Цветята носят радост на душата

• 56 987
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
И моето цигане наполовина вече олетя. Изсъхнаха му повечето листа,изпопадаха а останалите и те са на път и сякаш са покрити на места с бяла паяжина. Немога да разбера болест ли е, какво е. Милото вече остана само на голо стъбло. Ако имате идеи помагайте.
Акари. Вземай спешни мерки, че като чета е доста напреднала работата. Циганетата за много вкусни за акарите, трябва да се пръскат профилактично. Моето също беше нападнато, и то в стаята. Напръсках го няколко пъти, изнесох го на терасата и оттогава е ок, даже цветовете му станаха по-големи.

# 721
  • София
Мале дано успея да го съживя. Аз го пръсках с препарат против мана, а то акари. ooooh!

# 722
  • на североизток от Рая
      Здравейте, приятелчета мили!  Hug Hug Hug

Пак изчезнах. Ама нали ви казах, че това ще е все по-често явление. ooooh! Вчера нямах време дори да надникна тук, но пък повода беше приятен. Момичето ми навърши 18 години, стана пълнолетна. И както тя се пошегува, вече може да е и подсъдима.  hahaha
 Имах доста работа, търчах наляво-надясно. Макар и със закъснение, желая да ви почерпя с тортата, която бяхме поръчали за нея.

Тортата беше вълшебна на вкус. Дано да е такъв и животът й на щерката. Но най-вече й пожелахме да е здрава, колкото и клиширано да звучи. Тя все още не се е оправила, предстоят й нови изследвания, но хайде да не ви занимавам с това. И синът ми се разболя, беше с много висока температура, опита се и разстройство да го хване...Сякаш някой прокълна децата ми. Cry Тежи ми от това и гледам да не вярвам на такива неща. Чакам слънцето, както бях споделила. Дано да изгрее, оптимист съм.

Моите цветя са си още на терасата. Но днес е много студено. Гледах ги преди малко и се чудя дали да не ги прибирам. Или поне някои от тях да скрия. Уж дават пооправяне на времето и аз на това разчитам.

Пожелавам ви хубава вечер и успешна нова седмица. Дано да имате само положителни емоции! Heart Eyes

# 723
  • ГОре на черешата...
Нели, честит рождан ден на голямото ти момиче! Желая й прекрасна младост, реализирани мечти, романтични изживявания и много, много любов!

Това за болестите не си го и помисляй - вирус е, всички вкъщи го минахме, хубавото е, че трае точно 1 ден.

Прегръщам те силно Hug!

# 724
  • Варна
Нели, честита ти рожденичка! Да е жива и здрава, да жъне само успехи, да бъде много обичана и подкрепяна и да и върви винаги и във всичко!

Бързо оздравяване на малкия юнак Hug

Анита,
маната изглежда като бял налеп - все едно листата са посипани с брашно. Ако виждаш паяжинки със сигурност са акари. Пръскай поне 3-4 пъти през няколко дни, ще се оправи Simple Smile

# 725
  • София, Лагера
Мили дами, моля да ме извините, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от вашата помощ!  Praynig
Преди 3 месеца си купих страхотна кичеста драцена. Сложих я в един ъгъл ето тук , на мястото на наргилето. Сега го отчитам като грешка, цялото растение се обърна и наклони към светлината. Трябваше да я въртя, ама ...

Въпросът ми е: Как да я спася? Rolling Eyes

# 726
  • Варна
Ами завърти я сега Simple Smile Там обаче ми се струва малко тъмничко... Може би трябва да и намериш малко по-светло място.

# 727
  • София, Лагера
Благодаря, Месечинке!  Hug Аз бих я обърнала, но много се е наклонила. Не знам дали ще успея да я подпра с летвичка, в момента съм я завързала с конец към шкафа  Embarassed Късно ли е за присаждане?

# 728
  • Варна
Ами аз бих оставила за пролетта newsm78 Иначе мисля, че няма да има проблем да забиеш колче и да привържеш стъблото или стъблата към него.

# 729
  • ГОре на черешата...
Ноеми, завърти смело и привържи към подпора стеблото. Аз бих пресадила и сега ако има проблем, но с пресаждане не виждам как ще се изправи стеблото.
Само с въртене става номера, аз един кротон така си го връткам, като кебапче на скара Laughing, нищо че е точно до прозореца, все се криви милият...

# 730
  • на североизток от Рая
  Мариетка, Плами, благодаря за пожеланията!  Hug

Аз имам същия проблем като Ноеми, но с юката си. Вчера като забелязах как се е огънала, ..., сърцето ми заплака. Сега не зная какво да я правя. Освен това отдавна трябваше да й сменя саксията, но и това не направих. Просто мъча хубавото си и любимо растение. Извих я в противоположна посока на досегашната, но гледката ме смазва. Толкова нещастен вид има. ooooh!
 Ще я оставя така, пък дано се поизправи.

Hug

# 731
  • София, Лагера
Благодаря, момичета!  Hug Още днес заминавам да търся колче!  Hug
neli mar4, дано ти оздравее юката!

# 732
Мадагаскарската ми палма се спомина Sad
Но пък ми цъфтя един кактус, дето не съм и предполагала, че цъфти. Имам го от години... Уви, цветът (не бях виждала такъв - една огромна фуния!), се оказа еднодневка, а аз пропуснах да го снимам веднага. Имаше още един цвят тръгнал, но той погина в студа в събота - още не бях смогнала да го прибера от балкона. Вчера, като го прибирах, пъпчицата падна, премръзнала...

# 733
  • София, Лагера
Момичета, някой има ли красула? Капризна ли е и към какво?

# 734

Общи условия

Активация на акаунт