Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 998
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро!
Минавам да поздравя СЗА за чудесния текст!  bouquet

И да пиша, че втори ден водим борба с памперса и ще съм доволна на стиснати палци и позитивни мисли да доведем мисията до край с успех! Praynig

# 346
Бухта, Сия, Тони, много ви благодаря за хубавите думи  Hug

Бухте, ти ме уби с тези импровизации, браво на теб. Аз не се наемам да импровизирам за сладки/соленки. Само с манджи  Mr. Green - онзи ден готвих нещо като мусака на тиган с тиква и кайма Simple Smile Твоята Ния определено е огън момиче Simple Smile

Сия, стиснатите палци бяха, защото чаках да ми кажат дали ще мога да сменя учителката на Гого. Като цяло помогна стискането Simple Smile - аз се успокоих, а малко по-късно отколкото ми се искаше ми казаха, че ще мога да го преместя (но в края на срока). Аз, обаче, се отказах на този етап - виждам, че той е много спокоен с тази учителка и в този клас, а класът ми изглежда много добър, сплотен, няма ектремни деца, няма проблеми, а родителите като цяло добре се разбираме и решаваме доста неща в полза на децата. Засега нямам основание да се безпокоя повече. Класът, в който исках да го преместя, от друга страна, гледам че е доста буен, има много момчета, като че ли родителите са все едни такива дето си придават важности, а пък явно не е особено сплотен (например сега имаха зелено училище за 4 дни в с. Баня и само въпросният клас не успя да отиде поради липса на достатъчно желаещи).. Та така, това беше, мисля, че стискането на палци имаше определено успех, а накрая може да се окаже, че в крайна сметка съдбата си знае работата, решавайки вместо мен някои неща  Mr. Green Трябва да се насиля най-накрая да започна да й имам доверие на тази съдба  Mr. Green Laughing

ГалинаГ24, благодаря за коментара, ще пробвам с финни овесени ядки едни кюфтенца, които скоро си харесах.

# 347
Момичета, влизам само да почерпя послучай именния ден на Митко и да пожелая на всички адашчета (и малки, и по-големи) много здраве и слънчеви дни!

# 348
Честит Имен Ден на Митко и на всички малки и големи Митковци! Да сте живи и здрави

Тони, успех с памперса. Пиши как върви

# 349
Танче, да ти е жив и здрав именика!   bouquet

Живи и здрави и всички други именици!  bouquet

Ох, как върви....2 напред 1 назад. Confused Вчера сутринта имаше 2 напишквания на гащите после 4 пъти в гърнето. Тази нощ памперса й беше сух от сутринта 2 пъти си пишка на гърнето, като втория път дойде да ме извика от спалнята, за да седне  там. Излизахме на голяма разходка...вози се на люлката, купих й нова четка з зъби....изобщо поощрения имаше. Върнахме се да се изпишка в къщи, че си каза и излязохме пак при топките... и там се напишка. ooooh! Айде бързо в къщи, сменяй гащи... и уговорки пак... седна на компютъра, ама явно й се е доакало и докато се сети какво да ми каже свърши и двете работи в гащите. Sad Миене и пране и сега заспа от преумора с гащи...сложих и една подложка и да видим как ще е като се събуди.

Така се зарадвах снощи и сутринта, а то сега... Confused да видим. Дано свикне бързо... Praynig

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 15:43 от Tony_st

# 350
  • Стара Загора

Хайде и от мен една почерпка.......!!! Да ви е сладко! И да не забравя да ви кажа НАЗДРАВЕ!!!
На всички именници бъдете здрави и нека Св. Димитър ви закриля вас и вашите близки!
 Hug Hug Hug

# 351
Честит имен ден на Митковците Simple Smile да са живи и здрави и много щастливи!

Тони не се отказвай с памперса - ние така свикнахме - оставях го по гащи, колко съм попрала напикани и наакани гащи само аз си знам  Mr. Green Ние като го махахме февруари/март той още не говореше като хората. Като се напикаеше идваше и ми казваше "моко" и дотам... но за около месец го махнахме. Имахме и добре и лоши дни, но се научи. Не се отчайвай, ще свикне душата!Успех  Hug

# 352
Честит имен ден на малките сладури Митковци!Най-вече да са здрави,да са послушни и жизнерадостни,и ученолюбиви! Grinning Hug

Elwing,чакаме отзиви от първия яслен ден! smile3560Всичко ще е наред,сигурна съм,че бързо ще свикне адашчето! fingerscrossed

Тони,и това ще мине,скоро ще забравиш какво е напишкване. HugЕ,поне за Рая,де... Mr. Green

Pretty woman,как е Кали,свикна ли милото с гипса?
 Hug Hug Hug

# 353
  • София
Честит имен ден на Митачетата и всички празнуващи!  Tada

# 354
  • София
Честит имен ден на всички прануващи!  Heart Eyes Hug  bouquet
Петя,   Simple Smile какво да кажа... не е ял абсолютно нищо, играл си е с децата, уж бил спокоен, но той си знае какво му е... Каза ми, че е плакал за мен, но било хубаво и уж се нави утре да ходи пак. Мъчно ми е, но няма начин, не мога до стоя още време вкъщи  Sad Cry А за работата нали някой ме пита - свиквам още.  Crazy Слава богу в момента не е много натоварено, но все ме плашат, че като дойде грипният сезон е страшно  Crazy
Тони, успех с махането на памперса! Ние навън и за сън си слагаме още. Финансово не ми е изгодно, но не се тормозя толкова, няма човек, дето не се е научил.  Simple Smile  
СЗА, още не ми е съвсем до главата тази тема, но съм се замисляла отдавна и предполагам какво ти е.  Hug Много хубаво си го описала. Моите спомени са подобни - от началното у-ще помня само хубави неща, после не чак толкова, подозирам, че сега са се позасилили още, но за жалост не може нищо да направим  Tired Rolling Eyes
Стаси, как е Кали наистина?

# 355
 Elwing, тук също да ви пожелая успешно свикване. Тръгването на ясла е един труден момент, за който не се наемам да давам съвети, още повече че и при нас процеса на адаптация още не е свършил.
Тони, Рая вече е голяма и съм сигурна, че бързо ще разбере какво и къде трябва да прави. Ако това ще те успокои, при Лора процеса на махане на памперса лятото трая точно 2 седмици. Обяснявам си го с това, че е пораснала и е разбрала какво се иска от нея. От тогава и до сега не сме имали нито един инцидент, нито вечер, нито през деня. Всичко се върши в гърнето.
Дано Кали да е свикнала вече с гипса.
Да ви кажа, на мен ми липсва темичката ни и напоследък ми е едно мило като се разписвам тук ... предполагам носталгия някаква...

# 356
Благодаря ви, момичета, за подкрепата - имам нужда определено. Hug Ми вчера както добре бяха нещата сутринта и после проблеми...събуди се щото се напишкала...прах всичко на леглото, защото сритала огромния наилон, който бях сложила под нея. Беше много притеснена и изплашена. Дано не го запомни с лошо. Тази нощ памперса пак й беше сух и сега е на гърнето - очаквам включване...дано свикне. Знам, че няма да е лесно, но и това трябва да мине...няма начин. Навън не слагам памперс, но за през нощта слагам и аз..макар че е сух. Ще видим. Thinking

# 357
Навън не слагам памперс, но за през нощта слагам и аз..макар че е сух. Ще видим. Thinking
И аз бях така в началото - Митко се събуждаше със сух памперс още преди да махнем дневния, но за мое спокойствие го слагах. През август за 2 седмици махнахме дневния (в началото, стоейки в локва, невинно питаше "А, мамо, кво станало?", но после разбра). За нощния аз го попитах дали иска да остане с гащички, но настоях да си каже, ако му се пишка. Там нямаше инциденти. Тези дни, като е понастинал имахме два нощни инцидента, но се надявам да е временно.

# 358
  • София
Elwing, успех и от мен с адаптацията за яслата, както и с работат. А каква е работата ти, ако не е тайна? Стана ми интересно как зависи от грипа  Thinking
Аз напоследък се вкарах в едни филми с яслата... Освен да споделя и тук, може да ми дадете още идеи.
Дребния, който по принцип ходи от едно годишен на ясла, от известно време прави грандиозни истерии сутрин, когато на смяна е една конкретна лелка. Т.е едната от двете. Уж отива с желание и като я види, веднага дава заден, крие се за който намери, опитва се да избяга, всичко това придружено със солидна порция рев. Абе нещо страшно  Cry Една сутрин го слушах от вътре как нарежда - дай си ми якетооо, не ми пипай обувките.... Направо ми идваше да нахлуя и да си го взема.
Интересен също е факта, че след около 5 мин истерия, след като влезне при другите деца и седне да закусва, всичко това свършва и деня влиза в нормалния ритъм.

За мен това поведение не е нормално и сега се опитвамд а разбера първопричината, както и да се опитам да го убедя, че не е толкова страшна тази жена.

Разговарях със сестрата от другата смяна, както и със старшата сестра и получих обещания за съдействие и желание да разнищим проблема. Да видим..
Също мисля и да говоря с други майки дали са наблюдавали подобно поведение.

Приемам съвети.  Hug

Тони, защо не и купиш протектор за леглото, с тези найлони ми се вижда сложна работа. Аз ползвам такива - представлява подобие на хавлиен чершаф, с ластици от страни, с които се захваща за матрака. От горе слагам чершафа и така си гарантирам, че няма да пера и матрак после.

# 359
Тони, защо не и купиш протектор за леглото, с тези найлони ми се вижда сложна работа. Аз ползвам такива - представлява подобие на хавлиен чершаф, с ластици от страни, с които се захваща за матрака. От горе слагам чершафа и така си гарантирам, че няма да пера и матрак после.

Защото тук по магазините няма - знам за тези протектори от приятелка, а и Рая от месец си спи отделно на голямо легло, а не знам за легло с размери 90/200 има ли? То през нощта проблема не е голям, защото памперса е сух, но тя вчера спа следобяд и там се напишка на спалнята...просто заспа зад мен докато сменях памперса на бебето... затова просто и подпъхнах найлон. Днес няма пропуск. Mr. Green След като цяла сутрин стоя през 20 мин. на гърнето защото ми казвашще ДА на всяко питане "има ли пиш?" Бяхме навън и сега я прибрах, за да пишка. Направи го и излизаме пак. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт