Второ дете- кога?

• 14 276
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
Както вече са ти казали и другите момичета, това е строго индивуално. Когато и двамата сте готови за това Peace
Знам, че е по-трудно, но бих искала моите деца да имат малка разлика. Брат ми е по-малък с 8 години и аз така и не усетих какво е наистина да имаш такъв. Приемам го по-скоро като мое дете, което вечно да закрилям.
От другото лято подноваваме опитите.  Blush Въпреки че и сега не се пазим, но не следя овулации и тем подобни.

# 16
  • софия
При нашите деца ще е 2г и 3м.На мен и сестра ми е 5 години разликата и винаги се е усещала доста.Никога не сме играли заедно,тя винаги ме е приемала като натрапена.

# 17
  • София
Според специалистите 2 г разлика била най-добре, защото организмът на майката може да възстанови за това време, а първото дете е горе-долу пораснало и самостоятелно.

Иначе ние и покрай нас 4-5 семейства сме със 6г разлика между двете деца.

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 14:49 от L'Agent

# 18
Синът ми е на 3,5 г. и от 6м. работим за второ дете, за сега без успех. Мисля че ще бъде добра разлика. Няма за кога да отлагаме.

# 19
За себе си съм убедена, че ако имам възможността бих искала децата ми да са с разлика по-малка от 2 г, но това е личен избор и усещане. Няма грешен отговор на този въпрос. Всяко семейство е само за себе си....

# 20
  • В подножието на планината
  Аз лично все още нямам желание за второ дете , въпреки че синът ми е вече на 4. Планираме след 2-3 години да поработим за второ . Laughing

# 21
За това колко ще са близки децата, в по-голяма степен зависи как ще подходят родителите, не толкова самта разлика. Това по принцип. Защото има познавам брат и сестра с малка разлика, които изобщо не са близки, не се и чуват с месеци... а пък познавам братя с 9 години разлика и са доста близки, излизат заедно, имат общи приятели...

# 22
За това колко ще са близки децата, в по-голяма степен зависи как ще подходят родителите, не толкова самта разлика. Това по принцип. Защото има познавам брат и сестра с малка разлика, които изобщо не са близки, не се и чуват с месеци... а пък познавам братя с 9 години разлика и са доста близки, излизат заедно, имат общи приятели...

Много вярно  newsm10!

# 23
  • Across the Multiverse
Съгласна съм с момичетата, които бяха казали, че момента е тогава когато вие двамата се почувствате готови. Не ми се мисли обаче как се справят родителите на природени деца и никак не съм съгласна, че по-голяма разлика от 5-6 год е кофти. Ние със систъра имаме 9 год и освен че страшно много е помагала на майка ни, и то не само като съм била малка, ами след една определена възраст тази разлика сякаш я няма въобще.   Hug  Много е готино даже. А и за родителите е супер шоу Simple Smile И аз искам един ден, живот и здраве, децата ни да са с поне 6-7 години разлика. Естествено така си мисля сега, човек никога не знае Simple Smile

# 24
  • София
и аз съм от клуба на почитателите на по-голяма разлика. Просто нямам идея как се справят родителите с 2 бебета у дома (разлика 1-2 год)  Rolling Eyes

# 25
  • в здрача
Някъде бях чела, че ИДЕАЛНАТА възрастова разлика между децата е разликата между СОБСТВЕНИТЕ ви деца, т.е. няма универсално правило. Когато вие двамата сте готови и го искате - тогава е момента.
При нас се получи разлика 5 г. Когато аз бях готова, той не беше, когато той беше - аз се бях отказала и накрая и тримата бяхме готови. 
А гинеколога ми ми обесняваше, че от физиологична гледна точка най-добре било следващата бременност да е 2 години след първата.

# 26
Разликата между нашите живот и здраве ще е 5 години, каката е самостоятелна, зряла и на мен ми се струва, че разлика 4-5 години е добра и за децата и за родителите. Над 6 години вече е много.
И при нас е същия случай. 5 години разлика,баткото е голям и самостоятелен изцяло,даже имам надежда за помощ.  Grinning

# 27
  • София
кога според вас е "най-подходящият момент" за второ дете и изобщо има ли такъв?

Най - подходящия момент за второ дете е тогава, когато родителите са готови да поемат предизвикателството да имат още едно.
При моите деца разликата е 1 г и 8 м и има както "+", така и "-".

# 28
На мен най-добра ми изглежда разликата между две и четири години! Хареса ми и нещо друго от споделеното тук, не бива прекалено да се отлага, защото живота си върви!

# 29
  • София
Когато сте готови.
Ние искахме второ дете, но покрай грижите по първото и смяната на работата на баща му, времето си минаваше. Решихме да имаме още едно дете и след четири месеца опити и се роди второто. Разликата между № 1 и № 2 е 3г. 7м. Баткото много ревнуваше и общо взето беше трудно. За третото решението го взехме най-бързо. Разликата между № 1 и № 3 е 5г. и 9м., между № 2 и № 3 е 2г. и 2м. Но Двамата по-малки са лесни за гледане...
Малката разлика за мен е по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт