164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 343
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Ох, де го чукаш, де се пука ooooh!

Бис, в България поне, майките прибягват буквално до инквизиции, за да махнат памперсите, за да може децата да са готови за детска градина. Има си и по-леки и по-малко стресиращи начини това да стане. Вярно е, че носиш отговорност за децата си, но пък и не е нуждо да се изнервят и едните и другите, мисля Peace

Чакай сега, никой не говори за инквизиции, никой не говори за България. Кой, как и къде го прави си е негова работа. Защо мислиш че трябва на мен да обясняваш какви са по-малко стресиращите начини, някъде да съм казала че трябва да се настоява, инквизира и т.н. Много обичате да слагате думи в устата на хората без да са казани. Аз си казах мнението подтикната от друг повод, този за алергиите и прибягването към метода проба-грешка/ това по-хуманно ли ти се струва? Щото на мен не.
А боят според теб, инквизиция ли е, или не?

# 481
  • Германия
Извинете, знам, че го нищихме наскоро...коя БГ банка прави евро-преводи към немска без да дърпа такси и комисионни?

# 482
  • в сърцето на един мъж...
Ааа, моля, аз думи в ничия уста не слагам Peace За проба и грешка - понякога това не може да се избегне, за съжаление, но ако все пак не си сигурен в нещо, няма нужда да правиш грешка след грешка, да са се убедиш, че не това е метода Peace А теориите за боя изобщо няма да ги разисквам, там не ми се влиза в дълбоки спорове Wink

# 483
Ааа, моля, аз думи в ничия уста не слагам Peace За проба и грешка - понякога това не може да се избегне, за съжаление, но ако все пак не си сигурен в нещо, няма нужда да правиш грешка след грешка, да са се убедиш, че не това е метода Peace А теориите за боя изобщо няма да ги разисквам, там не ми се влиза в дълбоки спорове Wink

а-ха Wink,точно.

# 484
Само искам да кажа, че това за БГ майките изобщо не е вярно. В момента и там е тенденция детето само да се отучва от памперси и всички само се оплакват как децата им са на 2 и поливина/3 години и още ползват памперси.За инквизиция изобщо не може да става въпрос, преди години може би. Искам да ви кажа, че специално при мен нито дъщеря ми , нито аз бяхме стресирани или изнервени през процеса на приучаване към гърне. Аз се бях подготвила, че ме чакат много напикани гащички,килими, легла и каквото се сетите още. Наистина в началото се иска търпение и свободно време( а време не всеки има).За първи път сложих дъщеря ми на гърне, когато тя беше на 7 месеца, а отучването от памперс започна на 1г. и един два месеца.

# 485
  • Немция
Аз си казах мнението подтикната от друг повод, този за алергиите и прибягването към метода проба-грешка/ това по-хуманно ли ти се струва?
Бискара, това определено го приемам ли4но. Twisted Evil И това, zаЩото ми се иска да пробвам и друг вид памперси след 2 години, иzкарали на една и сьЩа марка с някое и друго иzклЮ4ение. Питайки тук не оzна4ава, 4е наистина Ще минем на друга марка, в крайна сметка АЗ решавам как да процедирам, дори и грешка след грешка да правя... ooooh!
.....Откаzвам пове4е да коментирам, не искам да си раzвалям деня. Close

Теорията сьс иzка4аването на стьлбите и zрелостта zа сваляне на памперс не бях я 4увала, но има неЩо вярно в твьрдението, тьй като децата около нас, които свалиха успешно памперса беz големи хамалогии от страна на родителите иzка4ват самостоятелно стьлби. Моето дете определено се zатруднява с таzи zада4а, с помоЩ  оба4е се полу4ава.

# 486
Аз си казах мнението подтикната от друг повод, този за алергиите и прибягването към метода проба-грешка/ това по-хуманно ли ти се струва?
Бискара, това определено го приемам ли4но. Twisted Evil И това, zаЩото ми се иска да пробвам и друг вид памперси след 2 години, иzкарали на една и сьЩа марка с някое и друго иzклЮ4ение. Питайки тук не оzна4ава, 4е наистина Ще минем на друга марка, в крайна сметка АЗ решавам как да процедирам, дори и грешка след грешка да правя... ooooh!
.....Откаzвам пове4е да коментирам, не искам да си раzвалям деня.

Е то, оставаше да не го приемеш лично. И продължаваш да пишеш безумни неща от рода че дори и да правиш грешка след грешка си е твоя работа....ти експериментираш не  върху себе, а върху дете, нали разбираш разликата.

Извинявай, да те питам-- щом детето вече е реагирало към памперси към които др. деца не реагират, ти защо искаш да пробваш върху него нови варианти, вместо да използваш това  на  което то е свикнало и се чувства добре?
Надали тук някой може да ти даде инфо кой вид няма да даде алергична реакция. И не е въпроса да е евтино, въпроса е да се намери вариант за удобството на детето. Реагирах остро, просто защото не може цената на памперса да ти определя дали детето да се чувства добре или не.. PeaceАко толкова ти пречат на бюджета, правиш така че той да се откаже от тях, ако не става все още, стискаш зъби докато детето е готово да седи без памперс и това е.

# 487
  • Немция
Кой говори тук zа алерги4ни реакции кьм памперси???? ooooh! Става дума zа протьркване на кожата от определена марка...
И можеш да си спестиш наzидателния тон и оценката по писаното от мен. ooooh!
Смятам да поставя то4ка на моето у4астие по темата тук и zасега. Адио. Stop

# 488
 Simple SmileЗдравейте момичета, след като цяла зима и пролет Ви питах разни неща, ето от 06.08. съм с децата - две момчета на 7г. и 14г. официално във Вашата страна и тема. Отобрун, в района на Мюнхен.
За да сменим посоката на разискванията Ви питам-кажете моля, защо момченцата малки и по големи са с толкова дълги, понякога и мръснички коси?

# 489

Давайте акьл zа памперси сега.  WinkИскам да пробвам друга по/евтина марка освен на Памперс, пробвали сме досега такива от Алди, zаЩото са тьнки и сравнително меки, но и при двете пробвания в/у малкото, полу4и големи кожни проблеми, а никой около нас, които полzват алденските памперси нямат оплаквания.
Пробвали сме и на Babylove, но ми се струват дебели.

Е, или ти не можеш да пишеш, или аз не мога да чета.  Rolling Eyes

Да, реакцията към даден вид памперс е вид алергия или най-малкото непоносимост към съставките му.
А, сега видях че 2 пъти си пробвала един и същи вид след като един път ти е направил проблем. Просто спри  да пишеш, за да не се излагаш повече.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 16:09 от Biskara

# 490
За да сменим посоката на разискванията Ви питам-кажете моля, защо момченцата малки и по големи са с толкова дълги, понякога и мръснички коси?

Ооо,не!  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Добре че от утре съм пак на работа.. Whistling

# 491
Здравейте.
Извинявам се че нахлувам в темата ви, но имам нужда от малко информация. Интересува ме в Германия продават ли се етерични масла ( по точно карите и макадамия ) и къде могат да се намерят? Ако ги има как се казват на немски. Също ме интересува как се казва помпа за кърма на немски. Не живея в Германия, но мъжът ми почти всяка седмица е там и съм забелязала че качеството на всичко което ми носи е доста по различно от местното, а май и цените. Преди 12 години използвах бебешка козметика Бюбшен или Бюбхен ( извинявам се ако греша ) и ми харесваше, сега мисля отново да я използвам, но ако има нещо друго което бихте ми препоръчали бих пробвала.
Хубав ден на всички.

# 492
 Laughing Laughing Laughing

...А бях решила да чета назад.

Алоха!

За през ваканцията за тези в районът на Нюрнберг и Ко. препоръчвам с две ръце посещение в Зоологическата градина - новата лагуна на делфините е отворена и е разкошно.
Срещу 8 евро и нещо организират и чудесен бюфет за закуска и можеш да манджариш на терасата над делфините. Кефче-левче!

# 493
Привет и от мен. Ние бяхме 2 седмици по Бг морето и су изкарахме супер готино. Времето беше мног хубаво. Намерихма си много готини плажове, морето беше невероятно чисто и спокойно. Чак не ми си прибираше вчера. Не очаквах да намеря някъде по Българското черноморие толково хубаво море, но явно все още има такива кътчета. Иначе като цяло лудницата навсякъде е пълна. Все още застрояват като ненормални. Аз не бях ходила по Бг черноморие от 2005 и направо се изумих.
Няма никакви застроителни планове, инфраструктурата е доста зле. Може би ако в следващата зима не се заминават със строено на още хотели, а пооправят малко пътищата и улиците, направт свестни тоалетни може и да има доста хубави места.
Иначе Слънчев брят е може би най-гадния курорт, който може да съществува. Признавам, че минах само покрай него, но гледакта ме потресе.

Сбъдваща много  Hug за теб и се надявам майчето ти скоро да се оправи. Исуми ме факта, че не могат да намерят какво и е, а и е толкова криточни състоянието. Направо не мога да си представя как се чустваш ти и всички твои близки. Дано скоро мине този кошмар.

Ох тази тема за памперсите е малко като темата за водата и малките бебета. Дали се дава на бебета до 6 месеца, които с на кърма вода или не. Ми според мен вска майка си знае най-добре. Аз на Яна го махнах предното лято, като си реших да ползвам лятото и това, че не исках на две деца да сменям памперси. Не мога да кажа, че стана много лесно при нас. Бяхме на морето и аз едва ли не пред 30 мин  питах дали и се пишка, а тя пък хич и не искаше да чуе за гърне. А както се очертава в момента, тя може да издържа доста между две пишкания. Както и да е махнехме го септември, и с пишкането нямаше проблеми, но пък акането ставаше само в гащите. И много добре знаеше, че си и се ака. Няма ви казвам колко такива гащи изпрах. Поне 2 месеца след това вършеше акането само в гащите. добре, че тя ака на 2-3 дена по 1 път  Laughing Но в един момент си спря. Нощния го имахме до преди 1 седмица. Преди няколко месеца исках да го махна, ама след като 3-4 нощиу по дред трбваше да сменям чаршафи и се отказах. Сега тя си каза, че иска да си спи по гащи и така. Иначе тя си пие вода през ноща, но не искам да я отказвам от този и навик, защото и аз си пия вода и не виждам нищо лошо в това.
Този пост май повече за темата за махане на памперсите, ама хайде и аз да си кажа мнението.

# 494
Иначе Слънчев брят е може би най-гадния курорт, който може да съществува. Признавам, че минах само покрай него, но гледакта ме потресе.
Eee, трябвало да наминеш по тъмно, пеша, по някоя от главните "артерии", можеше още повече да ти хареса Mr. Green
Аз миналата година ходих една вечер на диско там (имам една луда братовчедка, та тя ме подлъга) и видях на живо ордите алко-туристи, които се преселваха от единия клуб в следващия Crazy чувствах се малко като в страната на чудесата. А към 4 сутринта, като излязохме да си ходим няма да казвам каква мизерия видяхме по улиците Sick и колко трупа се търкаляха в мръсотията...
Та каквото и да си видяла преминавайки- нищо не е Mr. Green

Ако знаете как изгорях днес, не смея да отида да си легна сега Sad Няма няма слънце пък като пекне чак се олива...

Общи условия

Активация на акаунт