Отговори
# 45
  • последна надежда
Ха, аз пак тук!
Вчера споменах че кърмя сина си (1г и 4м) пред една роднина с дете под 2г. А тя зяпна и каза "горкото". После почерпи нейното с чаша и половина бира. Извода: Ако давам кърма си тормозя детето, но ако му дам 300мл бира е добре.

# 46
  • София
Ха, аз пак тук!
Вчера споменах че кърмя сина си (1г и 4м) пред една роднина с дете под 2г. А тя зяпна и каза "горкото". После почерпи нейното с чаша и половина бира. Извода: Ако давам кърма си тормозя детето, но ако му дам 300мл бира е добре.

#Shocked Tази си плаче за социалните....

# 47
Ха, аз пак тук!

#Crazy  #Crazy #Crazy

# 48
Да беее! Това дете не припадна ли???
 #Crazy

# 49
  • последна надежда
Детето не припадна. Аз останах безмълвна и гледах ококорено. Майката и таткото си говореха, че повече от това количество няма да дават за да не и стане лошо и повръща като последният път.  Confused

# 50
  • Бургас
Боже господи! Милото дете! Sad
От такива родители ме избива на садизъм направо! Close

# 51
 "Кърмих 7 месеца. Накрая сина ми сам се отказа (кърмата ми си промени вкуса). След като той се отказа 3 дни се цедих яко за да не вдигам температура от многото кърма и си слагах някакви зелки за да ми спре кърмата...
...Изцедената кърма пазих във фризера в контейнерчета за кърма. И след като ми се вгорчи кърмата Митко си изпи запасите..."
 hahaha
Това е цитат от тема във форума относно "адекватните" съвети, които "акушер-психологът" Диди Димова дава на бъдещи майки.

# 52
Жестоко Shocked! И тя как разбра, че на детето му е горчиво. newsm78
Сигурно сам е казал, да му сложат захар, ама понеже в гърдата няма как и са минали на шише?!? Хаха!

# 53
  • София
Аз не разбрах - кърмата й се вгорчила (???), тя изцедила и сложила във фризера. След това побързала да си спре кърмата, докато бебето изяде замразените количества - те не са ли му горчали? Или мамчето е нямало търпение да ходи на купони вечер? Thinking

# 54
Нее, това за изцедената кърма е като отделен цитат. Понеже ми стана интересно и потърсих оригиналния пост, ще поясня.
Изцедената кърма е от през нощта. Бебето е правило 12ч. пауза и тя се е цедяла, че са и ставали "гърдите на камък", това мляко е давала след "вгорчаването".

# 55
  • София
Разбрах, благодаря ти  Peace това са цитати от различни хора. А "акушер-психоложката" не е ли обяснила, че кърмата няма начин да се "вгорчи" или напротив, допринесла е за заблудата?

# 56
С риск да го обърнем на чат, ще отговоря. Не се споменава мнението на въпросната психоложка.

Лично аз не виждам как бебето няма да се "откаже" на 7м., като през деня е кърмено на 4часа, с 12ч. пауза през нощта. Т.е. 5 кърмения през първия месец, а от втория 4 за денонощие.
Така съветва Диди, за да може майката да си почива и "да има достатъчно мляко".
Въпросната потребителка е много доволна от тези съвети и ги е спазвала...

# 57
Мдамм, направо не знам такава "нервна" и недоспала от къде я вадя тази кърма.  Laughing (То май за всички от нас важи това newsm78)
И все пак "вгорчаването" на кърмата ми е любимо.  Joy

# 58
  • Пловдив
Айде да се оплача...
Допреди месец срещах неописуема подкрепа от мъжа ми (то всъщност май само от него я получавах newsm78), но тез дни ме хвърли в тъча с думите му: "Време е вече да го отбиваш, че става на годинка" Shocked Че к'во кат' става на годинка?!? Сигурно кърмата се "вгорчава" 265 дни след раждането newsm78

И майка ми, която уж беше на моя страна, напоследък все по-често ми повтаря, че през деня трябва да спра да му давам да суче... Cry

# 59
sweet_maniche, мила, ако си решила да кърмиш, не им се давай! И аз минах през това и 100% не съм единствена. След известно време безрезултатен натиск, майка ми и мъжа ми просто се примириха... а останалите роднини... на тях и не им минава през ума, че е възможно и не се коментира. Mr. Green Ако ме попитат, няма да крия де, но не смятам за нужно да се обяснявам на когото и да било. 

А при нас беше аналогично с мъжа ми, попитай го, като стане на годинка и какво? На другия ден вече край??? Как ще му обясниш на детето и то как ще се почувства? Ще се чуди защо мама го наказва?!? И кой точно и по какви критерии е решил докога е "нормално"?  Адаптираното мляко с какво точно е по-добро (защото се препоръчва до две годишна възраст да се дава)?
Ако ти даде смислен отговор поне на един от въпросите, ела да ни се обадиш! Crazy

А в крайна сметка, спокойно можеш да им кажеш, че сега върлуват вируси и по това време на годината не се отбива. Това и бабите го знаят и лекарите го казват.  Само не им се давай! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт