Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 983
  • 450
  •   1
Отговори
# 45
Йоана е приета в Су на 1 класиране, по 1 желание Софтуерно инженерство!!!!! ЙЕЕЕ Simple Smile
Браво, на всички деца!    bouquet

Браво на детето!
Много се радвам, че постигна целта си, да я нагушкаш силно.  Hug

# 46
  • София
И аз се намесвам неканена, за което моля да ме извините. Чакаме си новите попълнения за ФМИ на СУ "Св. Кл. Охридски". Има ли мами тук на наши бъдещи колеги?

Общо на всички новоприети студенти пожелавам да им върви по вода!
Чакайте ни, идвамееее Simple Smile

# 47
Ех, че хубаво! Напълни се темата със студенти Grinning, аз също си имам един такъв  Peace
Да са ни живи и здрави!

# 48
  • София
 Операцията с издаването на ЕЗОК беше успешна- взехме я вече. Явно никой и не ги гледа тези документи (логично де, трябва и набор от преводачи да назначат  Mr. Green), важно е да се представи някакво писмо.

Успех на всички.

П.П. Синът ми получи първото си потвърждение от Германия, но няма да се запише, тъй като не е най-желаното място, а срокът за записване е 14.08.  Sad. Ще рискуваме и ще чакаме още.

# 49
Честито на всички деца, бъдещи студенти!  bouquet

И аз да се похваля - моето момиче ще учи туризъм във ВТУ  Peace

# 50
  • Пловдив
Относно ЕЗОК-ние също представихме документ, но не този дето искат, а покана за интервю..... да ама сега голямо чакане....... при вас за колко време излезна...... и синът ми получи потвърждение от Германия със срок 14.08 във Франкфурт, също чака други отговори.....

# 51
  • София
Относно ЕЗОК-ние също представихме документ, но не този дето искат, а покана за интервю..... да ама сега голямо чакане....... при вас за колко време излезна...... и синът ми получи потвърждение от Германия със срок 14.08 във Франкфурт, също чака други отговори.....

На 12.07 подаде за ЕЗОК, готова е от края на миналата седмица. Ние ще го пропуснем Франкфурт...

# 52
Ако ЕЗОК е спешна заради пътуването, може застраховка да направите, плаща се на ден и може да спаси положението. След това за самото следване вече ще е излязла и картата. Ние така направихме сега,защото на сина ми изтече валидността, а той ще се прибере по-късно в България за да си извади нова.

# 53
  • София
Ако ЕЗОК е спешна заради пътуването, може застраховка да направите, плаща се на ден и може да спаси положението. След това за самото следване вече ще е излязла и картата. Ние така направихме сега,защото на сина ми изтече валидността, а той ще се прибере по-късно в България за да си извади нова.

На нас ни писаха, че е необходима при записването, за да се издаде документ от немска здравноосигурителна каса и да не се плаща там застраховка  Thinking.

# 54
Ива* , така е . Аз помислих, че пътуването е за интервю. Може да пробвате по интернет да си го поискате този документ. На нас ни отказаха, но зная, че ако попадне човек на някой мил служител може и да му се получи. Успех!

# 55
  • София
Разговарях със служител на Здравната каса относно новите правила за издаване на ЕЗОК. Оказа се, че нямат изисквания към документа, доказващ кандидатстване в чужбина. На място се попълва и една декларация.
В момента подменят фирмата, изготвяща ЗК (съответно текат процедури, търгове, обжалвания), поради което ограничават издаването на ЕЗОК за граждани, които излизат в чужбина с цел туризъм напр. На тях им издават само временни удостоверения.
На дъщеря ми й приеха документите само с разпечатка от нета на формуляр за кандидатстване.Simple Smile
П.П. Поздравления на приетите!

# 56
Честито на всички деца, бъдещи студенти!  bouquet

И аз да се похваля - моето момиче ще учи туризъм във ВТУ  Peace
Да те честито - и на теб, и на нея.

# 57
  • някъде из облаците
Супер, само хубави новини   Laughing,
поздравления за всички деца и родители, пожелавам на децата ни прекрасни студентски години, а най-вече да намерят своето място в живота на възрастните, успех  Hug
На германчетата още стискаме палци  Praynig, дано да ги приемат в желаните от тях университети и специалности.
magi71 - честито, хубава е специалността
ganis - честито, една приятелка със сина и правиха същото упражнение като вас, може да се окаже, че са колеги с дъщеря ти   bouquet

# 58
Пускам и тук обява за Велико Търново - моя приятелка дава квартира за студентки - по 100 на легло. Апартамента е двустаен на Триъгълника за 4 момичета. Ако има желаещи да ми пишат на лични  Peace

# 59
Пускам и тук обява за Велико Търново - моя приятелка дава квартира за студентки - по 100 на легло. Апартамента е двустаен на Триъгълника за 4 момичета. Ако има желаещи да ми пишат на лични  Peace
И аз искам ,ама да е за София квартирата... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт