързо нещата, но си отвориха и още работа... И аз имам сигурно 2-3мм луфт на вратичките, ама това да е проблема... Ще трябва да правим и друга дупка в комина за абсорбатора. Писна ми и на мен с този ремонт, постоянно излиза нещо ново... Ужас  #Cussing out

До колкото ми е известно свободна миялна машина с вратичка може да се направи само ако плота е над 65 см дълбок.А забележи на повечето кухни ,които имат миялна машина вратичката е винаги с малка фуга отдолу,за да може вратата на миялната свободно да си пада надолу(по принцип цокълът на кухнята се зарязва)  Peace
А за дупката за аспирацията не са ли си взели размера,че трябва друга да правите?  #Crazy

# 156
Където ще е миялната махнаха цокъла и ще направят друга врата. За аспиратора уж мериха, но... не знам какво са мерили... Стискайте палци само това да са проблемите и да се свършва  Praynig

# 157
  • Бургас
Здравейте  момичета  имам  крещяща  нужда  от помощ  днес  трябва да  поръчаме  част  от уредите за  кунхята помогнете  ми кой  котлони да  избера 

http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/ovens?c=259559

http://www.gorenje.bg/desing-lines/gorenje-ora-ito-white?c=248315

http://www.gorenje.bg/desing-lines/gorenje-ora-ito-white?c=245929

или

http://www.gorenje.bg/desing-lines/gorenje-designed-by-karim-rashid?c=280789

като  печката  и панела за  микровълнова са 100% тези  кой котлони да  избера

Peace

# 158
gicka, кухнята ти каква е? Ако е модерна, с лакобел, без дръжки, изчистени линиии и т.н. - можеш да избереш втория, по- модернистичен плот. Ако е класическа линия, от масив, с рамки и корнизи отгоре - задължително първия модел - втория модернистичен няма да се впише в концепцията на кухнята.

# 159
  • Бургас
Изчистена лачена без  дръжки  ,но ме  притеснява да не е различен  от  цвета  на  печката  и  панела  затова  бих предпочела да са от серия

bouquet

# 160
Значи и двата стават. Ако си повече кулинар и готвиш често, по- добре първия, че има разширяеми зони и много повече варианти на котлоните, за различни по форма и големина съдове. Ако готвиш по- рядко, може да вземеш модернистичния. Не, че и с него не можеш да готвиш всеки ден.  Simple Smile

# 161
  • Бургас
pina  Благодаря  ти  първо  бях  поръчала  първия  плот  сега го смених с модернистичния
понеже  ги  поръчвам по интернет  им  писах две последователни  писма  за  10 мин мисля ,че не проблем да  го сменят  дано нещата се получат  а тов  ми е аспиратора

# 162
Момичета, моля за мнение Simple Smile
Искаме комина ни да бъде облечен със сух зид: http://www.mebel-dizain.com/index.php?menu=view-product&id=320
До комина обаче е печката. Затова се притеснявам как се почиства такъв сух зид. Има ли някоя от вас впечатление?

и аз ще имам такъв облечен комин, и почистването ми се струва че няма да е лесно де Rolling Eyes ще пада май яко търкане.Но някъде съм виждала и такива плочки сложени за гръб на кухня,което ме навежда на мисълта че може и да нее толкова зле положението с чистенето. Мене ме притеснява от парите при готвенето да не се отлепи някоя плочка че му отиде фацата #Crazy..който има впечатления нека да сподели или ако има майстори които са наясно също нека се включат с полезно инфо Peace

# 163
Не се ли лепят с теракол тия плочки? Защото ако е с теракол, никакви пари не могат ги отлепи, си мисля!

# 164
И ние ще слагаме такъв тип обличане на комин! И в нашата кухня се пада печката да е много близо.Първоначално и на мен ми беше притеснително чистенето ,но се разрових в интернет и има такъв тип плочи за външни условия ,които  са лакирани с някакъв специален лак.Та си помислих,че дори да не харесам цвят за външни условия си купуваме за вътрешни и ги лакирам .  Peace

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 16:20 от sveta29

Общи условия

Активация на акаунт