ТОЙ имал син на 3 години...

• 15 962
  • 214
  •   1
Отговори
# 195
 Joy За съжаление - хем се смея, хем...мисля, че си много близо до истината.
Силно се надявам, като му мине тоя първоначален шок - да успее с времето да постави някакви граници...

# 196
  • София
Чувала съм и друг път подобни истории. Веднъж дори се оказа, че въпросната жена въобще не е раждала. Но виждам, че дете има, ДНК тест и т.н.
Щом иска детето , да си уреди по законен начин отношенията и задълженията с него и толкова .
Никой не може да го принуди да живее с майката . Peace
Рейнбоу е писала, че майката сама е решила да роди дете, да го гледа сама и т.н. Тя трябва да си носи отговорността. Аз не бих родила в нейната ситуация. Сега поставя мъжа пред свършен факт и го изнудва. Явно просто сега не може да издържа и себе си и детето и си търси дойна крава. Дано приятелят ти да се е консултирал с адвокат и, както се казва, да си опече нещата по законен път.
Да не би приятелят ти да се е замогнал през последните години? Криза, криза, но някои хора успяват да се справят доста добре. Нали детето се явява наследник, дори и да няма брак между родителите. Знам ли и аз какви болни мозъци има. Не, че детето няма право на наследство, но да му беше казала за решението си да задържи детето. 

# 197
Не, не се е замогнал. Просто е добър и много работен. Явно след доста търсене - жената е оценила тия качества като великолепно доказателство за неговите способности да има семейство...

# 198
  • София
Не, не се е замогнал. Просто е добър и много работен. Явно след доста търсене - жената е оценила тия качества като великолепно доказателство за неговите способности да има семейство...

Ооо, да, ама преди години е решила, че може с другия и са се разделили?
Пък видиш ли ти, онзи другия си тръгнал (че как не) и сега й трябва заместител. Много удобно ooooh!

Това обаче е много гадно. А мнението на таткото?  Всеки трябва да има избор за собствения си живот. Не може тя да си решава, че ще си роди детето без да го обсъди даже с него, пък сега - Имаш син...

Наистина трябва да се консултира с адвокат.
Най-малкото, за да решат какво ще правят не с майката, а с детето. Към нея той няма НИКАКВИ ангажименти.

# 199
Не бе, тя другия го е обичала - но не се е получило. А сега този/моя приятел/ според мен - просто е удобна партия.

# 200
  • София
Ами да, точно това е...
Чудно ми е, ако онзи не си беше тръгнал, дали някога твоя приятел щеше да разбере, че има син?
Тогава със сигурност нямаше да го потърси.

Яд ме е на тази жена, защото и преди не е мислила за детето си и сега също.
Просто формалност на кого ще вика "тате". Който и да е, само да е изгодно за нея.

# 201
     viliko нека твоят приятел сериозно да се консултира с адвокат .
     Жената наистина е постъпила подло , като е скрила че има дете от него . Шокът за човека няма как да не е голям . Но това по никакъв начин не го задължава да се събере с майката .
Според мен , най - добре е да и каже това което наистина мисли и чувства . Примерно : че ще се грижи за детето си , и ще плаща някаква издръжка . Но за събиране под един покрив с нея да забрави . Насила хубост не става . Както и това , че след време ще създаде семейство с жена която обича . И няма да прави никакви компромиси , защото не той е виновен за това което се случва в живота му сега . Освен това , да и постави ребром въпроса да си изясни какво иска в действителност , а не да подлага толкова съдби на лотария . Животът , особено този на детето не е печеливша карта за личната и изгода .
Доколкото разбрах , детето е на 3 години , което според закона / ако не е променен / , той единствено може да го осинови . Но няма как да го припознае ,защото припознаването може да се извърши до навършването на годинка . И май пак имаше доста бягане по институции затова  newsm78

# 202
    Доколкото разбрах , детето е на 3 години , което според закона / ако не е променен / , той единствено може да го осинови . Но няма как да го припознае ,защото припознаването може да се извърши до навършването на годинка . И май пак имаше доста бягане по институции затова  newsm78
    Бъркаш се, през последните 30-40 години не е имало такъв закон.  Peace
     Вероятно мислиш за дело за установяване на произход. Припознаване може да се извърши винаги. Става за половин час с подписване на една декларация пред длъжностното лице по гражданско състояние.
    Но май Вилико пусна темата по съвсем различен повод. И ако правилно съм я разбрала, този мъж е объркан от наученото, не иска да бяга от отговорност за детето, което е създал. Мисля, нормално е и мъж да се шокира при такава новина.

# 203
Хърмаяни благодаря за разяснението  Peace
 Може би наистина съм сбъркала , защото преди време бях чула за подобен проблем на съседка . Но не съм се интересувала от подробности  Peace
  Но май Вилико пусна темата по съвсем различен повод. И ако правилно съм я разбрала, този мъж е объркан от наученото, не иска да бяга от отговорност за детето, което е създал. Мисля, нормално е и мъж да се шокира при такава новина
  Напълно съм съгласна  Peace  Момчето трябва да послуша вътрешният си глас и сърцето  Peace

# 204
бреее тази е голяма кучка..

# 205
  • БГ
и аз следя темата и се изумявам какви изобретателни жени има, няма празно тука.
а  на мен ми казват че съм лоша ..............ми то съм си съвсем ок като чета тук Thinking

# 206
Сестрата на майка ми беше се разделила с мъжа си, имаше и официалне приятел с който живееше месеци наред, раздели се и с него. Малко след това разбрала, че е бременна, роди, официалният и все още съпруг се го вписаха автоматично като баща на детето. Това беше преди повече от 15 години.
Братовчед ми е вече тийнейджър и още не знае, кой е баща му, а тогавашният съпруг на леля още играе тази роля. Бившия ми чичо, ако мога така да се изразя е много добър човек.

# 207
  • БГ
Сестрата на майка ми беше се разделила с мъжа си, имаше и официалне приятел с който живееше месеци наред, раздели се и с него. Малко след това разбрала, че е бременна, роди, официалният и все още съпруг се го вписаха автоматично като баща на детето. Това беше преди повече от 15 години.
Братовчед ми е вече тийнейджър и още не знае, кой е баща му, а тогавашният съпруг на леля още играе тази роля. Бившия ми чичо, ако мога така да се изразя е много добър човек.
случват се такива неща, но ако разбере незнаещия става много кофти.болката от това ,че са те лъгали трудно се преживява.явно доста хора знаят освен момчето.

# 208
И какво, ако тази не се беше разделила с гаджето си, приятелят ти никога нямаше да научи?
В някаква степен мога да я разбера, ако е била много огорчена след раздялата им.
Но пък с какъв акъл го търси след години?
Смахната работа.
Дано приятелят ти се харесат с детенцето и намерят начин да се виждат.

# 209
случват се такива неща, но ако разбере незнаещия става много кофти.болката от това ,че са те лъгали трудно се преживява.явно доста хора знаят освен момчето.
Повечето хора, които я познават от онова време, знаят и историята, градът беше гръмнал от тази клюка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт