Отговори
# 135
  • Ямбол
Моите в последно време много обичат млечни шейкове - банан, сладолед и прясно мляко в блендера става страхотно питие.

# 136
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Моите в последно време много обичат млечни шейкове - банан, сладолед и прясно мляко в блендера става страхотно питие.
Чудесна лятна идея, благодаря   bouquet

# 137
  • Бургас
pettesa как го правиш домашния сладолед?
Предните лета съм правила импровизирано с кисело мляко/домашно/,заквасена сметана, намачкан плод и малко захар,но това лято нещо не ми се получава.

# 138
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
pettesa как го правиш домашния сладолед?
Предните лета съм правила импровизирано с кисело мляко/домашно/,заквасена сметана, намачкан плод и малко захар,но това лято нещо не ми се получава.
Също като теб  Grinning: цедено мляко, заквасена сметана + банан или ягоди или малини, когато е нужно и захар. То по-скоро наподобява сорбе, а не сладолед. Чакам го 10-тина минути да се отпусне за да може се сервира на топки. Гарнирам с мед и орехи. Божествено е  Peace

ПП. Млякото си го цедя аз, не ползвам готово такова.  Peace

# 139
Домашен сладолед имах мерак да правя преди 2 лета, но сега ми мина. Правех от жълтъци, сметана и ванилия, ама нямам машина и слагах да замръва в камерата, при което се получават кристали, а това е все едно да пиеш айрян с бучки.

# 140
  • Бургас
Ааааа,пропуснала съм изцеждането на млякото.Понеже беше овче/гъсто/,реших че стане.Дъщеря ми много го обичаше с намачкан пъпеш.Пак ще пробвам,че само ми мрънка за "оня сладолед".Дано пак и хареса.

# 141
Най-лесен е онзи вегански сладолед, който беше подлудил целия нет преди 2 години - предварително замразени банани се пасират в блендер и готово - става сладолед. Разбира се, това е твърде семпъл сладолед, но ако държите на здравословен десерт за децата, е идеалното предложение. Ако се прибави сметана, става даже приличен.

# 142
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз взимам замразени ягоди, малини, боровинки или каквото има. пасирам с течна сметана и готово. от течната сметана става пухкав  Mr. Green
яде се бързо и с лъжица.

иначе има едно формички за сладолед на клечка, приятелката ми замразява сок в тях и децата го ближат като сладолед.

# 143
Нищо не и отказвам, до един момент се опитах да се боря и после се отказах. Пример - в събота имаше рожден ден. Наред с подаръците се прибрахме с поне 10 шоколада, още толкова шоколадови яйца, кексчета, бонбони и не знам си какво си. От как беше на 1 повтарям да не и се купуват такива работи, но кой ли ме слуша.... В крайна сметка отваря хладилника, вижда всичко, знае къде стой, но обикновено поисква плод или морков - и двете ги ядем сутрин, обед и вечер  Mr. Green За соковете съм  си решила проблема - имам си 2 баби, който лятото правят всевъзможни сокове за внуците - поне са от истински плодове и с малко захар. Кола не е пила, не иска и да пие за сега. Навън поисква предимно сладолед, който никога не и отказвам. Във фаст фууд стъпваме много рядко и обикновено ядем пица, в която също не виждам нищо лошо. Един път опита МкДоналдс и го изплю.

В крайна сметка не бутам нищо преднамерено, но и не отказвам, когато поиска. За разлика от моя позната, която след обяда дава вафла за десерт, а за следобедна закуска Данонино, защото ръцете са и в д**то и не може да свари един крем на детето си..... Или пък миналия ден се прибирам от работа и гледам едно току що проходило и майката го гони с пържени картофи от КФС....

# 144
  • София
Не ми се налага да ограничавам боклуците, защото дъщеря ми е много умерена откъм хранене. Не обича сладко; ако яде шоколад, непременно е фин млечен и го яде няколко дни. Торти, вафли, сладки, курабии - не вкусва. Веднъж-два пъти в месеца купувам детско меню от KFC. Засега положението е розово, да видим как ще е по-нататък.
Виждам, че говорите за шейкове - никога не е пила. Аз си пия блажено понякога, тя не изпитва никакъв интерес.

# 145
Моят син пропи Фанта, тоест опита, покрай други деца на площадката. Ограничавам, невъзможно ще стане в един момент, ясно ми е.

# 146
  • София
Чери ме подсети за газираните напитки. Веднъж дъщеря ми зор да опита кока кола. Взех й възможно най-студената. Като я опита и й избиха сълзите от газираното, не се е сещала от тогава да иска пак.  Wink

# 147
И моята не вкусва газирано, нищо не я изкушава.
Веднъж и беше лошо, знам,че колата действа много добре в такива ситуации- не близна.
никой не вярва, че тя не обича, аз не съм давала.....
По принцип много течности не пие. Кака и също- основно вода се пие в къщи.

Пристрастена е към сладолед обаче дребната, може да изяде по 3 на ден- не забранявам.

# 148
  • Русе
  И при нас до скоро не се пиеше нищо газирано и не налиташе, доколкото такова нещо в къщи не се купува, обаче покрай социалните контакти пропи газирано. Не му забранявам ако иска, но си избира най-малката разфасофка и си я пие по малко и не го прави редовно. Между другото една приятелка си носи винаги една бъркалка - клечка от обелена смрадлика. Разбърква напитката и тя се разгазирва. Освен това смрадликата има антибактериални свойства.

# 149
Тонка, същата работа, само че на  моята кокона колата и излезе през носа и тя шмъркаше в потрес  Mr. Green  Като цяло моята девойка е много странна. Обожава зеленчуци. Дайте и морков, червена чушка, краставица или стръкчета селъри и тя ще хрупа до откат. Човек ще си каже "дете-мечта". Да-да, ама като имах майстори да ми оправят покрива и бях купила вафли и бисквити за кафе пауза и нейна милост омаха 6 (шест!) вафли за един ден и се видях в чудо. За това подобни неща не държа у дома и не предлагам. Не изпадам в потрес, ако я почерпят от време на време, но си имам едно наум за страстта и към боклуците.

Общи условия

Активация на акаунт