Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 095
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
аууууу, разби ме, аз нали мразя перушини, та ми е смърт да сложа главата си на такова нещо  Mr. Green  стига ми, 4е нося яке с перушини и ми се свиди да го изхвърля....

Кокошки и аз съм гледала как колят. МНого е гнусно, в пъти повече от прасешката смърт. Може би, защото ненавиждам и самите кокошки. Баба ми на село беше специалиста. Със един удар. Фрас! Халас! Ама гадините много жилави бе, главата на дръвника, а телата им се носят във вихрен танц из двора. Разперили  дългите криви ноктаци на люспестите си жълти гнусни крачища. Перушината се наежила и настръхнала, добила троен обем. Крилата плющат във въздуха. Такава гадост втора няма. Ще сънувам довечера. На комшиите обезглавения петел така се въргаля и търкаля, че накрая подхвръкна и кацна на крушата. Пфууууууууу.

Даже чудя се дали някоя кокошка не се е впила в мен, че изпитвам такъв страх от тези твари  newsm78

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 21:50 от Шило_в_торба

# 466
  • сред маслини и портокалов цвят
Добър вечер!

Накратко ще карам, щото ме мързи.
По темите на деня- не съм гледала как се коли прАсе- ставаше някъде из задния двор и набързо, ние сме фини хора, не си падаме по сеира.
Нооо, прасе съм яздила-живо, не прасешки труп. Била съм на 4-5 г., магарето ми идваше височко, та се ориентирах към малкото Гуци(това му беше името). Имаше и голямо Гуци, ама то на височина го докарваше точно като магарето. Та чаках баба ми да отиде за хляб и подгонвах добичето. Дядо ми ми съдействаше, на един акъл бяхме.
Не съм се напишквала, явно "ездата" е била от полза. Виж брат ми беше пикльо, ама той прасе само на картинка и в чиния е виждал, щото е расъл в града.
Кокошка не мога да заколя, никой в семейството не може. Баба ми колеше на времето, никой друг. Веднъж отиваме на село, пък тя хванала гората и оставила бележка да хванем една кокошка и да я готвим. Ходихме при комшийката да я коли.

Шило, има колички в Сирия. Всекакви, аз от там си купих, оставаше и количка от тук да влача.

А по тая статия какво точно да коментираме, то в нея нищо не пише.

Златорог, много ти отива хиджаба. Ама трудно можеш да изплашиш някой така(освен майка си, де Mr. Green)
Амал, другия път като идваш в нас да носиш сладки. Аз не съм знаела, че можеш да правиш, иначе да съм те насмела досега. Twisted Evil

Лю, прекрасни, прекрасни снимки, напълни ми се душата. Благодаря!  bouquet

# 467
.
Oще ли сме на заколителната тема? да си призная 4е веднъж заклах мъртва дива патица. Първо някой я беше застрелял, после аз я заклах! Ако продължим още малко в тоя дух може да се видим героини на някоя социална мрежа, или на атакистки форум. 'Кръвожадни мами с мозъци промити от арабските си съпрузи споделят......'

Цитат
А по тая статия какво точно да коментираме, то в нея нищо не пише.

Joy Joy Joy Joy  тъкмо мислех да казвам - обикновените разтягания на локуми за излямизма и демокрацията...от хора, които вероятно не знаят какво точно представлява нито едното, нито другото...

Амал, мозък от жива маймуна, друга идея е още туптящо сърце от току що одрана жива жаба.   http://www.youtube.com/watch?v=Z84kpr9GIu8

сори за спама, ама аз да поддържам духа на разискваните напоследък въпроси

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 22:44 от скЛЮчени вежди

# 468
Веждано моме, по разбираеми хуманни причини не бих могла да изгледам клипа за жабата.Не и сладка малка жабка!!! Постването ти на такъв клип, го приемам като лично негативно отношение към мен и чувствата ми!

Златорог, много ти отива хиджаба. Ама трудно можеш да изплашиш някой така(освен майка си, де Mr. Green)

много свежарско  Mr. Green

Вчера дъщеря ми си разби носа на асфалта. Днес падна от леглото и го разби повторно. Над вчерашната рана има нова! ЗА 2 седмици си разбива носа вече 5ти път. То е рев/ и аз и тя/, то е кръв, паника. Нервите ми не издържат вече. Много е палава , машалла. И 100 момчета не могат да й стъпят на пръста. Мирна не седи. Ако случайно е тихо повече от 2 мин, значи прави някаква пакост. При нея тишината не вещае нищо добро.

Ами за статията не знам, като се появи Златорог , може би ще ни сподели какви са били нейните причини да я сподели с нас Wink

# 469
.

Веждано моме, по разбираеми хуманни причини не бих могла да изгледам клипа за жабата.Не и сладка малка жабка!!! Постването ти на такъв клип, го приемам като лично негативно отношение към мен и чувствата ми!

Хах, ха, ха    
Party   Party

Шило, въобще не зацепих, че Шилан и Шиар са жаби все пак.....моите искрени извинения, но няма да махна клипа

Голяма е веселба тука, чак ми е мъчно да ви пожелая лека нощ

# 470
Ммм, обувки, чанти, живи жабешки сърца и прочия, любими мои неща.

Статията я пуснах, защото Ясмин ми каза да не обръщам внимание на западните медии, които не предават ситуацията коректно, та реших като по-тъпа да я сложа, за да чуя коментари от хора, по-наясно със ситуацията от мен, която не знам откъде да се информирам  newsm78

Аз отсъствах, защото бях на командировка в Свиленград, много вълнуващо изкарах в някакъв скъпарски хотел, където салатите бяха от рода на "букет рукола с филиран маринован октопод и подмаслени дървесни гъби, придружен с фунийка пармеджано и кайсиев сладолед" и на първата страница от менюто имаше правописна грешка - "финно пресована маслинова паста с нещо си". Имаше организирана вечеря, на която серираха телешки филета с мармалад. На мен ми хареса много, за жалост не бяха кървщи и пулсиращи, но май на 70% от компанията не им допадна комбинацията от телешко и мармалад.

Feel, айайай, мамма миа, в каква интрига си била завлечена:)) сигурно ти е дожаляло за приятелката..

Сред вас има ли някой вегетарианец?

ПП: Голямо Гуциииииииии хахахаха, колко сладко Simple Smile

# 471
О, времена, о нрави!

Докато ние тук си говорим за пръжки с лук, навън живота кипи и се поднасят изискани блюда  Simple Smile Ама всеки с късмета си какво да се прави. Съдба.

Иначе и аз не си падам по комбинацията на мръвка със сладко.
Умирам за лахмаджун, ама май вече не се намира в София. Мъжа ми ме изнудва, че ако пробвам да ям козе мляко, щял да ми донесе лахмаджуни за награда, но не съм вчерашна я, първо стоката, после сделката  Mr. Green

От 2 дни само за ядене говоря, а така ме боли стомах, май развивам гастрит от прекомерна употреба на подправки.

Деси, обеща, че скоро ще си с нет, а пак те няма! Айде, чакаме дяволиите на Даяна!
И мойто изглежда дяволито диване. Косата много взе да ми пада, а тя щом намери мой косъм ми го носи и "посажда" обратно  Laughing

# 472
Аз да си кажа, че с времето свикнах, че месото не расте по дърветата и идва от заклани животни.
Peace И аз така - в седмицата най-малко 3-4 пъти ям месо, а може би и по-често. Не обичам крайностите, опитвам се да намеря златната среда и да хапвам от всичко, но в малки количетсва.

Междудругото в дух-а на обсъжданата тема, а и на отминалия празник, малки снимки http://www.boston.com/bigpicture/2011/11/the_hajj_and_eid_al-adha.html

Златорог, а колко големи бяха порциите? Че гурме ресторантите често сервират по една хапка в чиниите  Crazy

Амал, не знам какви са тези арабски растителни масла, но най вероятно от тях идва разликата.

# 473

Урааа, току що се разминахме с поредния край на света - 11.11.11  Числото 11 имало някакво специално библейско-апокалиптично значение....

Ресторантите, които аз посещавам.. менютата им се състоят от ястия назовани с една, или най-много две думи - шауарма, кебаб, лахмаджун, къри, едиква си чорба и прочие. Някак дебелашко звучи, но много питателно, не като оная подигравка гурмето.  chef

Днес най-садистично сготвих само копривена супа, половинката се повъртя, повъртя в кухнята и се изнесе в неизвестна посока. Върна се с два лахмаджуна, а аз му отнех единия защото стомахът ми вече агонизираше от здравословната копривена супа. Sick

Мръвката със сладко хич не е лоша, препоръчвам карамелизирано пиле по виетнамски.

Относно медиите Ясмин се е изразила леко неточно. Не само западните, но и всички останали медии не представят вярно ситуацията. Истината може да се научи само тук, в нашата тема. Sunglasses Всеки който се чуства тъп, или неориентиран в политическата ситуация, да заповяда при нас. Пък и ще е добре да свърнем в няква по-интелектуална посока, стига с тия прасешки спомени и откровения.

Веднага задавам дълбокомислен въпрос. Какви са социално полит-икономическите предпоставки в България да има толкова много сирийци?...Май са най-много, а като сравним с други арабски държави и брой на населения и прочие, някак непропорционално излиза....Имам още въпроси, но първо да загреем.

Айа, хубави снимки. Припомниха ми и много подробности, които ще ми трябват за разказа.

Шило, ако обичаш, не ме наричай Веждана, че звучи селско. Crossing Arms Ако продължаваш, ще се наложи пак да си сменям хубавия ник Close

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 04:25 от скЛЮчени вежди

# 474
Явявам се на изпит при Склю bowuu:
1. Географски причини - близо до БГ.
2. Поради тесните връзки между Сирия и БГ в сферата на образованието - имаше много студенти.
3. Сирийци като идващи от светска държава се адаптират по-лесно тук.
4. Търговско-икономически - по-евтин внос и износ в следствие на транспорните връзки.
5. С отварянето на Бг имаше какво да се внася тук.

Може и да ме скъсате. newsm78 bowuu

За месата и аз въпреки изписаното и показано заемам средно положение. Не обичам най-много, но ям.

Айче, това е едно масло наречено Семна, много хубав вкус придава на яденето и се продава в големи тенекии, ама вече идва скъпичко.

# 475
Vejdichki,tuk sum .obache prez gsm pisha samo na maimunica,ta za da ne vi vodq gushtera v temama ,si malcha.
Zlatorog,mn si hubava!
Shilo, vijdash li kak misli kurdkata za teb Grinning.puk i smesta ot bg i syr kruv vinagi e vzrivoopasna,taka che krotko detence ne ochakvai Wink
kogato mi proraboti neta kato horata ,shte se vklucha po-podrobno.
Pozdravi na vsichki:-*

# 476
Явявам се на изпит при Склю bowuu:
1. Географски причини - близо до БГ.
2. Поради тесните връзки между Сирия и БГ в сферата на образованието - имаше много студенти.
3. Сирийци като идващи от светска държава се адаптират по-лесно тук.
4. Търговско-икономически - по-евтин внос и износ в следствие на транспорните връзки.
5. С отварянето на Бг имаше какво да се внася тук.

Лесно се перът пари , законите могат да се прескачат , корупцията ни е на особено високо ниво , могат да си купят , ако имат пари всичко . Дебели връзки в няколко университета , ако ти се прииска да си умен можеш да си купиш лесно диплома , ако искаш да си търговец можеш да не плащаш никакви данъци . В политиката , ако ти се прииска и там можеш да влезеш .Рай , какво да си говорим ...Жените , ах , жените красиви , евтини , лесно достъпни . Има и изключения , но те са наивници на които се гледа пренебрежително , много малка бройка   . За светската държава , хм , опитах се на една сирийка-християнка да възразя , че те не са по шериатски закони , но тя така скочи , че чак с адвокати искаше да ме среща да ми обяснят колко не съм наясно .Знам ли то в днешно време не е сигурно от къде изгрява слънцето , дори на очите си започнах да не вярвам .

Да си допиша ..имаше един момент , когато в Бг се произвеждаха едни весели хапчета , тогава пристигна една голяма групичка , производството вече е изнесено в Сирия , но групичката си остана и се занимава с други неща . В момента пък поддръжници на Башар изнасят , кой каквото може . Доста хора пък са изплашени от случващото се там в момента и изтеглиха и семействата си .

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 11:00 от Manele

# 477
Ооо, Угоо, значи ни шпионираш. Mr. Green

Манелке, не се съмнявам, че и такива субекти има, но не мога да се съглася, че всичко опира винаги до нечестното и че всички сирийци в бг се занимават с нечестни дела. Има и такива, които дори по-големи престъпления вършат, но и хора, които си спазват законите, изучили са се тук, работят. Отделно, че питането беше защо именно сирийци, по тази логика ако е такъв рай, тук трябва да има най-много инвестиции в света и най-много чужденци изобщо, а то на практика няма (за справка Дания е почти колкото БГ и има 10 пъти повече).  Peace

# 478
Не съм писала , че всички са такива , писах и за малцинството от тях - наивниците , които са честни . Ограничила съм се до сирийците .Рай е за престъпници , сирийската администрация е като българската , не като в Дания .Има инвестиции , но и те се свеждат до измами .Черният списък на митниците е пълен точно със сирийци , НАП , ...Наивник е и мъж ми не го изключвам , ходи будалата и плаща здравни осигуровки , а "приятелят " му , който е от години тук върти бизнес и не плаща и стотинка за данъци се лекува за негова сметка . Отишъл при личната му и я помолил , тя нали е добричка му изписала изследвания за куп пари .....и всички екстри , чудеса прави едно черпене.

Не е задължително да си съгласна с написаното от мен .Всеки има различен поглед за нещата , приеми , че аз така виждам нещата .

Защо именно сирийци ли , тези неща зависят от посолствата и колко строг е пропусквателният режим .

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 11:59 от Manele

# 479
  • сред маслини и портокалов цвят
Амалче, рай е за гонещите бързи печалби, перящите пари, тези, които нямат намерение да плащат данъци и т.н.
Знаеш ли колко такива "симпатяги" познавам. Дойдоха в БГ, забогатяха със скоростта на експресен влак, получиха бг гражданство. Не се знае какво работят, за данъци изобщо не говорим.
Това по време на катастрофата, наречена демокрация.
Преди това сума ти студенти са дошли тук, главно по партийна линия, доста се женят за българки, не се прибират заради казармата и (или ) щото българките искат тука да живеят.
Има и разни балъци, като моя, дето бил тръгнал да учи във Франция, пък решил пътьом да навести приятел във Варна. Харесало му и останал тук да учи(на собствени разноски, държа да подчертая). Като свършил щял да се връща в Сирия (ходил е в казарма още преди да дойде в БГ), ама срещна моя милост. Та така-29г. в България, женен за българка, 2 деца, работи по специалността, която е учил, плаща данъци, осигуровки, такси, но няма гражданство. Няма и да има.
Сбъркана ни е системата.
Има свестни да, много при това, ама те просто преживяват в бг. Ако бяха отишли в читава държава, щяха да живеят в пъти по-добре. Ама човек като падне в черна дупка, докато си даде сметка къде се намира, докато намери начин да излезе от нея и той живота си минал, годинките се навтртяли и за експерименти в нова държава не останало време. Евала на смелчаците, които преди 10-15 години си грабнаха българските жени и заминаха за Англия, Исландия, скандинавските държави-сега живеят достоен и спокоен живот и не треперят за бъдещето на децата си.

Общи условия

Активация на акаунт