Второ дете- кога?

• 14 282
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Елфичка, леле какви сте смели родители, браво на вас! Моята щерка беше супер трудно бебе, от ревливите, неспящите, захласващите се!  Mr. Green Да ми е жива и здрава, направо акъла ни се взе. Аз я чаках да почне да спи по цяла нощ и това беше на 1 год. и 8 м. , забременях на първия опит. При мен беше по-голямо желанието да ми мине трудния период наведнъж и с двете деца, затова исках по-малка разлика. Simple Smile

# 61
elfi4ka първо искам да изкажа възхищението си от теб, да са ти живи и здрави дечицата, и второ   202uu  smile3501 Точно заради децата искам да е малка разликата. Въпреки че третото съвсем егоистично го планирам за " на по-стари години", да ми е другарче Grinning . Но каквото стане, кръчмарски сметки без кръчмар...
И както казва Лурдес и с по-големи, и с по-малки деца, не е лесно. В живота няма лесно, но ние сме майки и ще се справим със всякакви трудности. Нали казват, че децата ни дават сили, така че колкото повече, толкова повече.

# 62
elfi4ka, браво на вас  Hug
Ако имах твоята смелост, сега щях да чакам третото бебе, а не второто  Mr. Green

Моите планове бяха като навърши малкия 3 г., да започнем опитите и разликата да е около 4г, но бебчето ни изненада и сега ще са с разлика 3г. и 4м. Не се оплаквам. Да са ми живи и здрави само  Heart Eyes

От прочетените мнения в темата се убеждавам, че няма идеална разлика, когато е готово семейството... или когато някое малко същество реши да прави изненади  Mr. Green

# 63
Въпреки че третото съвсем егоистично го планирам за " на по-стари години", да ми е другарче Grinning . Но каквото стане, кръчмарски сметки без кръчмар...

И аз, и аз така! Mr. Green

# 64
  • До морето :)
Elfi, те твоите са си приказка. Кротушки, спят си и слушат мама  Hug Ако и моето дете не се будеше вечер да яде... завид, завид  Whistling

# 65
Elfi, те твоите са си приказка. Кротушки, спят си и слушат мама  Hug Ако и моето дете не се будеше вечер да яде... завид, завид  Whistling

Ще спре,ще спре  Laughing Peace

Благодаря ви ,момичета,трогнахте ме  Hug

Наистина бяхме планирали третото за след 10-тина години като ни доскучее,но решихме да е сега.Засърбяха ме ръцете  smile3508 И без това съм си в майчинство,не работя,не се и налага,така че по-добре сега,отколкото след 10 години като съм се захванала вече с нещо вероятно  Thinking
Единственото по-сложно нещо е организацията.Просто трябва да е желязна,особено за излизане  Crazy Но не е нещо,което би ми попречило да имам 3-то дете и да му обръщам достатъчно внимание  Peace

# 66

Наистина бяхме планирали третото за след 10-тина години като ни доскучее,но решихме да е сега.

Е, като ви доскучее след 10-тина години просто ще планирате четвърто, вместо трето  Mr. Green

# 67

Наистина бяхме планирали третото за след 10-тина години като ни доскучее,но решихме да е сега.

Е, като ви доскучее след 10-тина години просто ще планирате четвърто, вместо трето  Mr. Green

Имам известни подозрения,че ще стане така,но.....нищо не се знае.Може и да не ми се занимава тогава с малки деца или просто да нямаме възможност  Rolling Eyes Все пак не е въпроса  само да ги народя,а да мога да предложа на всичките еднакъв старт или най-малкото еднакви грижи и внимание  Peace Не бих допуснала да има онеправадани,всичко трябва да  е по-равно  Peace

# 68
Няма еднозначен отговор на този въпрос - всяка възрастова разлика си има плюсове и минуси. Нашето второ дете се роди, когато баткото беше на 2г. 7 мес. - основното ми съображение беше, че се сетих малко на стари години да раждам (в момента съм на 36, а бебчето е на няма и месец). Освен това, така или иначе покрай баткото няма сън откакто се е пръкнал, та реших наведнъж да приключим с бебешкия период. Предполагам, че ни очакват тежки дни и нощи, но...поне има перспектива към 2015 година да започнем най-накрая да спим нормално Simple Smile
Относно финансите, поне на първо време разходите ни са супер минимални - при положение, че всичко от баткото е запазено, големите неща (легло, количка, столче за кола и т.н.) са купени,а аз кърмя. На този етап само козметика и памперси купувам. Така че не е толкова страшно. Има и кой да ни помага - да са живи и здрави родителите!
Като обобщение на моя опит - може и да се вкарахме в приказка (бъдещето ще покаже), но пък ако бяхме решили да отлагаме, кой знае дали щяхме да имаме шанс за тази приказка?

# 69
Малена, много си е добра тази разлика, няма да съжалявате! Само както е казала Елфичка трябва желязна организация и всичко ще е наред! Simple Smile
п.с. Елфичка, поздравления и от мен! Simple Smile

# 70
Четох си, четох си тези дни аз и си викам.... "Абе за кога да чакам"
Ако излезе по план 2г и 11 месеца- чудесно според мен!
ДАНО!  Praynig

# 71
Дидолина, стискам палци в такъв случай. Дано стане така, както си го замислила  Praynig

elfi4ka, абсолютно съм съгласна с това, което си написала. Просто много се радвам на майки с повече от 2 дечица и затова не можах да се сдържа. Да са ти живи и здрави съкровищата, които вече си имаш, пък нататък... каквото е писано  Hug

# 72
fio  Hug Успех ти пожелавам с раждането!!!

Дидолина,поздравления за решението,стискам палци  Peace

# 73
elfi4ka, благодаря ти, мила  Hug

# 74
Решихме като стана голямата на 2 години и половина. Преди това не исках и да чувам-тя беше тежък случай, будеше се по няколко пъти нощем, не бяхме спали 2 години. Беше капризна, тръшкаше се за всяко нещо, мина бебешкия пубертет, не виждам коя майка на мое място ще поиска в този момент още едно. Mr. Green Ако беше по-кротко детето определено щях и по-рано да се реша. Забременях след около година опити. Вече бях тръгнала и по специалисти по стерилитет. Така,че...понякога не трябва много да забавяме това, което искаме, че не знаем какво ни чака.  Whistling

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 19:41 от огнена стихия

Общи условия

Активация на акаунт