Кухните - 38 тема

• 96 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Охх дано нашата кухничка стане по-скоро. Обаче сега като гледам какви проблеми излизат при вас трябва да внимаваме и следим монтажа, въпреки, че ако не е нещо голямо и фатално като пропуск не бих се занимавала. От опит знам, че нищо пипнато от човешка ръка не е перфектно.
Вярно, че много бях набрала с интериорните врати, ама то беше случай, в който почувствах, че ме правят на будала.
Не съм се хващала да ровя в закона всъщност производителите не са ли длъжни да имат спецификация и норми на изработка т.е. както едно време при мониторите ако имаш до 3 изгорели пиксела не се счита за дефект. Така и тук би било редно да е описано, че фабричния луфт ако е примерно до 3мм е нормален и т.н.

gicka, моооого ме кефят вторите котлони  #Crazy И ние избрахме тази серия на Горенйе, само че черна, а котлнотите са само двойка. Ако по-рано бях видяла модернистичните сигурно щяхме да купим тях- яко разчупват стереотипи!

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 18:17 от arnavonit

# 166
arnavonit , задължително трябва да сте там като монтират. На нас ни счупиха едното осветително тяло в коридора, обелиха ни на едно място тапетите и обелиха една вратичка( ще правят нова сега). Опитаха се да ме изгонят тактично... ако съм имала работа да ходя да си я върша... Оказа се че и за микровълновата поставката, която ще е висяща също не става, а сме дали точни размери и добре че я пробвахме.
Сега съм в чуденка как да ми монтират котлоните, които са тези : http://www.techno-mix.com/product/902/gorenje-ect-300-bc . Искат да ги сложат не така както са на картинката, а на страни. Щяло да нагрява иначе близо до лайсната... но пък ще ми заемат място на плота, който и без това е малък. Предполагам, че ще ползвам повече големия котлон и той няма да е близо до лайсната и да нагрява. Имам време да реша до сряда, тогава ще идват. Моля за съвет  Praynig

# 167
Ти искаш да го монтират така, нали?
http://images25.snimka.bg/005857196-big.jpg

А те искат да го завъртят настрани? Добре, де, ами ако беше четворка, нямаше ли да нагрява лайсната? Нещо не я хващам логиката  Thinking Тогава как щяха да ги завъртят, че да не нагрява лайсната? Освен това не стотици, а хиляди котлони двойка са били монтирани така и хората ги ползват без проблем. За първи път чувам, че не може  Thinking

# 168
Ти искаш да го монтират така, нали?
http://images25.snimka.bg/005857196-big.jpg

А те искат да го завъртят настрани? Добре, де, ами ако беше четворка, нямаше ли да нагрява лайсната? Нещо не я хващам логиката  Thinking Тогава как щяха да ги завъртят, че да не нагрява лайсната? Освен това не стотици, а хиляди котлони двойка са били монтирани така и хората ги ползват без проблем. За първи път чувам, че не може  Thinking

Да, така искам да го монтират. Все пак и по-лесно ще се управлява. Аз нарочно взех 2-ка, за да заема по-малко място. Те не са казали, че не може така, но препоръчаха да е на страни. В крайна сметка ще го изрежат както аз им кажа. Сега се чудя друго... дали да се пада на средата на фурната или в единия край...

# 169
Гледай да стане така, че да имаш плот и от двете страни на котлоните - хем празния плот да ги отделя от съседни уреди, мивки и други..., хем ще ти е удобно да си поставяш около котлоните нарязани меса, зеленчуци, прибори и посуда за готвене. Ако имаш по 60см от всяка страна ще е идеално, ако ли не - поне по 30см си остави.

# 170
Гледай да стане така, че да имаш плот и от двете страни на котлоните - хем празния плот да ги отделя от съседни уреди, мивки и други..., хем ще ти е удобно да си поставяш около котлоните нарязани меса, зеленчуци, прибори и посуда за готвене. Ако имаш по 60см от всяка страна ще е идеално, ако ли не - поне по 30см си остави.

Благодаря за съвета   bouquet . По 60см няма да има със сигурност, но по 30 ще има и май ще се падат централно на фурната. Веднъж да се приключи и да си отдъхна... голям зор, вчера от нерви не съм яла...

# 171
Пожелавам ти успех! И да покажеш снимчици после  Simple Smile  На мен ми е далече този момент - след 2 седмици, в най- добрия случай, иначе след 3 седмици...  Thinking

# 172
Снимки, ще покажа... само да си намеря зарядното за фотото, че с тези премествания съм го забутала някъде. То няма да е нещо грандиозно за показване, един скромен бокс...  Simple Smile

# 173
Aquawoman  И ние имахме проблеми с прословутата дупка за абсорбатора. Но при нас само идват и ти слагат кухнята като гардероб и ти след това си викаш токаджия да пуска тока, после вик да ти пусне мивката и тн. И ние мислехме в комина да дупчиме, но се оказа, че чак в едната стая трябва да влезне аспирацията и за това се насочихме към общия отдушник на блока. 

Аз все още си чакам едното малко бяло плотче и някой да ми залепи тази метална лайсна на гърба  Tired като платиш всичко после иди ги търси. Много несериозна работа, а уж добра фирма Rolling Eyes

# 174
Пак съм аз . Извинявам се , че се включвам през два поста, но в процес на монтаж положението е много напечено Sad.
Оправиха ми луфтовете, но добре,че става въпрос за глухи шкафове и имаше възможност да се отвори фуга, там, където не се вижда. Само не можах да разбера защо трябваше половин ден да се разправяме и накрая да направят точно това, което им предложих сутринта, а те упорито ме убеждаваха, че е невъзможно.

Сега имам два въпроса. Първият е за керамичните колони - двойка. Ако ги монтирам напречно, ще се доближат много до мивката и като пръска от нея се опасявам да не се пукнат. Ако са нормално монтирани, по-големият котлон, който ще се използва основно ще се падне много близо до гърба, който е стъкло. Кое според вас е по-малкото зло?

И още един момент, който ме притеснява. Горните шкафове са цветен мдф с акрил. Дъното и вътрешността на шкафовете е някаква обикновена бяла плоскост. Дъното е ОК, защото стъклото под него е бяло и долните шкафове също са бели. Но страничната част на горните шкафове, която се позиционира към вратата и е видима, също е направена бяла. Редно ли е да е така? Не би ли следвало тя също да е цветна, защото формират един модул. Повечето кухни, които са в подобен стил са с бели горни шкафове и не мога по снимки да преценя как е правилно.
Много моля, ако някой има идея или мнение по въпроса, да помага.

А с монтажа направо ще ми скъсят живота. Кухнята пристигна на готови модули, вече два дена уж работят, а до вторник няма никакви шансове да приключат. Май ще бия рекордите за продължителен монтаж.

# 175
А моите майстори ми сглобиха кухнята, свързаха ВИК , тока, включиха ми всички уреди, тръгнаха си при пълна готовност. Не че не забравиха 4 рафта и ги чакам вече една седмица, ама... И аз понеже бах доволна си доплатих нацяло и сега ще си чакаммм... Ама здраве да е, предпочитам да се радвам на новичкото, вместо да се нервя на 4 рафта.

На въпроса на Шайн - горните ми шкафове са светли, но страницата им / която е видна в края на кухнята/ е Орех риберо като долните шкафове.

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 14:17 от mama Tin

# 176
Шайн, това, дето на горния шкаф едната видима страница е бяла, а ти не си очаквала да е така - тия неща не ги ли обсъждахте още на проекта?  Thinking  Би трябвало да е изкоментирано кое какво е стандартно да бъде, но как го виждаш ти, ако оскъпява съгласна ли си на това оскъпяване или предпочиташ по- ниската цена  Thinking  При нас така беше, всички видими и невидими части са изкоментирани, да видим резултата накрая...

За котлона и мивката - аз ползвам стъклокерамични котлони от 12 години и мисля, че няма да се пукне от пръскане на мивка. Е, на мен не ми е пръскала мивката върху котлоните, но след първите няколко години ги подкарах съвсем през просото и само дето пирони не съм забивала на тях и нищо им няма - никакво пазене от нищо.

# 177
Шайн, след като на мен ми се наду гърба отзад от едно готвене бих ти препоръчала наопаки да ги монтираш. Ако се притеснваш от мивката дали ще пръска искам да ти кажа, че аз вчера забравих една тенджера и тя кипя може би 15 минути върху плота, но нищо не стана. Друг е въпроса колко разстояние имаш между двете. Дали, ако вариш нещо примерно и миеш чинии едновременно няма да се буташ в тенджерата примерно. Плюс това тези стъкла според мен би трябвало да издържат на топло.

А относно страниците на мен ми бяха подготвили по две дъски "да затворят" кухнята както те го наричат, но от едната страна това не стана заради кривата стена. От другата стана супер.  Може би и на теб да са ти подготвили такива страници  newsm78

Абе не знам, аз съм много разочарована. Вярно, че ми направиха отстъпка, но си оставиха ръцете на монтажа, пък и толкова много дефекти има, че по-добре с друга фирма да се бях свързала. А и тоя гръб, който от едно готвене се надууу, думи нямам. Кой знае какво са ми сложили. А уж познати  Tired

# 178
Много ви благодаря за отговорите!
Пина, аз не знам как е редно да бъде, за това не съм имала никакви очаквания. Предишните шкафчета бяха от масив и нямам опит с различни цветове. За оскъпяване не би имало проблем, защото въпросните мдф - плоскости съм ги платила по една цяла полскост от цвят и от цветната плоскост 100% е останало не малко, защото дори коментирахме направата евентуално на още един шкаф.
Проблемът е , че тази страница вече е монтирана и залепена , само модулът не е монтиран на стената.. Малко не ми се връзва, честно казано. Всичко, което се вижда ще е акрил , това е съвсем друг материал и ще стои като кръпка.
На проекта това не сме го коментирали изобщо. Не съм поставяла никакви ограничения от страна на финанси, за да се търси по-евтин вариант. 

# 179
  • Sofiа
Привет момичета,
аз днес се прибрах от море ( много е гадно  Cry) и си видях новата кухня за пръв път. Бързам да ви я покажа, макар че снимките са с доста кофти качество, а и както се вижда е все още доста мръсна - както са ми я оставили майсторите след монтажа Embarassed
Ето я:
http://virtualvalery.snimka.bg/daily/apartament.503342.24429552
Като цяло имам някои забележки, но в понеделник ще се срещна с хората и се надявам, че ще бъдат отстранени.
Като боядисаме, изчистим и дообзаведем остатъка от помещението ще пусна снимки на завършения продукт.

Общи условия

Активация на акаунт