МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 568
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Oбещах да се включа по темата с ниблерите- в Хиполенд са силиконови, не питах имали ли са с мрежичка! От друга страна аз се чудя дали силиконовият няма да е по-удобен на бебчо да си чеша венците... Като взема решение дали да участвам в колективната поръчка, ще пиша, ако пък пропусна- здраве да е!
Във Вис Виталис ми казаха, че са имали ниблери като залъгалка (предполагам това значи силиконови), но им бяха свършили!
Хував и усмихнат ден!

# 346
Majcheto, и ние сме в такива отношения с работодателя и НОИ  #2gunfire, и без пари трети месец ...
Хайде да ни е честито и на нас второто зъбче - днес ни се показа Simple Smile

# 347
sirence, Честито!!!
Аз не знам при нас кога ще се случи радостното събитие, но нямам търпение вече... Иначе са мъки, мрънкане, рев... Много ме е жал за малкия, а венеца му е твърд и релефен, все едно няколко се готвят да избият Sad

# 348
Ще избият, Рачолинка, много скоро ще избият - и нашите бяха така - и сега виж - през десетина дни и двата вече се показаха ...
Скреч, ама вие като по-най съвременен учебник за захранването тръгвате с бебока ...И майката просветена (това си го знаем  Hug ), ама и бебока знае какво да лапне  newsm10

Да ви кажа, аз не ги вярвам много-много бабините деветини (даже никак), ама откакто ни се показа първото зъбче, една близка, която много уважавам, все ми казва "Купи му нещо бяло на детето, да са му бели зъбките". Аз: "Да, да, ще му купя" - ама си знам, че няма да го направя. Обаче вчера като минах през Вис Виталис си викам - 'айде да му взема едно бяло боди, че и без това имахме нужда от нещо такова. И днес - зъбчето изведнъж направо беличко се показало ...
Между другото аз открих нашата марка пюрета  - определено са Sunval, Марио тях засега най-си ги харесва.  И са био, и са по-евтини от Хипп. Във Вис Виталис са най-изгодни (190гр) : 1.98лв зеленчуковите, а 2.11 тези с месото. Иначе, два от видовете ще ги купувам от Бейбилав - тиквички с картоф, и морков с картоф - те са био и са по 1.69лв.

Буб, не знаех, че Семпер имат също чист картоф - благодаря за информацията, но сега видях, че не се водят био.

# 349
Момичета привет  Hug

Аз пък да се похваля снощи малкия спа повече  newsm44  не  знам в колко часа се събуди  Embarassed защото не видях, но определено не беше в 12- 1 часа, както напоследък. И аз успях да си поспа малко повече. Но иначе като се събуди много трудно заспива  ooooh! то е едно въртене, едно плюене на биберона и след това рев за него и аз ......  Crazy когато е по среднощ. Надявам се да започнат да се урегулират нещата и да започнат повечко да спят  Whistling

veset0 а бе все на другите се падат кротките бебета  Joy Аз обаче въпреки по тежките първоначални периоди си искам по будни да са моите деца  hahaha а бе явно съм си мазохист  Whistling За Виктор благодаря и аз много си го харесвам   hahaha  Joy Но си права не прилича на баща си  Mr. Green макар че косата му започна да става все по светла  Laughing  Каката прилича на него  Peace  А защо я носиш малката  newsm78 сложи я полулегнала и и дай нещо в ръцете да държи или друг прибор с който да си играе.  Peace Така няма да е нужно да се залъгвате  Peace

skrech ти Педагогически ли ще захранваш  newsm78
Аз още се чудя как да го почна и може би ще комбинирам  newsm78 вече не мога да взема нищо ако той ми ме е в ръцете и той да не посегне  hahaha Онзи ден за малко да изсипя кафето си  ooooh! от пазене. Но тъпо и упорито си мисля след 6-тия да захранвам.

Люба ризова Мерси за комплимента  Blush Аз съм си я проектирала и избирала, е няма да ти казвам колко време се рових в нета  Crazy   А както писах по рано не се тормозете за това какво и колко яде. Спокойно всичко ще прояде  Peace Колкото по спокойни сте, толкова по лесно ще върви. Няма злояди деца има изнервени и притеснени родители.  Peace А децата много бързо се научават да манипулират и вече на 3-4г. са направо факири в това Mr. Green

стефанова Честита ви месечинка   bouquet  Както и на всички останали  Hug

# 350
Весси, и в полулегнало положение сме пробвали,ама няма нищо по-интересно в нашата къща от лъжицата,приближаваща към муцунката с пюре...жестоко мазало е ако не и държа ръцете...ама нямам 10 ръце аз,та да държа буркан,ръчички,лъжички..и засега така ми е най-лесно. Да ти кажа и аз предпочитам сега като ми е по-живичка,а не само да лежи и толкоз:) При нас хубавото е,че вечер спи,но до кога не е ясно...Simple Smile))) Кой знае какво ще е като почнат да излизат зъбките

# 351
Днес било световен ден на динята. Добре се почерпих аз преди малко с този прекрасен плод. Mr. Green
Доста хора гледам , че захранват вече. Аз продължавам да упорствам, че ще си навършим 6-те месеца и тогава. Дори на марка не съм се спряла още-тези Семпер и Сънвал са много модерни напоследък, ще ги пробвам като дойде време. Party
Скреч, мислиш ли наистина , че Никола е готов за захранване? newsm78 Питам, защото и Ева посяга към абсолютно всичко, което може да докопа и го пъха веднага в устата, ама това не е ли начин да упознаят света?Сигурно и кебапче да и предложа ще го мушне в устата си. Mr. Green И , ако ме види баща ми , ще каже" Ето, гладно е детето, готово е за захранване" hahaha

# 352
  • Бургас
Ще бъда благодарна на мамите с опит, които мислят сами да приготвят храната на бебетата да ми помогнат със съвети.
Например, ако започна с картоф - варя на пара и пасирам - това ли е ?
Не знам защо, но имам мерак аз да приготвям храната като начало  Rolling Eyes

# 353
Стефанова, благодаря за почерпката. Честита ви месечинка  на вас и на всички други бебчета. Да са живи и здрави. Ние съвсем скоро ще сме със зъбчета. Отложиха ни ваксините, заради афтата, но като ги сложат мисля да изчакам около седмица и да започна със захранването.

# 354
  • Кукуландия
Уинен нашия сладур си се храни по 2 пъти нощем  ooooh! не само да цокне и да спре, а си изяжда всичко лакомника  Whistling  А защо са ви снимали с ренген   newsm78 а не са ви гледали на ехограф  newsm78
Браво на него Simple Smile Аз от няколко дни не му давам да заспи около 8, както обикновено правеше, и отново започна да се буди само по 2 пъти. За сметка на това увеличава съня през деня като спи по 2-3-4 часа проплаквайки само, за да му дам да яде и продължава да спи Heart Eyes
Храним се дори когато е по корем, а днес яде както е по корем с високо вдигната глава  Laughing
За рентгена... явно тук е такава практиката - не гледат на ехограф. Мен много ме е яд, че на момента просто изкуках и не отреагирах за ехограф вместо този рентген  Close

Като гледам обсъждате захранването и се радвате... а на мен ми става тъжно като се замисля за захранването и след това за отбиването  Cry

И ние се присъединяваме към бебета паднали от някъде Laughing Една сутрин както си спяхме на спалнята чух плач... обръщам се няма никой до мен, а той малчо тупнал на земята  Rolling Eyes Няколко дни преди това баща му го хвана докато падаше от леглото  Whistling
Много подвижен е станал. От няколко дни докато е по корем вдига ръчичка високо над главата си в опит да стигне нещо ( и аз не знам какво...). Преди като вдигнеше ръка и се преобръщаше, но вече е "стъпил" здраво  Laughing

Взехме и резултата от очния секрет... има Pseudomonas aeroginosa, което педи каза, че по принцип е вътрешно-чревна инфекция, която един Бог знае как е попаднала в окото. Това ни е подаръка от болницата.  #2gunfire Нямало капки за очи или през устата, само мускулни инжекции, но за по-добро решение ни изпрати на очен, която пък май изобщо не обърна внимание на изследването, ами ми каза да правя масаж и да давам Тобрекс  ooooh! Та сега си купих пипетка, за да му слагам кърма, а ако не даде резултат до седмица-две, ще пращам майка за второ мнение при една друга очна лекарка у наше село.

Като подготовка за захранването майка ми е направила бурканчета с моркови, круши, тиквички, малини.
Виждам, че доста от вас първо дават зеленчука, а след това млякото. Аз ще действам обратно, не искам да рискувам да се нахрани с пюрето и да откаже да суче след това.

Хубаво си пиша, но стана късно, а няма нищо за ядене  Mr. Green Лека вечер!

# 355
Пускам ви линк с една лекция,която много ми хареса.Ако имате време погледнете
http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1
lilincho, и аз много я харесах и се канех да пускам линк, добре че има по-дейни от мен   bouquet Да кажа за мамите, които се интересуват, че ще има още лекции и ще ги качват пак на тази страничка  Peace
Ние сме си още само на кърма и се наслаждавам на времето, че наближава да се захранваме, а нещо не ми се подхваща...

# 356
Като гледам обсъждате захранването и се радвате... а на мен ми става тъжно като се замисля за захранването и след това за отбиването  Cry
По този повод да питам мамите, които кърмят-до кога мислите да кърмите? Аз вчера се замислих и също като Uinen ми стана много мъчно като се сетя, че все някога ще се наложи да се отбиваме. Cry Сега е толкова лесно-гърдата ми е универсално успокоително средство-за глад, за умора, за болка, за страх, за приспиване, за наяждане Mr. Green/най-вече/. А после? Синът ми се раздели много трудно със залагалката, а какво ли ще е сега с малката, която е пристрастена към гърдата? ooooh! За себе си не съм решила колко време ще кърмя, но може би годинка и нещо... знам ли?! newsm78

# 357
Veset0 ще ти се наложи да измислите нещо  Peace Скоро няма да можеш да я храниш така  Mr. Green

ena4 Аз да си призная не съм мислила по въпроса  newsm78 ще се водя по него да видя как ще е. Той не ми е толкова пристрастен към цицата  Laughing Но и за бибата не се притеснявам, въпроса е да се уцели момента когато е готово детето. За да няма драми.  Hug

Лъки И на мен не ми се захваща..... толкова ми е лесно  Mr. Green

Uinen Бързо оправяне на оченцето  Hug Нашия сладур го слагаме някъде към 21:30ч да спи. Ако не го сложа тогава става много крив и ми плаче даже в ръцете, за това гледам да съм го паркирала по това време.  Peace

catwalk може да добавиш малко АМ или кърма за да му е по познато  Peace И аз си готвя и ми е кеф вече съм си направила доста неща  Peace

# 358
  • Кукуландия
Благодаря, мама Веси, то проблема е и с двете оченца от раждането насам.

За кърменето... аз се моля да кърмя поне до годинка, а след това не съм го мислила, но стига да не се откаже малчо или да възникне проблем, ще се кърмим колкото по-дълго толкова по-дълго  Mr. Green

Малчо пак падна от леглото Sad Този път обаче бях наслагала възглавници и завивки от всички страни. Ниско е и не го боли, но се стряска, още повече че пада в просъница.  Tired

# 359
  • Бургас
Uinen , от вашето легло ли падна?  Sad
Аз мислех да кърмя до 6 или 9 месеца (това още преди да родя го планувах), сега не знам... И аз се чудя как ще се оправям като ревне вечер, особено сега, когато свикна и да спи при мен и като  шавне го приспивам с кърмене  newsm78
Когато сте навън, стряскат ли се бебетата ви ? Нашия особено мрази шум от ролетни щори и разни там решетки, които има по магазините. Другото, което го плаши са крещящи и ревящи деца.

Общи условия

Активация на акаунт