Отговори
# 480
Оф дойде време и на мен да ми задават този въпрос "И до кога мислиш да го кърмиш?"
На мен ми изглежда че тъкмо започваме а те ме питат кога ще спирам, страшното в случая че най често това са хора които би трябвало да подкрепят кърменето.

# 481
Аз да номинирам една реплика,която чух в предаване по телевизията онзи ден "За и против кърменето".

Наистина ли въпросът е бил зададен така? Защото сам по себе си е доста абсурден. Не може нормален човек да се обяви против кърменето, може просто да не ще да кърми той самият и да си има причини, но така обобщено звучи идиотски. Все едно да попиташ "за или против бременността".

# 482
  • В горичката, до рекичката
Аз пък да похваля една педиатърка. Не ми се беше случвало, но явно има надежда. Та приемат ни зимата в болница и дежурната пише данните на сина ми в досието. На въпроса до кога е кърмен, аз отговарям до 2г. Тя ме погледна с изтинска изненада и каза "Браво, и го захрани на 6мес, нали ?"
Много се зарадвах, защото беше млада лекарка.

# 483
Вчера гинеколожката, на която имам доверие в последните 2 г., пак изпадна в потрес от моя 2-годишен кърмак Wink "Ама как, ама той е вече голям!" Е като е голям дай да не му давам да си пийне истинско млекце;-))

# 484
  • София
И аз изненадах моята преди 2-3 седмици, питаше ме "Колко време се кърмихте?"; като казах, че все още, тя се поизблещи и каза "Ама все още си търси??", но ми бяха спестени оценките. Simple Smile

# 485
  • София
Аз да номинирам една реплика,която чух в предаване по телевизията онзи ден "За и против кърменето".

Наистина ли въпросът е бил зададен така? Защото сам по себе си е доста абсурден. Не може нормален човек да се обяви против кърменето, може просто да не ще да кърми той самият и да си има причини, но така обобщено звучи идиотски. Все едно да попиташ "за или против бременността".

Не само, че беше така зададен въпросът, това беше тема на предаването на Мира добрева по БНТ. Беше истински резил!

И аз да се включа с поредната изцепка на една моя позната:

Разхождаме се в парка с бебоците. Тя ме пита:
- Е, ти сега колко пъти го храниш? - /тя знае че кърмя/ и аз й обяснявам.
Тя казва:
- Значи сутрин и вечер вместо адаптирано мляко му даваш да суче?
Аз:
- Да и не само сутрин и вечер, и през деня суче, когато поиска, обикновено между похапването на други нещица.
Тя:
- А водичка даваш ли му?
Аз:
- Предлагам му, но той предпочита да си поцоква често, често.
Тя:
- Значи вместо вода пие кърма?
Аз:
- Да.
Тя:
- Rolling Eyes #Crazy Crazy Разбирам!

# 486
 hahaha hahaha hahaha Еееее не! Не мога вече!  Joy Joy Joy
Вместо АМ - кърма, вместо вода - кърма, значи да разбирам, че кърмата се явява заместител.
Аз се смея, но то е тъжно... направо е трагично... накъде върви света, истинските неща да се смятат за заместители на изкуствените.  Confused

А относно Мира Добрева, аз загледах малко и не издържах. Тя самата обясни, че нейното дете на 4м. само се е отбило, а тя така се била надявала...
Пък майката на която кърменето и е навлизане в личното пространство, каза още, че самата тя не яде. Аз, казва, като не ям цял ден, от къде ще има хранителни вещества за кърмата.

# 487
  • Пловдив
То не е за номинация, но тук май е най-подходящото място да се оплача...
Тъй, както от известно време насам никой не се занимаваше с мен, детето и кърменето, на едно семейно събиране като ме подхванаха всички... Темата повдигна майка ми с "Вече захладня, ТРЯБВА да отбиваш!" , подкрепена от баща ми и свекър ми, след което и свекървата, да не остане по-назад и тя започна с укорите, че колкото по-късно го отбия, толкова по-трудно ще е...
Писна ми вече навсякъде да ме юркат да отбивам - ами то детето си иска Mr. Green
Дежурният отговор, че като тръгне на училище, сам ще се отбие вече не върши работа и наближава момента, в който от приятно разсеяна, ще се превърна в нападаща...

мрън... оплаках се

# 488
  • София
Какво пък общо има захладняването??
И на тях какво им пречи всъщност вашата дейност...

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 14:28 от лято!

# 489
sweet_maniche издръж още малко, скоро и през ум няма да им минава, че продължавате и няма и да те питат.  Аз така направих, просто си трайках и сега не ме и питат. От къде на къде ще им хрумне, че си измъчвам "голямото" дете с бебешки работи.  hahaha Ама на теб не ти е никак смешно, знам го. Това за "колкото по-късно, толкова по-трудно" също ми познато, но е вярно само в случай, че не дошъл момента. Simple Smile
Захладняването има общо, че като е жега е опасно да се отбива. Подходящо време е /ако има изобщо такова/, а не задължително.

# 490
  • В горичката, до рекичката
sweet_maniche издръж още малко, скоро и през ум няма да им минава, че продължавате и няма и да те питат.

Не знам дали и това ще помогне. Майка ми всеки път като ми се обаждаше по телефона след"Здрасти" ме питаше "Кърмиш ли го още?".

# 491
  • София
Това предаване по БНТ с Мира Добрева цялото е за тук, барабар с нейните коментари.

# 492
  • София
Това предаване по БНТ с Мира Добрева цялото е за тук, барабар с нейните коментари.

А-ха! За тези, които не са го чули и видeли и които имат нерви да слушат глупости, ето линк:

http://bnt.bg/bg/productions/136/edition/17467/denjat_otblizo_s_ … _31_oktomvri_2011

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 22:09 от Stacked

# 493
Добре, че не гледам телевизия  ooooh!

# 494

А-ха! За тези, които не са го чули и видяли и които имат нерви да слушат глупости ето линк:

http://bnt.bg/bg/productions/136/edition/17467/denjat_otblizo_s_ … _31_oktomvri_2011
Пфф, направих грешката да го гледам. Ужас! Само нерви генерирах... Жалко е, че има жени, които разсъждават по този начин. Sad

Общи условия

Активация на акаунт