Второ дете- кога?

• 14 275
  • 96
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Simple Smile Таа...това ми е въпросът- кога според вас е "най-подходящият момент" за второ дете и изобщо има ли такъв? Имам дъщеричка на 2 г. и с мъжа ми обмисляме въпросът за 2 дете, ноо малко ми е притеснено от финансова гледна точка...и не само, а всичко отново- бременност, раждане, кърмене, среднощен плач и т.н, и т.н....И в един момент искам, в друг се отказвам...
Как мислите вие и как беше при вас- мамите с повече от едно?

# 1
Разликата между нашите деца ще бъде 4 г.Аз не мисля,че някой може да ти каже кога е най-доброто време за второ дете.Всеки сам си преценя.

# 2
gogal разбира се, че няма как някой да ми каже кога да имам... просто искам мнения и питам как е било при другите мами Simple Smile

# 3
  • софия
Разликата между нашите живот и здраве ще е 5 години, каката е самостоятелна, зряла и на мен ми се струва, че разлика 4-5 години е добра и за децата и за родителите. Над 6 години вече е много.

# 4
  • София
когато е добре и удобно за семейството.

# 5
  • София
когато сте готови и най-вече ТИ, защото на теб ще се падне честта да го гледаш основно. Аз лично все още не мисля за второ, не съм готова и съм го заявила категорично на съпруга си. Той се съобразява с моето желание и чака (тъй като желае второ дете). Ако някога пожелая- супер, ако пък не- да е живо и здраво това ни дете  Peace

# 6
  • somewhere over the rainbow
Аз лично предпочитам по-голяма разлика - 4-5-6 г. Така няма да си с 2 бебета.

# 7
  • София
Кога пожелахте второ дете? (анкета)

Цитат
Тъй като в момента ме вълнува именно въпросът за второто дете ,би било интересно да споделите ,кога ви обзе желанието да имате второ дете - скоро след раждането на първото или пък се колебахте дълго след това ?    Grinning

Второ дете ?
Цитат
Интересно ми е какви мисли и чувства ви подтикнаха към това да имате второ дете, или поне да планувате такова.

При нас желанието се появи когато 1вото дете беше на почти 5г. 2рото стана когато 1вото навърши 7г.

# 8
Всеки усеща различно нещата.Хм,ако го кажем "научно"..някъде четох,че разлика от 6 години е най-добре.Няма такава ревност,по-голямото дете вече разбира нещата,грижи се за себе си в голяма степен и е от помощ даже.Не чувства липсата на внимание толкова.Отпадат двойните грижи...
 Мисля,че е вярно-съдя по себе сиразлика 5,5 г).Доста често аз съм се занимавала с малката ми сестра(доста пестене на сили на майка ми) и никога не съм се чувствала ощетена,ако на нея и дадат нещо,а на мен не....разбира се може при други да не е така...незнам.  bouquet

# 9
Както и другите момичета са казали - различно е при всеки. Миналата година много исках да си имаме още едно дете. Отложихме. Сега пък не искам толкова, на този етап не ми се минава пак през това, не ми се остава вкъщи...

# 10
 Ти най- добре може да си прицениш.
 Аз много искам децата да са ми с малка разлика и за сега плануваме другото лято да почваме да работим за второ детенце.
  Ревността може да се прояви и при по- големите деца.
  Сестра ми е на 13г. и някой път ревнува от синът ми.

# 11
Разликата между моите деца 1г и 8м, мога да кажа само, че малката разлика си много голямо натоварване за майката. Според мен доста добра е разлика от 4 години, тъй като голямото е достатъчно голямо, за да може да му обясняваш и то да те разбира и все пак разликата не е твърде голяма и в един момент ще имат общи занимания и интереси.

# 12
  • София
Когато малкия стана на 2г, аз бях готова за второ дете, но съпруга ми смяташе, че е рано! Живот и здраве, когато се роди второто ни дете, сина ни ще е на 4,3г и си мисля, че ще е добра разликата!

# 13
Когато сте готови. За децата е най-добре да са породени или с малка разлика, но за родителите е по-трудно; аз не бих се наела на такъв подвиг.  Blush

# 14
Моите са с година и седем месеца разлика. Купонът беше невероятен, ама оживях. Каката отново лапна биберона, задигаше шишетата на бебето, криеше ги, прояде бебешките манджи, та вземах по 2 комплекта от детската кухня и т.н. Много мои близки, с които първия път раждахме по едно и също време, и които отложиха второто,  останаха с едно дете.  Абе тия неща стават докато си млад и малко луд, замислиш ли се повечко....

Общи условия

Активация на акаунт