164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Шанта, това, което преживявате изисква много сила, която е за възхищение. Човек е така устроен, че с истината, колкото и да е тежка тя, се справя по-добре, отколкото с леките загатвания за нея. Не е особено умно от тяхна страна, да ти предлагат помощ, която ти не си поискала, без да ти дадат конкретен пример за нуждата ú. Защото може да се помогне само на този, който е готов да приеме помощ. Може и да са добронамерени, кой знае... Виж други форми на (взаимо)помощ, пробвай, прецени. Може и да има полза. Желая ти сила, късмет и здраве за всички!

Пепе, да те успокоя, и на Алекс най му допада математиката. По принцип за училище не му се разказва, научавам от другите майки туй-онуй. В близките 12-13 години ще имаме шанса да я видим ние тая работа със школото. Laughing

# 646
Мамункова , благодаря ти!

Човек е така устроен, че с истината, колкото и да е тежка тя, се справя по-добре, отколкото с леките загатвания за нея.

Много точно казано, наистина си е така.

Аз стигнах до някои отговори,   bouquet. Лек ден на всички Simple Smile

# 647
шанта , когато правиха операция на Сашко от херния zа 2 ри път в стаята имаше дете с първа операция. zаговорихме се с майката zа раzни неща zа грижата след оп и ... когато влеzна сестрата сле иzвестно време и направи zабележка , ако я интересува нещо да пита персонала , а не мен.
помислих си, 4е имат микрофони в стаите.
хрони4ните zаболявания са тежки диагноzи и много хора ги преживяват много zле психи4ески. Покрай тпова и техните роднини. Доколкото хнам, ако на някой му намерят хашимото му препоръ4ват и психотерапевти4ния си отдел. А ако някой има псих. проблеми първо го пращат на интернист да види няма ли проблем с хормони.
Може да имат много майки, които иzобщо не се справят прихи4ески, въпреки 4е не ли4и отвън.
Също може и да не са сигурни как се справя самото дете , но да не могат да раzберат беz да преслу8ат майката.
А може и това , как ще се справя детето в бъдеще със диагноzата си да zависи от отношението на майката и zатова да я наблюдават. може да ти правят zабележки, zащото ги е страх, 4е деца, с подобни диагноzи им се угажда много, кето предиzвиква бъдещи проблеми при теzи хора ... проблеми с иzискванията им към околните например с несправянето им със ситуации и с подобни например ...

Аz просто каzвам нмнение , нищо няма което да твърдя със сигиурност, амо мето мнение  Hug

# 648
Като заговорихте за операции, та да се оплача.
На Лени му бяха насрочили операцията за сваляне на плаките за 2.9. Обаче имали проблем с наличие на анестезиолог (отпуски и дъра-бъра) и я преместиха за по-ранна дата - на 30.8
При това положение ми се наложи да сменя ден за фотосесия, което не е болка за умиране, обаче ще трябва да си мъкна и дребното ремарке с мен утре на срещата с анестезиолога и във вторник за операцията.  Crazy ooooh!
Не знам как ще издържа психически.
Стискайте палци!  Praynig

Мамункова, Пепе, момчетата си падат по цифрите. Моя младеж примерно на глас като чете - още срича, наум чете много бързо и много добре преразказва след това. Но чак след 2 клас  hahaha
Иначе пише като мъниста и без грешки, хлапето му с хлапе.

# 649
Moята пък още не е разбрала, че има такова нещо като четене на ум- като се разчете и цялата къща я слуша Crazy Сега си е приготвила една книга, да четяла на плажа- представям си какво литературно четене ще им дръпнем на 'талянците  Laughing

Да ви разправям майтап. Оказа се, че на Леа най-добрата приятелката ще почиват в същото градче, където и ние и даже в съседния хотел, а на всичкото отгоре и по едно и също време Crazy То да се бяхме наговаряли пак нямаше да се случи такова съвпадение. Онзи ден като се разкрихме хлапетата умряха от кеф Simple Smile по-големият майтап обаче щеше да е да не знаехме предварително и да се засечем там Simple Smile
Да не посмее човек да забегне нанякъде с някое чуждо гадже, веднага ще се намери някой комшия наблизо, да го излови Mr. Green

# 650
Оказа се, че на Леа най-добрата приятелката ще почиват в същото градче, където и ние

Супер, ще бъде страхотно Grinning

В коя част на Италия заминавате?

# 651
Хахаха Бибс, това наистина е много оригинално!  Laughing

Ние ходихме 2 пъти с едно друго семейство с дете на същата възраст в Турция. Първия път беше супер, втория хич, а хем с едни и същи хора  Crazy  Тази година отиваме сами  Laughing - детето 100% ще си намери компания в хотела.

# 652
До възможно най-близкото море Simple Smile В Caorle, на 70км източно от Венеция.
Между другото някой ако има да сподели Tipps & Tricks на тема Венеция за начинаещи ще съм много благодарна. Няма да имаме много време, така че смятаме да й отделим само един ден и трябва да се концентрираме над най-важното.

Татянка, и на мен такива ваканции с друго семейство ми се струват много задължаващи някак, затова предпочитам сами. Имали сме предложения, но не съм се "престрашавала". Курц-урлауб 3-4-5 дни е друга работа, особено в някоя фериенхаус, но годишната почивка е мaлко рисковано Simple Smile
А с тези се надявам да се засечем няколко пъти на плажа (ако става изобщо за плаж, де Crazy), че Леа да не ни юрка много. Те са 4 деца и с тях винаги има купон, с други думи-лудница, и нашата не се сеща за нас в тяхно присъствие Laughing

# 653
Така е, наистина е ангажиращо да си с други хора на почивка. Ние например тази година бяхме 4 семейства с по 2 деца всички, но програмата беше волна. Никой не беше ангажиран с другия един вид, но пак бяхме заедно и беше много хубаво.

Някой питаше доста страници по-назад за бюро и стол, нашите са тези, а това са двете принцеси Grinning

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:22 от Toni4ka

# 654
Пу пу, много са сладки, а Габито много е пораснала!  Heart Eyes

# 655
  • Немция
Тони4ка, при кликване не ми се отварят снимките на девойките. Thinking Crossing Arms

Просто не разпознах в това, което правят, предложение за помощ, а критики, обвинения и следене под лупа.
Шанта, а zаЩо при следваЩото ви влиzане zа контрола в болницата не споделиш написаното по/горе с психолога, zа да иzгладите недораzуменията и zа да може да се полу4и диалог?
Предполагам, 4е и аz бих се по4увствала като теб в сходна ситуация.

Ве4ке , стискам палци и ти пожелавам zдрави нерви. Hug

Ние се раzходихме до Белгийската ривиера преz уикенда и мястото бе много симпати4но. Имаше малко лукс, много шики/мики, китни квартал4ета с надути цени, огромен крайбрежен булевард, като се вzеме предвид, 4е морското град4е не е голямо, но пьк е блиzо до БрЮж. Има и трамвайна линия, която водела до Франция(не я пробвахме оба4е, яzьк  Confused). Само времето беше zле, ама не е 4удно zа това място от Европа.

# 656
  • Германия
Шанта, разбирам ти много добре притесненията с психолога. Аз бях на подобен хал в дерма-клиниката с Фаби. Ходих и на Gesprächskreis и отделно си направих термин с психоложката за да си поговорим какво кога и как. Не беше напразно, най-вече като се бяхме събрали групата майки и слушаш и чужд опит и при кого кое е проработило.

Днес хорт-възпитателката изклюка Мартин, че бил ритнал едно дете, защото онова го пипнало по къдриците. Иначе бил много интелигентен, но тази ританици и удряници не са в реда на нещата. Сега ще има разтговори на високо равнище с него.

Вече, а няма ли някоя добра съседка или приятелка, която да поеме малкият поне за първите часове след ОП-то?

# 657
До възможно най-близкото море Simple Smile В Caorle, на 70км източно от Венеция.
Между другото някой ако има да сподели Tipps & Tricks на тема Венеция за начинаещи ще съм много благодарна. Няма да имаме много време, така че смятаме да й отделим само един ден и трябва да се концентрираме над най-важното.

О ние бяхме преди няколко години в къмпинг близо до Каорле.
Като ходите във Венеция отидете с влак, а не с кола. От Каорле няма влак, но някъде 10тина км навътре има гара. отидете до там с колата, места за паркиране има бол. Билетът е на нормабна цена. Във Венеция като слезете на гарата не следвайте знацитер които водят към плащада, че ще се разбиете от ходене докато стигнете до там. И за навръщане то Сан Марко към гарата си хванете корабче от градския транспорт. Посетете моста Реалто. Може да се качите на кулата срещу базиликата да видите всико отгоре. На абзиликата обикновено е зверско меле, но минава долу горе бързо. Вземете си жито да похраните малко гълъби и да ви накацат  Laughing И се помоткайте по уличките встрани то мелето.  Wink

# 658
На почивката децата се zапоzнаха с двама братя от Гърция на тяхната въzраст, станаха нераzделни. Покрай децата се zапоzнахме с родителите,  влиzахме zаедно в морето, на обяд и вечеря се хранихме zаедно т.к. момчетата не искаха да се раzделят. Прекарахме така три дни и въпреки, че беШе много приятно zа всички не съм сигурна, че бих искала да прекарам така цели две седмици.
Бибс, приятно иzкарване и гледай да се zасечете с приятелката към края на почивката Wink
Вечернице Hug  всичко да мине леко и успеШно:pray:

Днес първокласника нямаШе домаШни zаради панаира, който се провежда всеки август по наШите zеми. Писането определено ЩеШе да ми иzлеzе по_евтино Twisted Evil минахме преz три въртележки и едно виенско колело и на всяко от тях оставихме между 5 и 6€ следваха сладолед, пуканки и така се върнах с две Щастлива деца и с 30€ по_малко.

# 659
Петка, благодаря за съветите  bouquet Не знаех, че имало възможност и с влак, аз четох само за корабче директно от Каорле или с кола до някакъв град и от там пак с кораб. Определено ще предпочета влака...ехее, ще се чувствам по стъпките на Джони Деп (в "Туристът")- с влак до Венеция (само че пристигаща от другата посока Wink) и после с корабче до Сан Марко Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт