Почина Ейми Уайнхаус

• 13 701
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
  • Tам през Атлантическия океан
Физически чистенето от дрогата е мого по лесно  Peace но психически е мн. трудно за съжаление  Confused именно за това много от "излекувалите" се се връщат обратно от където са тръгнали  Sad

п.п. май траябва да се направи отделна тема  Rolling Eyes наркотиците се обсъждат и в темата за убийството на Яна [/size]

# 121
  • забравих си мисълта...
Физически чистенето от дрогата е много по-лесно Peace но психически е мн. трудно за съжаление Confused именно за това много от "излекувалите" се се връщат обратно от където са тръгнали Sad

Това е така, Desss. Но въпроса ми е, защо закона не прави нищо, за да се лекуват и да им се помогне, да преодолеят тази психическа криза или някой си плаща, за да е такъв закона???

Извинявайте за спама, но много харесвам изпълненията на Amy и просто ми е трудно да се въздържа.

# 122
Но въпроса ми е, защо закона не прави нищо, за да се лекуват и да им се помогне, да преодолеят тази психическа криза или някой си плаща, за да е такъв закона???

Не е лечимо, Венета, за да успее човек да живее с подобна зависимост трябва на първо място силно да желае да се измъкне от блатото и след това се налага пълна промяна на духовното съзнание. Не става с клиники - там те чистят и след това излизаш, не може да бъдеш държан все под ключ. Ходи се на сбирки, психиатрите и психолозите също до някаква степен помагат. Има път, има изход, но само за който го иска. И който успее да се спре навреме, преди наркотичните вещества до такава степен да обсебят съзнанието ти, че да ти е все тая дали ще живееш и колко още.

# 123
  • SA
За мен Ейми Уайнхаус е ярък пример за това, което се случва с хората, злоупотребяващи сериозно с наркотици и алкохол. Трагичният й край за съжаление не е изненада , а по-скоро очакван за хора с подобен саморазрушителен начин на живот. Въпросите "защо", "как" и т.н. не са актуални. Всеки , навършил пълнолетие избира своя път в живота и малко са хората, които могат да му повлияят.
RIP, Ейми!

# 124
  • забравих си мисълта...
Ех Блонди, знам че е нелечимо... Знам, че дори и да престанат да вземат наркотици и да речем, че преди това не са употребявали алкохол, то те ще започнат да го употребяват, защото просто им е необходимо нещо, което да замести донякъде наркотиците. Пристрастяването към дрогата не може да се преодолее, знам. Но ми се иска (то на мен все ми се искат невъзможни неща, но...) закона да прави наистина нещо, в смисъл да ги задължава, да ходят на сбирки след прочистването, да посещават психолог и т.н. То е ясно, че няма да се излекуват, но колкото толкова. 
Всъщност законът трябва да е много по-строг към продаващите наркотици и тук да направи нещо, за да ограничи разпространението им, че да няма нужда, да си задаваме въпросите, как наркозависимите да бъдат лекувани.

Въпросите "защо", "как" и т.н. не са актуални. Всеки , навършил пълнолетие избира своя път в живота и малко са хората, които могат да му повлияят.
РИП, Ейми!

Да, не са актуални за Amy, но за много други, които са все още живи, са актуални. Ако никой не си задава тези въпроси, не бих се учудила ако някой ден се случи и на децата ни. Както се казва, да се молим да не срещаме мечката в гората.
Този случай с Amy ми припомни за самоубийството на един 25-годишен съсед-наркоман в BG и най-вече не мога да забравя майка му, която трябваше да го погребе. След този случай винаги съм се питала, защо се допусна наркотиците да са толкова лесно достъпни...

# 125
Ех Блонди, знам че е нелечимо... Знам, че дори и да престанат да вземат наркотици и да речем, че преди това не са употребявали алкохол, то те ще започнат да го употребяват, защото просто им е необходимо нещо, което да замести донякъде наркотиците. Пристрастяването към дрогата не може да се преодолее, знам.
Е глупости  ooooh! не може да се преодолее  стига така
 наркоманията е трудно лечима, факт но не и  нелечима  , може , всичко може  Peace Има измъкнали се от това и не са заместили наркотиците с друга вредна зависимост.

# 126
  • забравих си мисълта...
Е глупости  ooooh! не може да се преодолее  стига така
наркоманията е трудно лечима, факт но не и  нелечима  , може , всичко може  Peace Има измъкнали се от това и не са заместили наркотиците с друга вредна зависимост.

Защото не са били наистина зависими. 

# 127
Да и малкото излекували се от рак сигурно са били по-малко болни  Crazy

Не ми се изпада в подробности но случаите които знам , да зависими си бяха ....  Confused

# 128
  • София
Да и малкото излекували се от рак сигурно са били по-малко болни  Crazy
...

И аз съм на мнение, че само когато имаш желание (за живот) ти се предоставя и възможност (дори и при рак).

Не ще спасим света, всъщност зорлем никого не можем да спасим. Илюзия е, че някой за нещо носи вина в контекста на житейския кръговрат и реинкарнацията... Всичко е каквото е и ние можем да влияем, но само там, където ни е "дадено" да успеем. При една силна деструктивна енергия, попила в дълбоките слоеве, можеш само да сложиш цвете накрая...

# 129
Два дена подред ревах на клипа и Back to black.

Като реквием ми звучи. Много силен, рядко добър.

# 130
Ех Блонди, знам че е нелечимо... Знам, че дори и да престанат да вземат наркотици и да речем, че преди това не са употребявали алкохол, то те ще започнат да го употребяват, защото просто им е необходимо нещо, което да замести донякъде наркотиците. Пристрастяването към дрогата не може да се преодолее, знам.
Е глупости  ooooh! не може да се преодолее  стига така
 наркоманията е трудно лечима, факт но не и  нелечима  , може , всичко може  Peace Има измъкнали се от това и не са заместили наркотиците с друга вредна зависимост.

Аз под нелечима имах предвид, че и наркоманията, и алкохолизмът остават до живот. Т.е. може да се води съвсем нормален и щастлив такъв при пълно въздържание съответно от наркотици или алкохол. Ако се започне пак, ще се стигне до трагичен край. Затова са нелечими, защото дори след 50г въздържание болестта си е в теб и ако пак започнеш - все едно не си спирал. Но е преодолимо, да  Peace

Законът не виждам как може да реагира. Ако някой е решил да се самоубива, няма кой да го спре. А разпространението на наркотици - там е друга безкрайна тема  Tired

# 131
  • забравих си мисълта...
Законът не може да предпази всички, така e, който е решил да се самоубива, никой не може да го спре, но ако законите са малко по-строги, може би ще има и по-малко зависими.
Но добре де, непоправима оптимистка съм си, знам.  Crossing Arms

# 132
Цитат
Т.е. може да се води съвсем нормален и щастлив такъв при пълно въздържание съответно от наркотици или алкохол. Ако се започне пак, ще се стигне до трагичен край.

Е, Блонди то и когато нигога не си употребявал пак могат да те доведат до трагичен край  Sunglasses почнеш ли ги .....

п.п. имам предвид наркотиците , при алкохола "по-бавно" се развива зависимост

Законът не може да предпази всички, така e, който е решил да се самоубива, никой не може да го спре, но ако законите са малко по-строги, може би ще има и по-малко зависими.

Според мен законите тук в Бг. трябва да са много по-строги за пласьорите  т.е. разпрзпространителите ....

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 16:41 от Desss

# 133

Hug Hug Hug

# 134
  • забравих си мисълта...
 Desss , то по принцип, навсякъде законите трябва да са по-строги за разпространителите на наркотици. Не си мисли само, че в западна Европа имат кой знае колко строги закони в това отношение. Немците имат една поговорка, която в случая, по мое мнение, дава отговор, защо обаче не са, Das Geld regiert die Welt - Парите управляват света.

Блонди   Hug  Heart Eyes  Hug

Общи условия

Активация на акаунт