Холандска тема - 38

• 30 944
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Мен ме шокира, че тя знаеше, че майка му я няма и го остави само детето... един вид" да се спасява".

Честно казано, никога не съм си мислила, че Ерик може да хукне след мен и подобни сценарии не са ми минавали през ума. Rolling Eyes

# 91
Мен ме шокира, че тя знаеше, че майка му я няма и го остави само детето... един вид" да се спасява".

Честно казано, никога не съм си мислила, че Ерик може да хукне след мен и подобни сценарии не са ми минавали през ума. Rolling Eyes

Звезди,дано да го обясня като хората,понеже съм с ужасен главобол.....тя(юфката) не може да зареже класа си без надзор и да се втурне след детето,това по принцип.И не е толкова виновна,че не е видяла детето,че излиза....В такава ситуация се разчита на адекватна реакция от околните.И на инстинкта на самосъхранение на детето.
За мен е нелогично поведението й след като е хванала детето.Което в крайна сметка,отново води до възмущение от юфката.

Преди време,дъщеря ми се прибра с голяма цицина,аз се притесних,питах юфката й-тя не знае,станало по хрим,отивам при другата юфка и питам-не видяла,моята казва че се засилила да прескочи нещо си и не видяла нещо си  ooooh! Аз се възмущавам и казвам,че при подобен инцидент искам да ме уведомят по телефона,тя супер изненадана,пита "защо" и че ако има нещо сериозно ще извикат лекар.  Confused
Бях казвала,че попълвах една анкета, бях подчертала,че не искам детето ми да участва в проучването,те обаче я викали за разговор.На другия ден заявих на директорката,че искам обяснение и ,че никой,външен човек, няма право да разговаря с детето ми на територията на училището,където съм им я поверила.Бях ясна и категорична-получих многословно извинение и после писмо,в което най-подробно ме информират как и защо е станало и още малко извинения.
С примерите искам да кажа,че в някои отношения не може да им се търси отговорност,в друго са силно уязвими и внимателни.
Когато подписвах договора за опванха,бях силно изненадана за колко малко неща са отговорни и за колко много-не са. Crazy

картинка,и твоя пост ме озадачи  Rolling Eyes....

# 92
О, тя юфката във вторник е пред пенсия и като тръгне от единия край на стаята за другия и забравя за какво е тръгнала,аз не очаквам от нея много и не съм изненадана,че Себастиан е излязал без да го води-децата редовно не искат да влизат,като видят,че е тя, а често и други майки съм засичала да се връщат с децата ,за да ги оставят пак.Но моето до сега не изявявало някакво недоволство от тази юфка- тя му дава някаква картинка за оцветяване и като го взема само ми показва какво бил нарисувал.Един ден беше докопал някакво лепило и късал от бял лист и лепил на син,правил островчета, с които да стане архипелаг.Беше се омазал желия и тя беше притеснена да не би да кажа нещо за дрехите му.И като се зарадвах,че най-после нещо различно ,чак ме пита дали не съм ядосана ,че е толкова мръсен.Ами...като го изкъпя няма да е мръсен и за такива неща гледам да не си усложнявам живота.
Веднъж Себастиан беше заспал следобеда в леглото за куклите и момиченцата го бяха завили.Изкарах си акъла къде ми е детето.Тя не беше видяла,добре,че едно дете ми каза.

Другата учителка е съвсем друг тип-нищо не и убягва от погледа и винаги знае кой какво е носил,дали си го е прибрал,какво прави и дали има нещо притеснително.Знае как да ги укротява и как да ги стимулира,не знам каква и е тайната,но много добре се справя.Имат  градина и садят разни неща с децата,поливат,хранят птичките,пекат курабийки,правят доста интересни неща.Колкото пъти съм ходила да помагам,все едно съм в кръг семейно-децата знаят доста неща едно за друго,помагат си,закрилят се,умеят много добре да общуват помежду си,но и тя доста ги мотивира.
Себастиан понякога я имитира у дома.Пита ме какво съм сготвила,после пита дали само това и дали още нещо не мога да направя.Като го накарам да си подрежда играчките ми отговаря,че това вече го е свършил и сега трябва да си намери някаква "по-важна" работа,като за големи момчета.А ако го карам нещо,което е лесно ми отговаря ,че няма да ми помага,понеже аз съм голямо момиче и много добре мога да се справя сама.А като си го свърша идва и ме гали по главата "Видя ли,че можеш и самичка без да ти помагам,вече си голямо момиче".

Изобщо,училището е голям купон.

# 93
Де факто  си права, кате, че другите деца също са без надзор, ама пред вратата има строени родители и...
 Просто ми стана много притеснено и за самото дете. Все пак то вече е в класната стая и за мен се води нейна отговорност.

За удряне и тн... един ден старата юфка ми каза, че Ерик бил ударен по главата, а той нищо не бе ми казал, после го разпитвах, но отрече.
Но такива неща по съм склонна да приема, не че приветствам, разбира се, понеже е една юф на 30 деца...

Явно ще има още на какво да се  Shocked
 Mr. Green

# 94
Звезди,права си,но при по-малките деца изненадите са.... ooooh!,но нали входа от който влизат малките се затвавя винаги,на другия вход трябва да има също някой(директор обикновено и някой от тех.персонал).Или при вас не е така?
Искам да кажа да не бързаш да се разочароваш от нея,както сама си се убедила,не се е стигнало до инцидент. Peace Такива неща честичко се случват  Mr. Green

# 95
Благодаря ви за пожеланията и комплиментите, момичета!  Hug

Фата, много са готини, родените на 15 август.  Laughing
Купонджии, социални, щедри, с чувство за хумор, умни....
ама трябва да ги слушаш и правиш комплименти. Критики не търпят. Mr. Green

ще имам предвид  Mr. Green

# 96
kate.t,
 няма! Никой не стои. Вратите зеят! Портиерът идва отваря врата, слага едно клинче отдолу и изчезва.
 Да не говорим, че в двора има една врата, която досега не съм я видяла затворена. Честно казано , видях я чак преди лятната ваканция.  Точно  до колелетата е, и може би затова е постоянно отворена.

Как да е!

Аз не съм разочарована, все още... т.е. не бих използвала толкова силна дума. А и с нея Ерик все първи излиза от училище. Mr. Green

# 97
zdraveite mami,az imam edin vapros koito ne e po temata no neznam kade drugade da pitam i molq da me izvinite za tova i da mi pomognete s kakvoto znaete.moqt ima 2 deca ot jena s koqto nqmat brak,no decata sa priznati ot nego i nisqt negovite imena.shte bade li problem na granicata ako toi izliza s tqh bez palnomoshtno ot maikata-vse pak te nosqt negovite imena i nqma brak s neq? Thinking blagodarq vi predvaritelno Praynig

# 98
Мила,да Емката ходи на зала 4 пъти седмично.Вчера без проблеми,даде ми целувка и си тръгнах.Харесва и по принцип.
Звезди,и аз не го намирам за нормално това Rolling Eyes.Трява да се обърнете към директора задължително,да се вземе под въпрос случката.В нашето училище на входната врата има винаги или учител,или някой от администрацията,или самата директорка.Ако някое дете исkа да излезе навън,го спират..поне съм засичала на 2 пъти такава сцена.Не мога да си пртедставя ,че свободно може някой пъшкул на 4 год. да си тръгне   #Crazy #Crazy
Красинл,не знам дали правилно разбрах newsm78.....но ако децата и мъжът са холандски граждани с хол.ппаспорти,могат да си ходят където си искат без пълномощно,но ако са бг граждани им трябва такова.
Днес ще посрещам гости.Децата са много щстливи,че вуйчо им идва. Crazy Crazy Party Party Party Party

# 99
Звезди, да, малко е притеснително това.
И аз веднъж видях дете, което така си тръгна, но го спряха до вратата.

Ох, не ми се тръгва. Tired
Мила снощи плака, че искала при леля да живее.
В България било весело, пък в Холандия - не.
Тя щяла да остане тук. Големи драми.

Днес опаковаме багажите и като си помисля,че и това лято мина, ми е едно тегаво.

Какво време ни чака там?

# 100
Днес специално погледнах  другата врата е по-различно.  Два класа, от които единия нашия, влизаме през странична врата.
 До другата врата е стаята на портиера и явно там се пази, а "нашата" врата е за по-големи деца и...
Но наистина мисля да питам как точно стои въпроса при следващата среща. Rolling Eyes

# 101
Криси, децата,ако са холански поданици могат да пътуват с таткото,но трябва да имате под ръка актовете им за раждане, където да пише,че той е таткото.Аз като пътувам със сина ми без мъжа ми ми искат този документ и питат детето каква съм му.
В Бг влиза с бг-паспорт,ако сме сами излизам с декларация от мъжа ми,че е съгласен да пътува без него, но и тогава искат акт за раждане.

Понякога не ми искат никакви документи,понякога ме проверяват много,зависи от този,който е на гишето.

# 102
О, чак сега видях на Криси въпроса.
 Аз си правя оглушки и си влизам с холандски паспорт, както и на детето , понеже и двамата сме с еднакви фамилии и никога не са ми искали нещо друго.

Догодина ще сме трима и ще видим как ще е.

# 103
of momicheta mnogo e slojno.maikata e v belgiq i decata iskat da otidat pri neq.i te i priqtelqt mi sa samo s balgarski dokumenti,no razpolagame s kopie ot akta za rajdane na maikata-dali ima nqkakva vazmojnost da se napravi palnomo6tno bez neq,samo s akta?spored men mislq che ne bi trqbvalo da ima problemi na nashata granica sled kato te sa s negovite imena,no nali znaete kak e v nashata darjava i moje puk da se setqt da pitat za maikata... Sad neznam kakvo da pravim

# 104
krisiNL Щом децата са български граждани и единия от родителите им не пътува с тях задължително трябва да има декларация от въпросния (майка/баща), че е съгласен. В противен случай на границата няма да ги пуснат да излязат само с приятеля ти.  Peace Носи се и копие от декларацията, която остава на паспортна проверка.
А, всъщност ти за коя граница говориш?  newsm78 Децата в БГ ли са?

Звезди а ние пък сме с различни фамилии и не са ми искали документи. Аз за всеки случай винаги нося актовете за раждане на децата.  Whistling Но имат 2 дежурни въпроса (досега не са пропуснали  Laughing) и на излизане от НЛ и на влизане, първия "В Белгия ли живеете?", втория "Каква сте на децата?". Последните 2-3 пъти директно питат дъщеря ми "Коя е тая жена?". Отговаряме и ни пожелават всичко най-добро. Simple Smile

А, за юфката, каква беше реакцията на майката?
Възможно е да се случи да излезе без да го види, но да вдигне ръце и да зареже така нещата е неадекватно. Не става и да остави сами 25 деца, но затова е учителка да има методи, с които да задържи момиченцето.

Общи условия

Активация на акаунт