Второ дете- кога?

• 14 297
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
За всеки границата е различна.
Ние решихме между нашите да е повече от три години,  е поличи се разлика от три и половина.

# 46
Ние искахmе второто раждане и съответно mайчинството да е, когато първото ни дете е в начална училищна възраст, за да mоже да mу отделяm повече вниmание. Е, в график сmе  Laughing

# 47
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Разликата между мен и сестра ми е година и половина - връзката между двете ни е много силна...общо взето не можем една без друга  Simple Smile Затова искам и с децата ми да е такава, макар и да не се получава по план с второто, но то си знае - когато тогава  Simple Smile

# 48
Разликата между мен и сестра ми е 4 години, но пак имаме много силна връзка. Разбираме се само с поглед. За мен лично би било натоварващо деца с малка разлика. Имам приятелка, чиито деца са с точно 2 години разлика и все едно гледаше две бебета едновременно.

# 49
Може би ако иска майката да приключи за 4-5 г. с децата - малката разлика е най-доброто нещо.

Ако чувства,че няма да има сили за второто дете - по-добре е да си почине и да съчетое гледането на децата заедно с тръгването на 1 кл. на голямото - т.е. разлика от 5-6г. е най-добре......

Ако все пак иска, но много мисли, отлага, иска кариера - една по-голяма разлика ще се получи вече - дори и до 10г. и повече ....

Но...всяка разлика си има своите предимства и недостатъци, така че каквото и да се избере - все ще е добре. След време недостатъците избледняват и остава само приятното усещане от това, че в къщата има живот и масата е пълна........

# 50
  • Асеновград
Когато сте готови.
Аз лично не исках малка разлика, просто защото ми трябваше време да се отърся, от бебешките грижи.
Но сега след 7г. чакам с нетърпение малкото човече.

# 51
Когато сте готови.
Аз лично не исках малка разлика, просто защото ми трябваше време да се отърся, от бебешките грижи.
Но сега след 7г. чакам с нетърпение малкото човече.

Абсолютно. За мен беше същото. Друго и zа момент не съм с представяла.. и сега не си представям, просто деца с малка раzлика не е опция zа мен.
За другите може да е раzлично и това си е съвсем нормално.
Но няма точна "раzлика", zависи... кой какво иска, какъв е живота му, абе... от всичко.

А zа мен е напълно ясно, че това "деца с малка раzлика са блиzки, деца с голяма не са", е страхотна иzмишльотина, в която няма нищо вярно. Просто zависи и то, да малките са "уж" блиzки по акъл, другите пък нямат много общо в игрите, но.. но  Crazy
Между мъжът ми и сестра му раzликата е 1.2г.. ами "zаобичали" са се чак като големи пубери.
Поzнавам и двама братя с раzлика от 8г (коакото е между моите деца), които умират един zа друг, големия много се е грижил zа малкия дори, но по негови думи никога не е намирал това zа лошо, напротив. И сега са си все така блиzки приятели.

Всички да са живи и zдрави, но можем само да се молим да са блиzки, когато пораснат. Аz поне винаги това се надявам. Но да мислим, че zнаем дали ще е така.. просто не е реално  Wink  Peace

# 52

Поzнавам и двама братя с раzлика от 8г (коакото е между моите деца), които умират един zа друг, големия много се е грижил zа малкия дори, но по негови думи никога не е намирал това zа лошо, напротив. И сега са си все така блиzки приятели.

Аз точно поради тази причина бих искала, моите деца да имат малка разлика. И аз винаги съм се грижила за моя, по-малък 8 години, брат и го обичам страшно много, бих убила заради него, дето се вика. И сме доста близки. Но така и не усетих какво е това да имаш братле, да отраснете заедно, да играете заедно и т.н. 
Но.. всеки има своето виждане, сам избира, а и преди всичко е божа работа.

# 53
Знам, zнам, сигурно е така.
Но аz zатова дадох точно тоzи пример, теzи две момчета (е, вече мъже са си) са просто... абе много блиzки приятели сега, не zнам как да го обясня. Значи можело, не само теzи с малката раzлика са блиzки, търсят се и не могат един беz друг.
Като деца наистина нямам как да си растат zаедно, така е...
Ама грешки имам в онzи пост, лелее  ooooh!
Не, че голямото трябва да гледа малкото, естествено...
Но и моят син много често ми е истински помощник, душата.. Не го zаставям и карам да се чувства длъжен, да подчертая.
И да добавя, провокирана от подобни мисли, няколко пъти до сега съм говорила с моя син. Той искаше малка сестра от непосредствено преди да zабременея. После беше много щастлив, че бебето ще е именно момиче. Питала съм го не му ли е.. недобре, че сестра му е малка и не му е "приятел в игрите". Винаги ми каzва "ама мамо, аz си имам приятели да си играя, а сестра ми е малка и сладка и така си исках".. Не zнам, дано наистина така се чувства, радвам се, zащото няма как вече да стане иначе.. Дано и винаги смята така. За не я как ще е още не zнам. То ще се раzбере..
Абе да са ни живи и zдрави и щастливи всички, нека е раzлично, така е нормално и хубво.

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 23:55 от Сова

# 54
  • До морето :)
Аз искам децата ми да имат разлика около две години. Направо наведнъж да ги изгледам. Хем голямото горе-долу ще разбира, хем ще може да каже какво му има. Пък и не искам да се връщам на работа и след 1-2 години да се затворя в къщи пак, направо наведнъж, но разлика по-малка от година и половина - психически няма да издържа  Tired Племеника ми и малката имат година и 3 месеца - просто не мога да си представя да се оправям с две толкова малки деца

# 55
  • София
не знам, аз от време на време гледам братовчедка си, която е по-голяма с 3г. от сина ми. Кошмарни часове за мен и се чудя ако са ми по цял ден на главата как ще издържа  ooooh! Уж голяма, ама си е дете. Той дърпа, тя дърпа- страшна работа  ooooh!

# 56
На мен ми трябваха 7год да се реша на второ.Но просто исках да усетя наистина момента в който ще съм 100% убедена в решението си.Дали ще са с малка или голяма разлика- децата  са си деца.Има и в двата случая + и - Важно е да сте направили децата си с любов!

# 57
При мен въпросът не е за второ, а за трето, но пък сме мислили по въпроса преди да се родят девойките и с половинката бяхме категорични, че искаме 2 деца с минимална разлика и след по-голям период от време още 1 или 2. Т.е. зависи и дали семейството мисли за повече деца, че тогава и времето е от значение, и е далеч по-трудно с няколко бебета. При нас беше късмет, че минималната разлика между първите 2 деца се оказа точно 2 мин.  Mr. Green
Сега само се надявам разликата с третото да не е повече от 8 г. Пък за по-натам ще мислим - да сме живи и здрави, че номер 3 се бави вече 2 г. Confused

# 58
Отношението между братята и сестрите е строго индивидуално, със сестра ми имаме 4 години и не се разбираме кой знае колко и сме страшно различни. При моя приятелка разликата със сестра й е 5 години, и няма такава връзка просто, чуват се всеки ден, близки са, като истински приятелки.

Относно разликата между децата ми - исках да е между 2 и 3 години и при нас разликата стана 2.5 годинки. Не знам, понякога си се чудя на акъла, защо си го причиних Mr. Green, не е лесно със сигурност Mr. Green.
Но пък от друга страна винаги съм мислела, че и с голяма разлика не е кой знае колко по-лесно. Вярно че децата са големи и самостоятелни, но има други неща, като например ако голямото дете е вече ученик, решаване задачи вкъщи, домашни и т.н. Не е лесно  и това. Моя приятелка има разлика между децата си от 10 години, много й е трудно, защото нейния тийн е супер непослушен, само разправии, в училище не иска да учи, абе няма лесно май. Laughing

# 59
По-малката разлика е по-добра за децата според мен.
По-голямата разлика е по-удобна за родителите.

Но на мен не ми пречи натоварването/не е чак толкова голямо  Wink / и предпочитам децата ми да са с малка разлика,за да бъдат сплотени и да ги възлнуват еднакви неща  Peace Това разбира се е мое мнение ,не ангажирам никого с него.Децата ми са правени целенасочено,а не случайно.Това също е важно да се отбележи  Laughing

Моите деца са на 3г.9м. на 2г.3м и на 2 месеца  Peace Разликата между номер 1 и номер 2 е 1,6г.
Между номер 2 и номер 3- 2г.1м.
И между номер 1 и номер 3 -3г.7м.  Peace

Двете ми по-големи деца са неразделни,обожават се и си играят заедно във всичко  Peace Почти като близнаци са.Не съм срещнала никаква трудност с отглеждането им.Бебето е с маалко по-голяма разлика,но се надявам и тя да се приобщи скоро към тях Laughing

Но подчертавам,че имам НЕпроблемни деца,които никога не са се будили през нощта и като цяло са послушни.Разбира се ,че дивеят много,но не ми създават някакви колосални проблеми,че да не мога да се справя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт