Просяците,които ви идват на крака

• 8 253
  • 123
  •   1
Отговори
# 30
Не давам. Simple Smile
Два една и съща девойка ни спира да иска пари за болно детенце, единия път бяхме на кафе, втория-пред Фантастико. Тъмничка и с вид на наркоманка. Tired
Веднъж сме седнали с любимия на едно кафе. Минава баба с едни умрели цветенца, по едно левче ги продаваше. Аз тактично предупредих Милото че не искам. Отказа той на бабата, всъщност никой не си купи. След малко отидох до тоалетната и бабата остави непродадените цветя на жената от кафето. Tired

# 31
От години категорично отказвам да дам пари за подобни картички  а и на просяци.Имам много случай който съм виждала на края на работен ден ,просещия да вади пачка с пари  за който аз работя долу горе месец кажи речи  Naughty и да си хваща такси  а ние си гонихме градския транспорт.И една жена която ме молеше за 2 лв за закуска, че умирала от глад ,тогава и казах, че ще и купя закуска а тъкмо и за себе си щях да взема а тя така нагло отсече "не,нееее не ща да ми купуваш дай ми пари"е ще ти дам,поседни и почакай малко.Наглостта и безочието им надхвърля всякакви граници за това сега до като ми се мярне просяк му давам зелен светофар от далеч.

# 32
Gargamela, а онзи просяк, който е седнал на подлеза от другата страна на аптека Марица, един такъв рошав и винаги усмихнат, но никога нахален. Просто си седи и в повечето случаи гледа надолу. Аз мисля, че той наистина е с един крак. Виждала съм го да ходи с патериците и се вижда как кракът му е отрязан до коляното или съм била сляпа. Иначе и аз съм виждала една баба в черно облечена, с една бяла пластмасова кофичка в ръка и обикаля по масите на кафетата по главната в Пловдив.
С един крак е !   Peace  С него сме "приятелчета".....припознал е мъжа ми за някакъв ,дето го познава отдавна и като мина от там,което се случва почти всеки ден,все сме на Здрасти?Какво прави моя приятел?  -  готин е той,не се мръщи ,като не му дадеш нищо.

Бабата с цветята скоро не съм я виждала.Редовно сядаше на перваза на магазините....ДАно е добре женицата.

И една баба ,имаше ,първо просеше на Пешеходния мост,ама явно я изгониха от там,после дълго време беше в подлеза на аптека Марица.На един Великден й занесох козунак,питка и 2-3 яйца....не знам дали е била лъжкиня,ама се разплака,седна до стълбите и взе да яде.И нея отдавна я няма....

# 33
Бабата от пешеходния мост я помня от 2004 година още, обаче като не и дадеш и тихо почваше да те кълне, беше дребна и облечена в черно, мисля, че е и ромка!

# 34
На бабата в черно у нас й викаме смъртта, защото мъжът ми я видял една сутрин рано, когато отивал на работа и му заприличала на смъртта, вика, че според него изглежда така Joy Тази година не съм я виждала, да не е умряла, беше доста стара според мен.... Thinking

# 35
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
М да, аз мога роман да напиша...
Девойките, които предлагат спа и хотели, девойки и младежи с карти за театър и опера (даже ми обясниха, че театъра е много пошло изкуство, а операта е една възвишена Shocked), те са симпатични и се понасят...
Сиганите, дето продават цигарки и фалшиви парфюми #2gunfire
Най-неприятно е когато събират пари за домове или болни хора, все си мисля, ами ако е вярно?

# 36
  • гр. Шумен
За картички и аз вече пари не давам, защото нещо подсъзнателно ме съмнява в такива акции. А и прекалено агресивно те пресрещат и ти тикат в ръцете картичката. Циганетата и "глухите" (неслучайно глухите е в кавички) по заведенията няма да ги коментирам. Но при нас на централната улица има през определено разстояние възрастни хора, които свирят на акордеон, цигулка, един даже си беше спретнал нещо като мини-оркестър, който обслужваше с всички крайници. Свирят основно фолклор и стари шлагери. На тях, признавам, често им пускам в паничката по нещо (според зависи от моя джоб). Някакси ми е трогателен начина да си "заработят" парсата, а не само да я изпросят.

# 37
...Много са нахални някои.

Ами хората си изкарват хляба, Мидичка. Не са нахални, а се борят за живота и оцеляването си.

# 38

Ами хората си изкарват хляба, Мидичка. Не са нахални, а се борят за живота и оцеляването си.

Нахални са и много често преминават границата. Разбирам, че всеки се опитва да изкара някой лев, но е редно като получи културен отказ да не продължава с убеждаването, а те те заливат с поток от думи с цел да ти писне и само и само да се отървеш да купиш предлагания продукт. Не се прави така. За да го работиш това е нужно усет и такт - по такъв начин да увъртиш клиента, че с кеф да си даде парите. Има и такива „майстори”, но повечето просто са се хванали за бързото и лесното и са адски дразнещи.

# 39
На мен се опитаха да ми "подарят" химикалка за 40 лева със златно покритие, която по принцип струвала цяло състояние, но заради това че съм се усмихнала на дамата като е влязла, тя е склонна да ми я продаде само за 40 лева. Започна да ме разпитва и на кой ще я подаря, или аз ще пиша с нея и просто не млъкваше, не можех да й кажа че не проявявам интерес към предложението... идеше ми да я изхвърля ако не беше се спряла. След като видя че химикалката няма как да ми пробута, се опита да ме убеди да купя картички, които са с благотворителна цел. Ужасни са направо Tired

# 40

Нахални са и много често преминават границата. Разбирам, че всеки се опитва да изкара някой лев, но е редно като получи културен отказ да не продължава с убеждаването, а те те заливат с поток от думи с цел да ти писне и само и само да се отървеш да купиш предлагания продукт. Не се прави така. За да го работиш това е нужно усет и такт - по такъв начин да увъртиш клиента, че с кеф да си даде парите. Има и такива „майстори”, но повечето просто са се хванали за бързото и лесното и са адски дразнещи.

те ако имаха усет и такт за търговия, сигурно нямаше да продават картички за дарения.
много по-лесно е да се научиш да казваш категорично 'не' и да се перфекционираш в собствената си работа, отколкото да очакваш някакви хора, които я изкарват 200 лева, я не и за чиято работа нищо не знаеш масово да достигнат някакво майсторско ниво, според предположенията 'как се прави' Отстрани всяка /чужда/ работа излглежда фасулска, тряс прас, айде нямали усет, не се правело така, а онака. Големи сте капацитети и в 'просията'.
По-скоро ако има нещо за критика, това е формата. Този тип маркетинг е непродуктивен , непечеливш, отблъскващ и по-скоро това трябва да отпадне, въпреки, че явно действа, щом за какво ли не е разпространен. Кои сме ние, да се месим на свободния пазар;-)

# 41

Ами то и аз си азкарвам хляба,ама с труд.И аз съм имала трудни дни в които съм си брояла стотинките.Освен това не твърдя,че всички набиращи средства за благотворителност са измамници,но повечето са.И да,наистина преминават границата понякога.

# 42
Ами те това работят, Мидичка - предлагат картички, абонаменти, книги, какво ли не.
Това е труд, да не е ваканция:) Просто се научи да казваш 'не' и няма да имаш такива проблеми. Другото е излишно плюене с/у хора  и труд, от които нямаш понятие.

# 43
  • София
и тяхната не е лесна. Иска се голяма издържливост и търпение, дори дебелоочие, че да тръгне човек така да изнудва, досажда, да е агресивен продавач и да среща стотици откази, че и псувни сигурно. Понякога се опитвам да си се представя аз да го правя, и установявам, че не бих се справила, защото щях да се чувствам много зле, нямаше да издържа на толкова откази.

# 44
Нямам навика да определям труда на другите като лесен или труден, преценката ми е дали аз ставам за дадена позиция или не, но очаквам като кажа „Благодаря, не се интересувам от офертата” да престанат да ме тормозят. Или твърдия отказ означава да излезем от добрия тон и да станем простаци за да ни разберат. И да, определено смятам, че за да се изкарват пари по този начин трябва да има някакво ниво и усет, най-малкото за да не си губи времето „продаващия” с безперспективни клиенти. Имам някаква идея за тази работа, защото преди време, като си търсех работа редовно бях канена на разни интервюта за подобни позиции скрити под „офис менажер”, „секретар”, „офис служител” .... и един ден си направих труда да изслушам курса на обучение от чисто любопитство. Няма да пиша с какви впечатления останах. 

Общи условия

Активация на акаунт