Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 094
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Оф, момичета, исках да спретна едно смислено изречение, но не мога. newsm78 Съгласна съм, че животът на средностатистическия човек е мъчителен, обаче то е без значение какъв е по произход. Но и не мисля, че всички сирийци, които имат някаква форма (някаква, не задължително едър) на бизнес, са корумпирани или некоректни.  bowuu За гражданството исках да кажа - не беше ли по причина това, че премахнаха двойното гражданство и всъщност няма как да се откажеш от сирийско гражданство, за да получиш бг (мисля, че при другите националности освен сирийци го няма това)?

# 481

Сбъркана ни е системата.
Има свестни да, много при това, ама те просто преживяват в бг.

Сбъркана е !!! Само от това, което си написала може да се направи извод, колко .
Живеех с илюзията, че са повече свестните, но от няколко месеца съм на друго мнение .Не живея в Сирия и не мога да твърдя със сигурност неща за там, но тук имам много близки хора работещи в системата и просто съм ужасена за какво става въпрос .Не става въпрос само за хора занимаващи се с бизнес .
Пак казвам, това си е моето мнение, никога не съм практикувала спортно плюене по араби, още повече, че съм женена за такъв.Те не са виновни, така са намерили, така са свикнали, минават им номерата и си ги практикуват.

Амал, ако го напиша с главни букви, че не говоря за всички сирийци, ще те успокоя ли  Laughing Да не реши, че се оплаквам от мъчителния си живот  Mr. Green, тц, няма такова нещо.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 17:03 от Manele

# 482

Сбъркана е !!! Само от това, което си написала може да се направи извод, колко .
Живеех с илюзията, че са повече свестните, но от няколко месеца съм на друго мнение .Не живея в Сирия и не мога да твърдя със сигурност неща за там, но тук имам много близки хора работещи в системата и просто съм ужасена за какво става въпрос .Не става въпрос само за хора занимаващи се с бизнес .
Пак казвам, това си е моето мнение, никога не съм практикувала спортно плюене по араби, още повече, че съм женена за такъв.Те не са виновни, така са намерили, така са свикнали, минават им номерата и си ги практикуват.

Амал, ако го напиша с главни букви, че не говоря за всички сирийци, ще те успокоя ли  Laughing Да не реши, че се оплаквам от мъчителния си живот  Mr. Green, тц, няма такова нещо.

Е, не де, нали просто си говорим.  Peace Може би аз все още не съм свалила розовите очила, ама съм си непоправим идеалист въпреки ударите под кръста дето ги преживявам. bowuu  Hug

# 483
Завиждам ти, затова се пеня, като махнах очилата виж ква зла съм станала Mr. Green.Идеалистите сме доста щом седим все още тук .

Шило, не му се връзвай на мъж ти  Mr. Green, ако съвсем няма от къде лахмбаджиин да ти вземе при турчина в ресторантчето на Симеон винаги ще му направят, малко по - скъп идва обаче .

# 484
Oхооо, само шест и шест минус ще пиша.

Амалке,никой няма да късам по простата причина, че питам защото не знам. Просто ми прави впечатление преобладаващия брой сирийци в БГ затова попитах,защо точно те. Ще следя с интерес разговора. Манел, симпатичен аватар.

# 485
  • сред маслини и портокалов цвят
...За гражданството исках да кажа - не беше ли по причина това, че премахнаха двойното гражданство и всъщност няма как да се откажеш от сирийско гражданство, за да получиш бг (мисля, че при другите националности освен сирийци го няма това)?

Това го приеха по-късно. Ние сме подавали по стария закон. И въпреки, че документите бяха в ред и мъж ми отговаряше на условията, не му дадоха гражданство. Без да посочат причина. Много съжалявам, че не ги гоних до дупка тогава, защото имаше грешка в процедурата от тяхна страна. Ама както и да е...
При всички националностти би трябвало да е така, нали закона е един. Щом искаш гражданство по натурализация, отказваш се от твоето.

Сватя, да знаеш, че уча зет ти да готви. Mr. Green Нема да гладуват младите, да не се плашиш. Гледам има вече тема за добрите свекърви, та съм се амбицирала да ме увековечат в нея.
Лю, що е тоз минус до шестицата? Аз не, че съм дребнава, ама...
И още нещо, докато не съм забравила-свикнах със сключените вежди от аватара ти, даже симпатични ми се виждат вече, ама тоя маникюр да вземеш да го оправиш. Много допотопен ми идва.

# 486
Манел, не се притеснявай, при мен са явно последни издихания позитивизъм. Mr. Green Тя Шилото не е тука в Сф., ще й се наложи май ако иска лахмебажин да си го направи. Mr. Green Освне ако не е съгласна да го яде веднъж годишно. Wink

Шило, да не е ПМС? Мен след второто раждане така ми се подува корема и много ме боли преди да ме споходи.  newsm78

Уго, защо не позлваш кирилизатора, нали имаше такава опция? Не ни лишавай за дълго от аватара си. bowuu

Ясминке, пакитката на Склю много ми харесва, автентична ми изглежда, ама Склю да даде мнение така ли е. За веждите нали писах преди време за кохл-а (не че съм открила топлата вода и там намерих, че едно време в арабските страни и дори арменските общности там си правели сключени веждите. Какво пък, нали модата се мени.
За младИте не се притеснявам, скъпа, чакам да получиш титлата.
За гражданството имах предвид, че само в Сирия НЕ можеш да се откажеш.  #Crazy Може и другаде да го има, но не знам. Жалко, че са ви отказали, ама не съжалявай. Има плюс, да, особено сега, но какво да се прави.   newsm78

Склю, не се прави на скромна, ти и незнание? bowuu Е в крайна сметка изясни ли ти се? Че то няколко глави са по-добре от една - мисля обрисувахме доста фактори, обясняващи питането ти?

Айа, много интересни снимки, толкова е внушително!! На мен гурмето ми е странно - каква му е ползата точно? друго си е да се натъпчеш качествено.  bowuu

Саида, как си мила, мяркам те често активна във ФБ.  Flutter

Русалке, в кой форум се подвизаваш тия дни?  newsm78

Фийл, как върви творческия процес? А малкия сладур как е? Непременно другата среща те искам с брат ти комплект. bowuu

Пропуснатите, ще ви допълня в следващ пост, много ми идва да си спомня всичко казано. Mr. Green

Малеее, пак си прочетох постинга и се изумих (за кой ли път) - пълен с грешки, с но, ама и т.н. паразити.

# 487
Ех, Вежда, ако беше тук твоята рускоговоряща и любяща приятелка, щеше да те светне за още една причина,поради която има много сирийци в Бг. А именно, традиционно добрите ни отношения със Сирия още времето на комунизма. Бая студенти са се изучили със стипендиийки.

Амал, виж колко съм добричка след раждането, за да не се спречкаме с теб си премълчах за причините, които Манел изтъкна  Mr. Green  Що пък толкова се ядосваш, че имало нечестни люде.  То БГ е рай за всякакви измамници и мизерници.

Манел, има ли го още турчина на Симеон, Илхан уста ли беше , или за друг ми говориш? Знам само, че ще загина, ако не ям скроро време. Пробвах се в домашни условия, ами то стана като погача  Crazy  Все те споменавам с къбетто. Вече имам 3ри неуспешен опит и накрая си го ядем в тава, пак е вкусно, но мерак ми е за пърженото.
Кажи как се спасява  сместта, ако съм набутала прекалено много вода и е разкашкано?

# 488
Склю, не се прави на скромна, ти и незнание? bowuu Е в крайна сметка изясни ли ти се? Че то няколко глави са по-добре от една - мисля обрисувахме доста фактори, обясняващи питането ти?

Бъзикай се ти, академичната ми същност е вече минало...Последните две страници тук ми гръмна главата. Отдавна не бях получавала толкова инфо накуп и ви прочетох няколко пъти докато асимилирам защо сирийците аджеба така са нападнали България. Сега ме вълнуват едни такива неща като какво брашно да метна в хм, хм... новата  bowuu си хлебопекарна,какви пердета да сложа в кухнята, и дали да не си купя мини хладилниче за горния етаж, за мляко само, че децата ме разкарват през 10 мин да им правя милк шейк...а аз (за който не е разбрал) живея в гнусна английска къща с тесни и стръмни стълби ,скърцащи подове, и призрачна атмосфера като цяло...

Във връзка с току що споменатото ми затъпяване, Шило, не се сетих коя е рускоговорящата ми дружка. newsm78

За аватара, не знам каква е момата, беше единствената подходяща картинка за ника ми.

И държа да подчертая, Люспа (Лю), или Склю както още е известна, е само художествен образ. Личността, която стои зад този образ няма никакви подобни склонности по  отношение на грим и маникюр.

Ясмин, единствения начин да ликвидирам дразнещия те маникюр е да поизрежа снимката още малко. Но така ще си изгубя голяма част от чара. Embarassed

Уго, пожелавам ти, а и на нас, скоро да имаш нет.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 23:31 от скЛЮчени вежди

# 489
Шило, май така се казва, срещу него има някакъв по -нов ресторант, преди имаше и сладкарница, близо е до пазара .Там има много вкусна леща -оранжевка  Crazy с лимон, окапах се .

Не ми се е случвало, но може или да изчакаш да по изсъхне или още бургул да сложиш и пак да го минеш през машината .

Амал, нЕма са пУашиш, ще ти избием и последните капчици позитивизъм  Mr. Green, само да се видим на живо, че разговорите не са за нета  Laughing

Склю, и твоят аватар си го бива, но за ноктетата, има още , какво да се желае  Whistling

# 490
  • София
Добро утро по нощите, мили ми дами и .... без господа Mr. Green
Амал, подвизавам се в  коментирания  кабинет, а не по форумите Laughing Да се изкажа сега за гражданството.  Моментът с отказването   от първото гражданство няма как да касае само сирийците.Важи за всички. Но то не се отказваш от гражданството си току-така, още с подаването на необходимата документация. Трябва да излезе решение, че ти дават българско гражданство, с Указ на президента и едва тогава отиваш да се отказваш от своето. Познавам обаче  хора, които по незнайно какъв начин въртят номерца с отказа си от гражданство, представят документ пред нашите власти за подобен отказ, след което пак си възвръщат гражданството.Не знам как го правят, но е факт. В годините се направи всичко възможно по заобиколен начин  да се осуети даването на гражданство без връзки, без пари , на обикновени чужденци, живеещи дълго на територията на страната, имащи от години постоянно пребиваване, на база брака им с българка и имането на деца- български граждани. Въведоха  изпит по български, което като идея не е лошо, но ако беше стриктно спазвана. Защото и тук парадоксите са налице. Хора, говорещи БГ на прилично ниво, които все пак не са учили тук, с въпросния писмен изпит, със силно застъпена граматика в него , разбираемо не се справиха. Други обаче, дошли  едва преди месец-два-три в страната и не можещи да обелят и дума, станаха горди притежатели на сертификат за владеене на езика и малко след това на българско гражданство. Rolling EyesА онези баламите, като най-накрая  вземат на някоя сесия сертификата за език, подават нова молба за гражданство, чакат месеци и получават отказ, без каквото и да е упоменаване на причини за него.Следва подаването на жалба, от  която отново не произлиза нищо.И така до следващия , напълно повтарящ се като действия и последици тур. Mr. Green Като ги направи два-три пъти човек тези безмислени упражнения, с вадене  и подаване на документи, с дълго и безрезултатано чакане, накрая се отказва ...
За колене на прасета няма да се изказвам. За яденето на месо - при мен положението е средно.Месото не е нещо, без което не мога да оцелея.Ако има- ям, ако в момента няма, не ми липсва въобще. Peace
Всички  си харесвате аватарите взаимно, само моя, който иначе е толкова реалистичен Mr. Green, не го коментирате.Не ви ли срам?!Зад него стои цяла една  история ,която навремето с удоволствие  ви разказах,  а по отношениe на картинката - почти като моя снимка е.. При Лю единият маникюр само не ви се нрави.При мен с лупа ще трябва да търсите нещо, което евнтуално да ви грабне. А дано успеете..
Нататък преминавам, виждам зубърките са се изказали и са грабнали вече шестиците на изпитването.Май няма вече особен смисъл да вдигам ръка. Само ще обърна внимание  и на един факт, който на някои незапознати хора убягва.Няма и как да го знаят.Зад сириеца или ливанеца не винаги стои  сириец или ливанец в истинския смисъл.Какво имам предвид? Пита някой българин търговец с магазинче  на  "Цар Симеон" откъде е.И господинът му отговаря с усмивка   - от Сирия. Понеже не му се иска надълго и нашироко да обяснява кое, как и защо се получава. Нерядко  този сириец е толкова сириец, колкото аз съм трамвай. Човекът  е палестинец, роден е  примерно в Газа, очевидно там не може, а и не иска  да отиде. Притежател е  на така наречената уатика Сурия, която няма  нищо общо  със сирийско гражданство.Де факто въпросният човек няма  никакво гражданство. Е, ако има достатъчно пари и връзки, може да заима българско.Ако..
Данъци, такси, коректност, бизнес на светло..не оправдавам по никакъв повод арабите, някои от тях са големи хитреци.Но други пък прихванаха, малко насилствено , тази зараза от наши си гяволи.Понеже и тук  дал Господ завидни количества едри и дребни мошеници.
Уго, дано скоро можеш спокойно да си пишеш от компа.
За следващата среща се разбираме така - кулинарни изненади,собствено производство, на пейката в парка ще си ги хапваме.Няма да ни се налага да търсим кафета и магазинчета в близост.Оф, усещам се, че пиша всевъзможни глупости, затова ще спра. И пак ще се донеса по светло, за да изкажа някоя по-умна мисъл. Hug

# 491
  Здравейте принцески  Heart Eyes
  И аз по нощите да се включа  Mr. Green Макар и за кратко  Whistling
  Амалче добре съм . Напоследък кръстосвам доста по пътищата из страната . Търся варианти да разработя магазина . Дано се получи  Praynig Отделно , главата ми пуши от многото ангажименти и проблеми . Но , не пиша , защото не искам да ви натоварвам излишно с главоболията си . Peace За сметка на това обаче редовно ви чета , и ви пиша оценки в големият тефтер .  Laughing
По въпроса за честни и нечестни бизнесмени , мога да кажа че и бг не падат по - долу. Последните месеци се сблъсквам с доста такива . Особено по местата , откъдето зареждам със стока . Такива въртели правят , че се чудя аз как да се справям с положението после  Tired Но..... , така е защото уж имаме закони , ама за жалост не се спазват . Затова държавата ни е на такъв хал .
Ясмин твоят съпруг с какъв статус пребивава в Бг , когато идва ? Т.е , има ли поне времено гражданство , или идва с виза ? Питам , защото моя приятелка тази година уреди документите на нейният мъж , и той взема постоянно пребиваване . Доколкото разбрах процедурата беше следната . Трябваше да дойде в Бг с виза "Д" , и чрез децата си подаде документи за постоянно . Това стана в края на януари , а от края на август получи и документа си . Това опитвали ли сте го ? А дали и на база събитията в Сирия , няма да има някаква вратичка относно получаване на гражданство  newsm78 Може би трябва да попиташ в слежба миграция към МВР. Не бива да се отказвате , защото вие сте семейство , и не е правилно да ви разделят .
Лахмаджун , ммммммм , ама много сте лоши  Mr. GreenСега цяла нощ ще го сънувам . Така ми хареса , а тук няма кой да ми направи . Казвайте къде по Сф може да го има . Може да ми кажете , ако имате инфо , и някой хотел със сносни цени . Може би ще ми се наложи скоро да идвам по Сф , и да трябва да нощувам . Ще съм ви благодарна за информация , и адрес на арабски ресторант също . Ама че нахална станах  Embarassed
Кога са премахнали двойното гражданство  Rolling Eyes Май не съм много в час , или ...... Rolling Eyes
Уго радвам се че се включи . Дай боже да се завърнеш скоро за постоянно . Надявам се при вас нещата да са добре  Praynig
Някой знае ли какво стана с Над  Rolling Eyes Отдавна не се е включвала .
То май много момичета ни забравиха . Дано нямат проблеми , и скоро темата ни се напълни с коментари .
eine in Rente gegangene Nixe и аз като теб съм нощна птица . Може ли да те попитам нещо , да ми кажеш как да ти викам на съкратено . С моя бабешки акъл вече , ми е трудно да изписвам толкова дълъг ник  Hug
На всички сладки принцеси много  Hug  bouquet и спокойна седмица .

# 492
Добро утро,

Абе хора, вие знаехте ли,че Стив Джобс бил наполовина сириец? Аз пък допреди малко не знаех.

И напоследък тука голяма липса на картинки,и аз пак съм недоволна  Crossing Arms

Ето ви един обилен брекфъст ин бед и приятен ден.

# 493
  • сред маслини и портокалов цвят
Дааам, Лю пуска картинки с кафета hahaha
На Стив Джобс баща му е сириец, нямал е брак с майката и като се родил малкият Стивчо го дали за осиновяване. Грозна работа, още повече че арабите обикноено много държат на децата си. Но хора всякакви. Обаче въпреки тази история, Джобс много добре се е разбирал със сестра си, от същия този биологичен баща.
За перденцата и брашното съвет не мога да дам. За хладилника-задължително. Мойто мъж като проектира къщи на 2 ката, винаги предвижда на 2-рия етаж маааалък бокс(може и по-голям, зависи от квадратурата), в който има хладилник, малка мивка, печка или микровълнова, шкаф. За случаи когато има малки деца или просто мързеливци, дето им е далеч кухнята на 1-вия етаж. Аз лично го намирам за много практично за двуетажни еднофамилни къщи.

Шамси, мъж ми е с постоянно, то оставаше и такова да няма. Но пак си е неудобство на всеки 6 години да се продължава. Още повече, че продължаването е обвързано със срока на сирийския паспорт и там може да има усложнения. Миналият път чакахме 10(десет!) месеца новия паспорт от посолството. Изпуснахме всички срокове за подаване на документи в полицията. Една елементарна служебна бележка от посолството я чакахме повече от месец, пък тя се прави за 3 мин. Сега като си помисля, че пак това ни чака и ме втриса. Тя бюрокрацията в Сирия и преди беше страшна, пък сега не ми се и мисли. Ама каквото, такова, повечето сме на тоя хал, а доста и по-зле.
За хотел не мога да ти помогна, ни един не знам, защото не ми е трябвало. Ако искаш виж в нета. Пък ако искаш направо идвай в къщи. Мъж ми едва ли ще се прибере до Коледа. Каквото и да решиш, пиши преди да тръгнеш, да ти дам телефона. Хич не си мисли, че ще дойдеш до тук и няма  да се видим.

Русалке, твоят аватар не го ли четкахме вече още като се премени с него? newsm78 Ако не сме-мноооого е убав и ти отива. Flutter Ама нема ли да се позаметнеш с нещо, зима е все пак. Mr. Green
Златорог, учиш ли? Кога е изпита?

# 494
Вежда, как коя рускоговоряща и любяща наша приятелка!? Тя вече не ни навестява, щото темата стана само иншала-машалла  Mr. Green

Мъжа ми чете някаква история за Стив Джобс. Родителите на майка му не позволили да се ожени за башата. Даден е за осиновяване. След години те все пак се оженили,но  не могли да издирят детето. Родила им се дъщеря. После бащата отишал по работа в Сирия и там научил новината, че жена му иска развод.... И така.  Нататък не помня какво беше. Май не се е срещал с баща си, въпреки, че живели в един град.

оф ставам, кюрдката проявява нрава си, отваря шкафа и вади ножове  Mr. Green  Отсега е темпераментна.  Бебешки глезотии не яде, затова пък с удоволствие ръфа глава  кромид лук. Види се, че и тя няма да е почитател на гурмето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт