Второ дете- кога?

• 14 287
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Разлика ли?...Нека да е поне 5 години. Последните две
ракети у дома са с 1.8г. разлика...Сама си говоря вече Mr. Green
elfi4ka бравос моме, смело сърце си ти Peace да са
ти живи и здрави.
На авторката успех.

# 76
За мен разликата между децата трябва да е поне 3 години, за да не лудне напълно майката, ако няма кой да й помага Party От собствен опит се убедих, че децата много се променят след навършване на 3 години, стават много по-самостоятелни и по-общителни. Поне с моята щерка е така.
Сега чакаме бебочето след около месец, и се надявам въпреки че се очаква да са разнополови да имат добри отношения помежду си. Аз имам сестра с 2г и 8 мес по-голяма от мен и смея да кажа, че по-близък човек от нея не съм имала Heart Eyes

# 77
Моите също ще са с почти 1.8 години разлика, като "голямото" стана на годинка се върнах на работа, сега пак така мисля да направя.

# 78
Ако се мисли за децата - за тях по-добре да са с малка разлика, ако се мисли за родителите - за тях е по-добре едното да е значително по-голямо  за да е по-самостоятелно, за да помага и т.н. С моя брат имаме 5 г и половина разлика, ами и в най-първите ми спомени все той се грижеше за мен Simple Smile. После пък в следващите ми спомени  Mr. Green, аз постоянно исках да се мъкна в неговата компания, за която аз бях малка и така, че зависи от гледна точка на какво е зададен въпроса.

# 79
  • На топло...
Много е важно според мен какви деца ще му се паднат на човек. Моите и двете бяха залепени за мен постоянно. Както си мислех, че баткото съм носила мнооого дълго, така бебето го носих в слинг два пъти по-дълго, все още се влачим като се наложи. И двамата бяха много ревливи, неспособни да спят самостоятелно или да се занимават за по-дълго сами. Въпреки това полека-лека започвам да се справям по-добре с организацията, бебето е на 13 месеца вече, баткото на 2 години и 8 месеца.
Трудно е с толкова малка разлика и такива характери, трябват си здрави нерви и гръб, и кръст.
Не съжалявам обаче. В момента, в който видя как започват да се смеят постепенно на едни и същи неща и да се заиграват, ми става леко на сърцето.
Каквото и да решиш за себе си, да знаеш, че ще се справиш, важното е любов да има Simple Smile!

# 80
  • София
Ако не бях забременяла изненадващо с малката сигурно още нямаше да сме се наканили за второ дете. Все щяхме да мислим как ще се справим от финансова гледна точка и дали голямата  ще е емоционално готоао да приеме конкуренция. Е, всички тези въпроси отпаднаха с двете чертички. Разликата по между им е около 2 години и половина и се разбират чудесно.

# 81
  • Пловдив
И двете ни деца  са планирани.За радост,станаха от раз и сме много щастливи.За мен по-голяма разлика от 4-5г е вече доста.Аз имам 14г разлика със сестра ми и знам за какво говоря.
А иначе-подходящия момент си го решавате само вие.Но едно според мен е сигурно-коллкото повече се отлага,толкова по-вероятно е да не се решите изобщо.

# 82
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Разликата със сестра ми е 3 години и се разбираме чудесно. Към такава разлика и се стремим с мъжът ми.
Истината е, че ако имаше кой да ми помга, или поне ако бебка беше малко по-самостоятелна (в момента сме точко както Нану - Залепени ooooh!), вече щях да съм бременна  Mr. Green

# 83
  • Луната
А иначе-подходящия момент си го решавате само вие.Но едно според мен е сигурно-коллкото повече се отлага,толкова по-вероятно е да не се решите изобщо.

Да така е! И ние от работа, и от какво ли още не отлагахме, отлагахме и така... останахме с едно  дете. Cry
Сега съжалявам ама не мога да върна времето назад.
Ако сте решили не отлагайте!

# 84
Всичко е както казват божа работа.........забелязала съм че когато най много искаш нещо то не става!

# 85
  • София
kemata, за тестове на изображения използвайте тази тема ТЕСТВАЙТЕ САМО ТУК - картинки, ленти, цитати, линкове и др.!

# 86
  • София

Да така е! И ние от работа, и от какво ли още не отлагахме, отлагахме и така... останахме с едно  дете. Cry
Сега съжалявам ама не мога да върна времето назад.
Ако сте решили не отлагайте!

и аз съм с такива наблюдения. И ние сме в период на отлагане, защото на мен ми предстои връщане на работа и вече малко или много искам да си разнообразя ежедневието. Чудя се дали след време ще се реша изобщо на второ дете  newsm78

# 87
При мен се получи разлика от 5 години. Има си своите плюсове и минуси, спор няма! Може много да се поспори, дали малка или голяма разлика е по-добре. Когато родителите са готови и го искат е най-добре!

Дидолина, стискам палци!

# 88
При нас разликата е 6 г. и 7м. Преди да забременея с второто дете си мислех, че тази разлика е много добра, но сега не съм на това мнение. Освен това са разнополови, което още повече утежнява положението.  Колкото по-малка е разликата, толкова по-добре.

# 89
При моите разликата е 5 години. Умишлено исках да е толкова. Както някой писа по горе си има и плюсове и минуси. За мен повечето са първите. 
Подходящия момент е нещо много относително, винаги можеш да измислиш причина да отложиш. Ние изчаквахме да стане на 4 години големият, преди да забременея с №2, сега пък малкият да стане поне на 3 години и планираме №3  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт