Холандска тема - 38

• 30 949
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Da,decata sa v BG.A mojem li da napravim tazi deklaraciq samo s kopie ot akta za rajdane na maikata? Sad

# 106
Da,decata sa v BG.A mojem li da napravim tazi deklaraciq samo s kopie ot akta za rajdane na maikata? Sad
Не, не можете!  Peace Декларацията трябва да е направена лично от нея и нотариално заверена.
Майката може да отиде в БГ посолството в Белгия и да я направи. След това с регистрирана поща да ви я изпрати.

Сега видях, че си писала "може да се сетят за майката", колкото и на границата да тълкуват различно закона в частта му за напускане на страната от непълнолетни (бг и чужди) граждани, не само ще се сетят, ами и без нужните документи е безсмислено да си правите експерименти.  Peace Ще бъдат върнати на 100% и разочарованието ви ще е налице. Въпросната декларация е първото нещо което ще изискат.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 17:27 от Leprechaun`s mommy

# 107
OK blagodarq mnogo za otgovora  Wink samo ako moje da mi kajesh i kakva e tazi registrirana poshta... Thinking

# 108
Leprechaun`s mommy, не знам как е реагирала майката. Не я дочаках тогава. Днес само  на излизане ми каза нещо "благодаря", че съм спряла дъщеря й, явно е научила от някъде и  още една -две приказки и  за повече нямаше време, че явно бързаше.

# 109
OK blagodarq mnogo za otgovora  Wink samo ako moje da mi kajesh i kakva e tazi registrirana poshta... Thinking

Не знам как е точно термина на български, но това е услуга на пощите. Плаща се малко повече, но не е скъпо и по този начин може да се проследи пратката, а в случай на загубване има обезщетение. 
На холандски е Aangetekende post.
На английски - Registered mail.

Звезди бе, добре, че в края на краищата всичко е приключило добре.  Peace Едва ли е била особено щастлива от случката.

# 110
И аз така мисля. Добре че всичко  се нареди така.

# 111
На български е препоръчана пратка / писмо.
Звезди, кофти история и добре, че е свършила добре.
На последния учебен ден в нашето училище всички деца носеха цвета или дребен подаръх, хем седмица преди това беше юфендах.  Thinking За първия не знам. Дано не съм в небрано лозе.Ще пратя мъжО, той да бере срама.  Mr. Green
Няма да ви казвам, че си прекарвам изключително добре на топличко  Mr. Green .

# 112
И тук бе топличко за 1 ден. Mr. Green
 споко нищо не се носи носи за първи ден. Жалко, че не съм разбрала за последния учебен ден. Blush

# 113
Здравейте момоичета  Hug
Имама приятелка в Амстердам. Живее там от 4 години, но сега спешно трябва да напусне жилището, в което живее. Каза ми, че условията да наеме са много тежки и не отговаря на тях. Искали банкови гаранции или нещо подобно. Досега беше в наета от българин къща, която той преотдава на други. Ако знаете за скромно жилище, което да не изисква обичайните големи гаранции, моля посъветвайте ме къде да пита. Тя работи на 2 места, има доход, но явно недостатъчен за самостоятелно наемане. Благодаря  Hug

# 114
dobra съжалявам, аз лично не мога да помогна.

Къде се затрихте, бе момичета? Simple Smile Видяхте хубаво време и дим да ви няма.  Laughing

# 115
Момичета, има ли въобще кисело мляко 0,1% тук? Всичко, което виждам е 10%, 5% или нищо не пише.
Ние се регистрирахме в общината, днес трябва да ида да взема документите. Мъжът ми вече има среща за малкия за ясла, но май било доста скъпо, ще видим какво ще кажат. А за баткото си избрахме едно училище,  понеделник чак има среща там, дано се съгласят да го вземат още от следващия ден, че нещо ми се увидя. Той декември ще прави 4 години, дано не ни карат да чакаме до другата година. Момичета, на тези срещи всички ли да ходим според вас, малко ми е неудобно целия катун, но пък няма вариант само мъжът ми и аз да ходим, че децата пък няма кой да ги гледа.

# 116
Къде, къде...е това хубаво време?  Laughing

Момичета в НЛ съм. И много ми е мокро някак и мрачно.
Мисля,че лятото за нас приключи. Съседката ми разправя, че имала чувство,че е минала есенната ваканция, не лятна.

Затънала съм в работа и ангажименти. Някакви афспраци за какво ли не.
Ще се обаждам да отменям някои. Подготвям рд на Мила. На деня с приятелчета,
после на училище, после съученици...Ще лудна.

Шанел, ако и двамата работите, данъчните ще ви връщат някакви пари.
Зависи и за колко дни го пускаш. Предполагам не за 5.
Баткото като навърши 4, ще го вземат.
За мляко - аз използвам volle yogurt, био е и на Алберт Хейн, не пише процент.

# 117
Благодаря ти Milla Elaine   bouquet
Ще си купя от това мляко, гледах го аз снощи, но като не пишеше нищо реших, че няма да ми свърши работа.
А за работата - мъжът ми работи, аз не. А и това с данъчните, дори и здравните ми е тъмна Индия.

# 118
Страхотно кисело мляко на Milsani има в Алди, което се доближава до нашенското. 1.5% масленост е, в кофичка като нашата, бяло и зелено. Струва по-малко от 50 цента.  Иначе в Албертайн има кисело мляко по бг рецепта:

не е лошо, но онова в Алди ми харесва повече!

# 119
Мен 1,5% не ме устройства. Трябва ми 0,1% заради диетата на Дюкан  Embarassed Embarassed

Като съм започнала с питанките да питам и още нещо. Бутилките на водата Spa връщат ли се? Гледам на етикета не пише нищо, но знам ли

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 15:03 от shanel1982

Общи условия

Активация на акаунт