Отговори
# 30
От преди 10 минути, след като споделих, че кърмя:

"А, нали я храните, че е вече голямка Thinking"

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 22:22 от Zornichka

# 31
абе, що за необразован индивид трябва да си, за да не знаеш, че с раждането тръгва коластра, която е хипер важна за бебето! кърмата идва на 3-7 ден! (тов го пиша за всички бъдещи кърмачки, за да не се връзват на абсурдни реплики и твърдения...)

Ми образован, необразован, след това тежко раждане, което имах и след като никой не ми каза какво и как в болницата, мислиш, че не си давах чинно шишенцето с АМ, което ми носеха на всеки 3 часа ли?
....
Та мисълта ми е, че образован, необразован, невинаги ти идва навреме акъла да направиш това, което си прочел/чул, още повече, че често си под натиска на най-различни обстоятелства в първите дни след раждането.

Embarassed Не се изписах правилно, извинявай! Изобщо не визирах майките, шокирани и уплашени от току-що случилото им се! А персонала на болницата ooooh!
Аз се ядосвах, че 3 дни в Шейново дойде само един път една акушерка, влезе, пита "ДОбре ли сте?". Не изкчака отговор "Да, добре сте" и излезе Shocked . Но май по-добре така Crazy

# 32
  • София
  Последно само ме питаха дали не ме хапе, ми тя има зъбчета от пет месечна, как тогава не се притесняваха дали не ме хапе, а сега изведнъж откакто направи две Simple Smile

# 33
hailie, и аз се извинявам, че не съм те разбрала!   bouquet
Тъпото е, че в повечето от тези случаи става въпрос за болници, които се водят "Приятел на бебето".
Май трябва да ги прекръстят на "Приятел на производителите на АМ".  Joy

# 34
  • в Надежда-та
Запис Peace
Пате  bouquet

# 35
  • последна надежда
Едни пресни бисери от майка ми.
"Пристрастравянето към кърмата е като към цигарите. Много трудно се отказват."
"Ама ти всеки ден ли му даваш да суче" Тук трябваше да кажа - Не, само на четни дати давам!  Wink

Добре че не е в къщи в момента да види как детето редува дръпване , хапка, дръпване, хапка...

# 36
По скоро свързано със захранването а не с кърменето, но понеже нещата са зависими едно от друго ще пиша в темата бисер който изръси една позната, като естествено си мислеше че прави добре за мен.
"Вие започнахте ли да се захранвате, щото имам останали буркани от предишната година със сок, ако искаш да ти ги  дам."

# 37
От самото начало се цедях и так му давах кърма. На първата консултация беше качил 700гр. и педиатърката знае, че поради пробл;ем не може да суче и му давам изцедена кърма каза, че качил малко и да го дохранвам с АМ ShockedА и за нас 700гр. бяха добре, защото той се роди 5160гр.
 Имах доброжелатели, които ми обясняваха, че след 4-я месец кърмата ставала отровна и, че вече нямало смисъл от нея.
  Имахме период, в който синът ми не искаше кърма и ми казаха, че била нехранителна и за това. Само, че с мойта нехранителна кърма след като ядеше в 21.30 закусваше чак в 9 сутринта.
.

# 38
Майка ми, която иначе е интелигентен човек, и с която сме разговаряли за кърмене и захранване 124345645 пъти, снощи ме посъветва "Започни да даваш сокчета, за да може да заместиш едно хранене, и когато си ми на гости (септември, за една седмица) да я оставяш за по-дълго от 2 часа и да си починеш и ти добре. #Crazy"
Милион пъти съм и обяснявала, че ще захранвам след 6 м, и то най-вероятно няма да замествам хранене, а ще добавям твърдата храна към някое от кърменията.
И още, но от позната:
-Вода пие ли?
-Не.
-Аааааааа, щото ти е много рядка кърмата, затова.

# 39
И аз на моята майка
Цитат
която иначе е интелигентен човек
и бях обяснила как ще захранвам, но въпреки това ги пускаше такива, във всеки удобен момент. А за даването на вода направо ми беше надула главата. А аз предлагах периодично, но той не искаше , какво да направя много ми е интересно?!?! newsm78

Напоследък, като стане дума за отбиване, ме навива с "довода", че общата храна един вид се конфронтира с кърмата /от шока съм забравила, точните и думи/. Трябва да го отбия, защото ще му се развали стомахчето.

А коментираната статия на "доц. Маринова", не можах да я прочета, след първите редове просто я затворих... не издържах повече.  Confused

И както рече, една мама, в една друга тема:
Кърма Вам!

# 40
На мен днес със зяпнала уста ми биде казано (по повод вече 1г. и 9 м. кърмене): "Ти имаш толкова време кърма защото не цедиш, а направо даваш"... newsm78  hahaha
Пък любимото ми е - често го чувам - "Ама имаш ли кърма или..." Продължението, което се недоизказва, би трябвало да е: "даваш напразно"  Joy Много ми е интересно за каква ме подозират - майка-развратница, дето вади ц*ца, ама няма какво да даде да суче на детето си (и то развратниче - без да има кърма дърпа на майка си ц*ците) Laughing

# 41
Сигурно сте го писали - "фанатични млекарки" и това към майки на 4-5 месечни бебета  rotfImao - , но аз на таз'  простотия много се смях. Ползвам я вместо запис Simple Smile)

# 42
На мен днес със зяпнала уста ми биде казано (по повод вече 1г. и 9 м. кърмене): "Ти имаш толкова време кърма защото не цедиш, а направо даваш"... newsm78  hahaha
Без да искат са казали, нещо, което не е далеч от истината! Simple Smile

# 43
# 44
От моя личен опит най-абсурдната реплика е - "Ама ти си си обезводнила детето" в отговор на моята реплика, че не давам вода а само кърма  ooooh! Бебето ми беше на 2-3 месеца  Tired

"Ама ти всеки ден ли му даваш да суче" Тук трябваше да кажа - Не, само на четни дати давам!  Wink

Laughing Laughing Laughing Това беше много добро!!!

Общи условия

Активация на акаунт