Второ дете- кога?

• 14 276
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
Аз бях готова за второ дете веднага след раждането на първото. Отлагахме най-вече по финансови причини. От два месеца опитваме за второ. Не, че сме много по-добре финансово, но решихме, че щом и двамата го искаме, няма повече да отлагаме. Дано скоро да стане.

# 31
  • в 1001-та нощ
със сестра ми сме с малка разлика и сме истински близки приятелки  Peace

от гл.т децата, особено ако са и един пол - тов ами харесва повече

за родителите, обаче ми се вижд апо-леко, ако разликата е по-голяма  newsm78

ние ще бебеправим, след като малкият навърши 2г и ако всичко е наред - разликата ще е 3-4г

всичко е божа работа

дами повече деца споделят, че по-големите "гледат" по-малките, заиграват се с тях, малките се учат от тях - един вид - с всяко следващо дете е по-леко и липсва "паниката" да правиш нещо за 1 път, макар всички деца да с аразлични има "уроци" в грижите, които са взети  Hug

Успех  Hug в решението   bouquet

# 32
Моят син е на 5,9 год., а още миналата година и педиатърката, и госпожите в градината на сина ми ни подканяха, че "сега е моментът за второ". Ние с мъжа ми не планираме второ, но, ако е рекъл Господ...
Племенниците ми са породени и снаха ми ги отгледа наведнъж, както се казва. После започна да си подрежда живота.
От друга страна, синът ми вече е доста самостоятелен и няма да изисква от мен това внимание и грижи, които търсеше до скоро. Обаче, при по-голяма разлика, се получава нещо такова. раждаш първото дете, гледаш го, после го пускаш на ясла/ градина и тръгваш на работа. Започваш да си стабилизираш кариерата и в един момент - забременяваш. И се връщаш в изходна точка. Ако имаш късмет, след това продължаваш да се наслаждаваш на професията си. но в голяма част от случаите майките не успяват да се върнат на старата си работа, а някои - дори изобщо на работа.
Просто, всеки преценява според ситуацията.

# 33
За мен най-добрата разлика е 3-4 години. Ако сме живи и здрави, мислим да започнем с опитите след като малката навърши 2г.

# 34
Айде и аз да си кажа  Simple Smile

Второто дете е когато стане, защото не винаги става това което искаме. Ние правихме опити 6м. и сега живот и здраве разликата ще е 4г и 6 м. За мен и татко и това е добре, тъй като тя става все по самостоятелна.

А за кариерата и работата незнам...аз поне не мисля, че ще имам проблем, но то си зависи от професията все пак Peace

# 35
Според мен е по-добра малката разлика ... децата ще са приятели, а и грижите около тях ще вървят горе долу по едно време ... Това, че ще минат повече години не означава, че ще бъдеш по-готова, напротив - отвикваш и не ти се връща. Детето вече е свикнало да е само и му е добре така ... майката е забравила всичко около бременността, раждането и отглеждането на бебе. Ако можех да върна времето назад, не бих чакала повече от 2 години след първото, за да забременея с второ.

Да допълня за израза "второто когато стане" ... всички ме убеждаваха, че за второто ще трябва бая да се потрудим, е, стана от първия път, а съм на 32 /и първото стана почти от раз, но бях на 25/ ... съжалявам, че по-рано не се навихме да го направим.

# 36
Според мен по-малката разлика е по-добра. Веднага бих забременяла отново ,но.... мъжът ми се колебае. Каквато и да е разликата , с две деца винаги е трудно , но в крайна сметка в тях е смисъла. Не мисля , че кариерата трябва да е водеща в живота на една жена.. Ако сега мога да се върна назад , бих родила много по-рано , независимо ,че бях успяла в това което правех  bowuu

# 37
Верен е израза "когато стане". При нас опитите за второ бебе започнаха когато вече бъдещата кака беше на 2 годинки. От тогава минаха още 2 години и сега живот и здраве бебе и кака ще са с 4г. и 5 месеца разлика. За мен най-важното е финансите на семейството да позволяват грижите и разходите за второ дете, а и майката да се чувства готова за това.

# 38
  • София
Разликата между децата ни е 4 години и съм много доволна. Каката е самостоятелна, помага ми с разни малки неща, заигравят се.

Но истината е, че за второ дете трябва ти самата да се чувстваш НАЙ-готова.

# 39
За мен най-хубавата разлика е до 2 години. Мисля, че и на мен би ми било по-лесно така, например в момента апартамента е обезопасен за малко дете, прясно ми е още как се гледа, бих пуснала първото на градинка като малкото стане поне на година, за да не влачи вируси и т.н. А и за децата е по-добре според мен да растат заедно. Малко преди Стефани да стане на една година се чувствах психически готова, обаче физически явно организмът ми не беше готов за нова бременност. Много ми беше паднал имунитета, цяла зима постоянно боледувах, цикъла ми чак сега от два-три месеца се нормализира. Сега ще изчакам да си направя зъбите този месец и ще почваме сега или никога. За себе си съм убедена, че ако сега не се навия, след 2 години със сигурност няма да искам. второ.

# 40
Мили мами, благодаря на всички за отговорите Simple Smile   bouquet ....  В момента обмисляме и една смяна на местоживеенето ..като го измислим започваме бебеправенето- реших го.. А защо не и още от сега  newsm78
Чувствам се както преди да забременея- объркана.  newsm78  Rolling Eyes

# 41
  • Across the Multiverse
Започваш да си стабилизираш кариерата и в един момент - забременяваш. И се връщаш в изходна точка. Ако имаш късмет, след това продължаваш да се наслаждаваш на професията си. но в голяма част от случаите майките не успяват да се върнат на старата си работа, а някои - дори изобщо на работа.

Донякъде е така, но ако си решила да градиш кариера всякак ще е трудно. Може би трябва преподреждане на приоритетите...

# 42
Ами при нас,както виждаш от линията,се случи малко бързо,за мен е изтощително,защото малкия е като фурия.Дано му дойде  малко ъкъла,но аз имам кой да ми помага,когато човек има желание намира и начин.Зълва ми има три,малка разлика са ,не са добре финансово но пък децата си живеят добре,не  в лукс,но са здрави и винаги облечени и нахранени.

# 43
  • в Надежда-та
Момента е идеален ако питаш мен (виж лентичката ми) Mr. Green
Искахме децата ни да са с "малка" разлика. Имам брат 8г. по-малък и някак си връзката се губи, общуването е по-трудно, затова държах мн на малка разлика.
От друга страна мой та приятелка се нави едва когато сина й стана на 16г. Crazy

# 44
  • София
Това с разликата между децата си е индиводуално... на някои му харесва по-малка, на други по-голяма... мисля си че ако е много малка под 2-3 години е по-трудно, иначе аз имам едно на ум за следващо - да поработя първо достатъчно, че да взимам добро майчинство... някък си да излезна в майчинство веднага след като ми сърши първото и да взимам по 240 лв на месец не ми се нрави....

Общи условия

Активация на акаунт